BREAKING NEWS! Hotelul Roma din Timisoara, care este situat in zona Complexului Studentesc si apartine unui important avocat si cadru universitar, a fost distrus partial, joi noapte, de un incendiu devastator     Autorizatia de securitate la incendiu a hotelului Roma apare ca emisa in 2001, insa, in urma cu doi ani, pompierii de la ISU Banat a aplicat o amenda pentru nereguli care vulnerabilizau cladirea     Parchetul de pe langa Tribunalul Timis anunta, pentru 25 octombrie, Ziua Portilor Deschis, cand orice persoana poate vizita institutia fara riscul de a fi retinuta     Fostul sef al ANAF, aradeanul Sorin Blejnar, condamnat la 6 ani de inchisoare intr-un dosar de trafic de influenta, instanta mentinand si sechestrul pe bunuri de aproape 3 milioane de euro    Sorin Grindeanu a anuntat, intr-o conferinta de presa tinuta la Timisoara, ca are un salariu de "doar" 8.000 de lei pe luna si ca, pentru un asemenea venit, abia si-a convins sotia sa-l lase la Bucuresti    Procurorii DNA Timisoara au inceput urmarirea penala in dosarul in care SC Aeroportul Caransebes SA este suspectat ca a incasat subventii ilegale de la APIA

VIDEO! Elena Udrea si Alina Bica au fost retinute de autoritatile din Costa Rica si transportate la inchisoarea pentru femei din San Jose

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, si fosta sefa DIICOT, Alina Bica, au fost retinute de Biroul National Interpol din Costa Rica, anunta institutia, care precizeaza ca ele au fost ridicate de pe strada si conduse la inchisoarea de femei din San Jose.

Elena Udrea a fost retinuta miercuri, in jurul orei locale 10, in zona Sabana Oeste, in timp ce Alina Bica a fost retinuta in jurul orei locale 14, in zona Sabana Este, ambele zone aflate in San Jose, capitala statului Costa Rica.

Potrivit unui anunt al Organismului de Investigatii Judiciare din Costa Rica, cele doua fugare au fost retinute de autoritatile din Costa Rica, in baza unor mandate Interpol emise la cererea Romaniei.

In cursul zilei de azi, Udrea si Bica vor comparea in fata Tribunalului penal din San Jose, care urmeaza sa decida daca le mentine in arest sau le acorda o masura preventiva mai blanda, precum arestul la domiciliu sau controlul judiciar sub cautiune, pana cand se va judeca procesul  privind extradarea in Romania.

Cel mai probabil, spune unul dintre avocatii fostului ministru, judecatorii le vor elibera pe cele doua sub interdictia de a nu parasi localitatea pana cand se va judeca procesul de extradare, care ar putea dura si un an.

Pentru autenticitatea operatiunii, autoritatile din Costa Rica au postat o inregistrare in care este prezentata retinerea Elenei Udrea.

La operatiunea de retinere a celor doua au participat agenti ai Organismului de Investigatii Judiciare din Costa Rica, din cadrul Biroului Central National – INTERPOL Costa Rica, si oficiali ai Directiei de Informatii si Securitate Nationala. Reamintim ca Elena Udrea are o condamnare definitiva la 6 ani de inchisoare, in timp ce Alina Bica – o condamnare definitva de 4 ani de inchisoare. (V.E.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: