Unde sunt judecatorii de altadata? Curtea de Apel Timisoara a respins recursul politistului Ghita Jurca in procesul de presa de 100.000 de euro

Fostul sef al Serviciului Economic din cadrul IPJ Timis, comisarul sef Gheorghe Jurca, a pierdut si ultima batalie din procesul civil intentat, in urma cu trei ani, unui jurnalist de la Impact Press.


Sub pretextul ca publicatia noastra a facut dezvaluiri incomode din activitatea sa de politist, printre care si cateva episoade in care posesorul de centura neagra la karate si-ar fi agresat colegii, Ghita Jurca a apelat la instantele de judecata pentru a-i fi aparata reputatia profesionala si a fi despagubit cu 100.000 de euro.

Dupa ce a pierdut bataliile duse la Judecatoria Timisoara si Tribunalul Timis – mai cu seama ca aproape toti sefii din conducerea IPJ Timis, printre care si chestorul Ioan Mirescu, audiati ca martori, au confirmat atitudinea aspra a politistului, ca sa nu spunem violenta, in cadrul inspectoratului – Ghita Jurca a incercat sa schimbe strategia acuzarii si l-a angajat ca avocat pe nimeni altul decat Ioan Lazar, un vechi si cunoscut colaborator al judecatorilor, multi pensionati, de la Curtea de Apel Timisoara.

Doar ca socoteala de acasa nu s-a potrivit cu cea din sala de judecata, aspect sesizat imediat de Marek Kasai, mai tanarul discipol trimis la confruntarea finala. Acesta a contestat componenta completului de judecata, din care a facut parte si Flavia Maria Cristina Florenta, sotia sefului DIICOT Timisoara, insa fara a apela la institutia recuzarii, atitudine echivoca care a tradat unele asteptari, poate neimpliniri, din partea reprezentantilor politistului Ghita Jurca.

“Ne aflam in fata unei autentice petitii administrative, care priveste <bucataria interna> a Curtii de Apel, pe care va rog sa o respingeti. Inca putin si colegul meu va va cere sa-i prezentati legitimatiile de judecatori. De parca v-ati intalnit azi-dimineata pentru a va pune de acord cu solutia din acest dosar. In cazul in care nu stie cum se sustine un recurs, colegul meu poate sa apeleze la ajutorul unui avocat”, a precizat, ironic, avocatul apararii, Florin Kovacs.

Acesta a persiflat si argumentul continuitatii completului de judecata, invocat de Marek Kasai, in conditiile in care recursul se afla la primul termen de judecata.

“Respinge ca inadmisibil recursul formulat de recurentul reclamant Jurca Gheorghe impotriva Deciziei civile 71/01.02.2018 pronunţată de Tribunalul Timis in dosar 25412/325/2015”, se mentioneaza in decizia 164/2018 a Curtii de Apel Timisoara.

De asemenea, dupa ce a pierdut, deja, suma de 5.000 de lei in acest proces, politistul a fost obligat sa plateasca inca 2.500 de lei cu titlu cheltuieli de judecata. (G.I.)

 

Leave a Reply