Preot in misiune! Slujitorii bisericii din Timis, trimisi pe teren pentru promovarea referendumului anti-gay printre enoriasi

Referendumul pentru familia traditionala, programat pentru zilele de 6 si 7 octombrie, a starnit pasiuni nebanuite in sanul Bisericii Ortodoxe Romane (BOR), care a decis sa-si trimita preotii in misiune pentru raspandirea unui mesaj clar fara echivoc in randul enoriasilor: cine nu voteaza DA, este homosexual sau un sustinator al miscarii LGBT.


De altfel, propaganda BOR in sprijinul referendumului, care odata trecut, ar permite PSD sa modifice Constitutia in ce mod doreste presedintele Liviu Dragnea, a fost sanctionata de credinciosii din Constanta, care au participat, duminica, la slujba religioasa de la Catedrala.

In momentul in care preotul a inceput sa citeasca apelul BOR, o parte dintre enoriasi au inceput sa plece, starnind mania preafericitului prelat.

„Sper ca cei care pleaca sunt hotarati si stiu ca deja votează ‘Da’. Ca daca, cumva, cineva crede ca nu merge la referendum si nu-si marturiseste credinta fata de Hristos si dupa aceea crede ca e crestin ortodox se insala amarnic. Amarnic se insala!“, a amenintat de la amvon preotul arhidiacon Ioan Ardelean.

Daca in Constanta presiunile BOR pentru participarea la referendum sunt explicite, in Timis acestea sunt mai subtile. Slujitorii Domnului au primit soferi si masini cu inscrisptia “Preot in misiune” si colinda parohiile pentru a explica enoriasilor ca actuala prevedere din Constitutie care defineste casatoria – “uniunea liber consimtita intre soti”, trebuie musai inlocuita cu alta formulare, mai clara si mai precisa: “uniunea liber consimtita intre un barbat si o femeie”.

Aceasta prevedere afecteaza drepturile minoritatilor sexuale, intr-o perioada in care Curtea Constitutionala a statuat, in urma cu cateva zile, ca familia poate fi compusa si din persoane de acelasi sex. (Mara Ion)

Leave a Reply