BREAKING NEWS! Primarul municipiului Resita, Ioan Popa, a anuntat ca intentioneaza sa faca demersurile cuvenite pentru ca orasul pe care il conduce sa intre in Alianta Vestului     O masina de filaj a Politiei de Frontiera Timisoara a fost distrasa cu rangile de doi indivizi, langa Giarmata, in timpul unei operatiuni de supraveghere a unor contrabandisti de tigari     Depatatul Luminita Jivan, unul dintre sustinatorii ferventi ai liderului PSD Liviu Dragnea, va prelua conducerea interimara a filialei social-democrate din Caras-Severin, dupa demsiia lui Ioan Mocioalca     Carmen Iohannis, sotia presedintelui Klaus Iohannis, a anuntat Parchetul General ca nu se poate prezenta la audierile programate luni, din cauza unor probleme de sanatate    Persoane necunoscute au spart, in weekend, cinci autoturisme parcate in zona Sectiei 3 Politie Timisoara, respectiv strazile Luceafarul, Intrarea Clopotului si Aleea Vegetatiei    Surse din PSD au dezvaluit ca alti trei parlamentari urmeaza sa paraseasca partidul si sa se inscrie in formatiunea lui Victor Ponta

VIDEO! Elena Udrea si Alina Bica au fost retinute de autoritatile din Costa Rica si transportate la inchisoarea pentru femei din San Jose

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, si fosta sefa DIICOT, Alina Bica, au fost retinute de Biroul National Interpol din Costa Rica, anunta institutia, care precizeaza ca ele au fost ridicate de pe strada si conduse la inchisoarea de femei din San Jose.

Elena Udrea a fost retinuta miercuri, in jurul orei locale 10, in zona Sabana Oeste, in timp ce Alina Bica a fost retinuta in jurul orei locale 14, in zona Sabana Este, ambele zone aflate in San Jose, capitala statului Costa Rica.

Potrivit unui anunt al Organismului de Investigatii Judiciare din Costa Rica, cele doua fugare au fost retinute de autoritatile din Costa Rica, in baza unor mandate Interpol emise la cererea Romaniei.

In cursul zilei de azi, Udrea si Bica vor comparea in fata Tribunalului penal din San Jose, care urmeaza sa decida daca le mentine in arest sau le acorda o masura preventiva mai blanda, precum arestul la domiciliu sau controlul judiciar sub cautiune, pana cand se va judeca procesul  privind extradarea in Romania.

Cel mai probabil, spune unul dintre avocatii fostului ministru, judecatorii le vor elibera pe cele doua sub interdictia de a nu parasi localitatea pana cand se va judeca procesul de extradare, care ar putea dura si un an.

Pentru autenticitatea operatiunii, autoritatile din Costa Rica au postat o inregistrare in care este prezentata retinerea Elenei Udrea.

La operatiunea de retinere a celor doua au participat agenti ai Organismului de Investigatii Judiciare din Costa Rica, din cadrul Biroului Central National – INTERPOL Costa Rica, si oficiali ai Directiei de Informatii si Securitate Nationala. Reamintim ca Elena Udrea are o condamnare definitiva la 6 ani de inchisoare, in timp ce Alina Bica – o condamnare definitva de 4 ani de inchisoare. (V.E.)

Leave a Reply

No announcement available or all announcement expired.
%d bloggers like this: