BREAKING NEWS! Hotelul Roma din Timisoara, care este situat in zona Complexului Studentesc si apartine unui important avocat si cadru universitar, a fost distrus partial, joi noapte, de un incendiu devastator     Primarul Francisc Boldea si-a angajat nepoata la Spitalul Municipal din Lugoj, ca fizician debutant, intr-un post infiintat, in luna august 2018, chiar la propunerea sa     Un barbat in varsta de 33 de ani, din Lugoj, aflat la volanul unui BMW, a decedat, joi dimineata, in zona orasului Orsova, dupa ce s-a izbit frontal de un TIR     Contabila lui Zaher Iskandarani a fost trimisa in judecata in dosarul flagrantului realizat de procurorii DNA la ANAF Timisoara, soldat cu retinerea finantistei Lucica Golban     Tanarul de 23 de ani care a atacat un taximetrist in zona Caii Martirilor, in noaptea de marti spre miercuri, a fost prins de politisti    Klaus Iohannis are rezerve in privinta numirii Adinei Florea la sefia DNA: „Are aviz negativ de la CSM. Am solicitat sa se verifice legalitatea acestei propuneri”

Studenti straini de la Universitatea de Vest ”Vasile Goldis” Arad, trimisi in judecata pentru dare de mita. Au oferit intre 200 si 400 de euro pentru note de trecere la disciplina Morfopatologie

Procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au anuntat ca au finalizat cercetarile in dosarul ”Diplome de licenta fara studii”, care vizeaza universitatile din Arad si au dispus trimiterea in judecata a opt studenti straini de la Facultatea de Medicina Generala a Universitatii de Vest ”Vasile Goldis” Arad, acuzati de dare de mita.

Astfel, Sager Muhammad, Abu Rabia Anian, El Fakir Walid, Madjid Hussaini – fata de la care s-a dispus masura preventiva a controlului judiciar -, Shalata Haya, Dahamshi Mohammad, Sanallah Madhat si Nasser Rami sunt acuzati ca in cursul anului 2017, in calitate de studenti in anul III, au oferit unui cadru didactic, direct sau prin intermediar, sume de bani cuprinse intre 200 si 400 de euro pentru promovarea examenelor restante pentru unul sau pentru doua semestre, la disciplina Morfopatologie.

”In urma oferirii acestor sume de bani, cadrul didactic a acordat studentilor note de promovare, incalcandu-se astfel si legislatia educatiei si normele de etica si deontologie profesionala. Mentionam ca, in ceea ce priveste cadrul didactic Paiusan Lucian (foto), cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita in forma continuata, si intermediar (Taha Abed El Kader), cercetat sub aspectul complicitatii la savarsirea infractiunii de dare de mita in forma continuata si a complicitatii la savarsirea infractiunii de luare de mita in forma continuata, procurorii au incheiat cu acestia acorduri de recunoastere a vinovatiei, admise de catre Tribunalul Arad, care, prin sentinta, i-a condamnat pe fiecare la o pedeapsa de 2 ani si 6 luni inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere”, se arata intr-un comunicat al procurorilor. Cei opt studenti vor fi judecati la Tribunalul Arad, unde a fost trimis dosarul.

Pana in prezent, procurorii au incheiat 24 de acorduri de recunoastere a vinovatiei.

O studenta din Italia, Maria Giuseppina Di Matteo, a fost prima care a fost condamnata, in martie 2018, dupa ce si-a recunoscut faptele. Italianca a primit o pedeapsa de 2 ani si sase luni de inchisoare cu suspendare. De asemenea, aceeasi pedepasa a primit si profesorul universitar Lucian Paiusan, medic primar de anatomie patologica, care a semnat, de asemenea, un acord de recunoastere a vinovatiei. Tribunalul Arad a mai decis ca notele studentilor care au platit pentru a fi trecuti de profesorul Lucian Paiusan sa fie sterse din toate registrele si cataloagele.

In noiembrie 2017, anchetatorii au anuntat ca 120 de persoane, cadre didactice si studenti, au fost audiate, fiind cercetate pentru infractiuni de coruptie.

Tot in noiembrie 2017, in cadrul anchetei, au fost puse in executare trei mandate de perchezitie asupra a trei casete de valori detinute de catre doi dintre cei cercetati in cauza, la unitati bancare din Arad si Timis, in urma carora au fost indisponibilizate mai multe bunuri, pentru a fi confiscate. Politistii au ridicat 64.200 de euro, 31.000 de USD, 5.000 de lire sterline, 4.500 de franci elvetieni, 500 de grame de aur, 110 grame de perle, 200 de grame de rubine si 2 inele cu diamant. (Vlad Enciu)

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: