EXPLOZIV! Seful Sectorului Politiei de Frontiera Cruceni, cercetat de DIICOT Timisoara pentru contrabanda cu tigari. Ancheta a inceput in Serbia, intrucat din fliera ar face parte si politisti sarbi

Comisarul sef Remus Nica, seful Sectorului Politiei de Frontiera Cruceni, din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara, unul dintre cei mai profesionisti ofiteri de politie din zona de vest a tarii, cu cursuri FBI la activ, a ajuns in centrul unui imens scandal penal, dupa ce, in noaptea de 15/16 iulie 2018 a fost identificat, alaturi de un agent din subordine, incarcand tigari de contrabanda in masina de serviciu.


Dosarul in care politistii de frontiera s-au transformat in contrabandisti de tigari este instrumentat de procurorii DIICOT, insa, deocamdata, ancheta bate pasul pe loc, in conditiile in care apararea sustine ca sacii cu tigari de contrabanda au fost gasiti pe fasie si tocmai erau incarcati in masina pentru a fi adusi la sediu, ca si corp delict, in vederea unei anchete ulterioare.

Aceasta versiune este, insa, infirmata de autoritatile sarbe, care au informat ca politistii de la Cruceni ar face parte dintr-o filiera transfrontaliera de trafic de tigari, fiind in legatura infractionala cu politisti sarbi. De altfel, ancheta ar fi fost declansata de autoritatile sarbe, dupa ce s-a detonat informatia clasificata potrivit careia politistii sarbi de la frontiera cu Romania, in zona Jasa Tomic, ar fi implicati in contrabanda cu tigari.

Mergand pe firul informatiilor, anchetatorii din Serbia ar fi ajuns, in noaptea de 15/16 iulie in zona fasiei verzi dintre cele doua tari, unde au fost martorii unei tranzactii clandestine. Au vazut cum colegii lor arunca un bax si jumatate in zona libera, iar dupa cateva minute au aparut doi politisti romani, care le-au urcat in masina de serviciu.

La vremea respectiva, ITPF Timisoara a confirmat incidentul, cu precizarea ca politistii trimisi la fata locului erau in legatura cu autoritatile sarbe, pentru a le sprijini in actiunea punctuala de combatere a contrabandei cu tigari la frontiera.

“In zona a fost trimisa o echipa operativa a ITPF Timisoara, care a depistat in proximitatea frontierei cu Serbia mai multe cartuse cu tigari. Cercetarile in cauza se deruleaza sub coordonarea procurorului de caz, pentru identificarea tuturor persoanelor implicate in aria infractionala si luarea masurilor legale. Schimbul de date si informatii continua in mod operativ cu autoritatile sarbe pentru solutionarea cazului”, s-a specificat in comunicatul dat publicitatii, din care poate reiesi faptul ca seful de sector Remus Nica se afla in exercitarea atributiilor de serviciu.

Ancheta DIICOT pare sa-l fi afectat, totusi, pe comisarul sef Remus Nica. Acesta a intrat in concediu si nu este exclus sa-si fi depus dosarul de pensionare. Deocamdata, la comanda Sectorului PF Cruceni a ramas adjunctul sau, Marin Vladasel, fostul ginere al chestorului Ioan Mirescu.

Surse din cadrul ITPF ne-au dezvaluit ca, in ciuda eforturilor de a se demonstra ca Remus Nica a gasit intamplator tigarile si ca le-a incarcat pentru a le duce la sediu, autoritatile sarbe ar fi furnizat dovezi care nu pot fi ignorate de procurorii romani. Deocamdata, nu am reusit sa aflam si opinia politistului referitoare la acest scandal, urmand sa publicam declaratia sa imediat dupa ce o s-o obtinem… (G.I.)

9 thoughts on “EXPLOZIV! Seful Sectorului Politiei de Frontiera Cruceni, cercetat de DIICOT Timisoara pentru contrabanda cu tigari. Ancheta a inceput in Serbia, intrucat din fliera ar face parte si politisti sarbi

  1. 15/16 iulie și suntem la sfârșitul lui septembrie .. Dar, bine și asa…. Vladasel nu a fost niciodată ginerele lui Mirescu…. Doar așa,, ca să știți și voi

  2. Johny B, ziaristul e mai informat decat tine…. Ca sa stii si tu, Vladasel a stat o perioada chiar in vila cu Mirescu pentru ca-i iubea fata si se gandea la insuratoare. Vasazica, nu a fost ginere cu acte, dar si uniunea consensuala se ia in considerare. Ca ulterior s-a insurat cu Oana, si ea pe vremuri cu un iubit celebru, asta e alta treaba, avantaj Oana

  3. Na si ? Are pensie ? Are. Are viloi ? Are. Doi ani cu suspendare si cash-ul pus bine ! Ne-a curuit ! Azi in Romania fara sa ai o pedeapsa cu suspendare esti un anonim !

  4. Si-a mai trecut un succes la C.V. -ul impresionant pe care-l are 🙂 ! Felicitari Remus ! Pacat ca ai plecat dintre noi , dar dupa atatea succes-uri profesionale te-ai pensionat in plina glorie ! Deja s-au scumpit tigarile in Badea Cartan . De acum poti iesii pe la Foeni ca turist ! A ramas borseta sa duca povestea mai departe . Јегосуле !

  5. Magdaline,tigane, tu si fleșcăitul ăla de Popară, ati fost și veți rămâne aceleași nulități frustrate .
    …..acum lundu-l in echipă și pe Gim boy,sunteti un trio performant in ale barfelor, la ceas de seară , la Papară pe terasă. Yeaksi

  6. Nu inteleg despre ce vorbesti. Ce legatura are toata povestea ta cu acest individ? Citeste titlul articolului si vorbeste la subiect daca tot vrei sa spui ceva.

Leave a Reply