BREAKING NEWS! Dorin Cutu, vicepresedinte al PSD Timis, a fost demis din functia de inspector sef a ISCTR Timis    Secretara Primariei Dumbravita, Ramona Marinchi, a fost destituita din functie de Prefectura Timis, dupa un control al Comisiei de Disciplina     Consilierii judeteni au votat bugetul Timisului pe anul 2019, care se ridica la suma de 670 milioane de lei     Autorul amenintarii cu moartea a jurnalistei Emilia Sercan a fost prins; este ofiter de politie, angajat al Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza"     Secretarul unei primarii din Hunedoara este primul justitiabil al judetului care a obtinut, in urma unui proces civil, despagubiri de 2000 de lei de la o femeie care l-a jignit pe Facebook     Modificarile la Codul Penal si la Codul de procedura penala au fost votate de Camera Deputatilor, in calitate de for decizional, desi PSD-ALDE nu mai detin majoritatea

VIDEO! Elena Udrea si Alina Bica au fost retinute de autoritatile din Costa Rica si transportate la inchisoarea pentru femei din San Jose

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, si fosta sefa DIICOT, Alina Bica, au fost retinute de Biroul National Interpol din Costa Rica, anunta institutia, care precizeaza ca ele au fost ridicate de pe strada si conduse la inchisoarea de femei din San Jose.

Elena Udrea a fost retinuta miercuri, in jurul orei locale 10, in zona Sabana Oeste, in timp ce Alina Bica a fost retinuta in jurul orei locale 14, in zona Sabana Este, ambele zone aflate in San Jose, capitala statului Costa Rica.

Potrivit unui anunt al Organismului de Investigatii Judiciare din Costa Rica, cele doua fugare au fost retinute de autoritatile din Costa Rica, in baza unor mandate Interpol emise la cererea Romaniei.

In cursul zilei de azi, Udrea si Bica vor comparea in fata Tribunalului penal din San Jose, care urmeaza sa decida daca le mentine in arest sau le acorda o masura preventiva mai blanda, precum arestul la domiciliu sau controlul judiciar sub cautiune, pana cand se va judeca procesul  privind extradarea in Romania.

Cel mai probabil, spune unul dintre avocatii fostului ministru, judecatorii le vor elibera pe cele doua sub interdictia de a nu parasi localitatea pana cand se va judeca procesul de extradare, care ar putea dura si un an.

Pentru autenticitatea operatiunii, autoritatile din Costa Rica au postat o inregistrare in care este prezentata retinerea Elenei Udrea.

La operatiunea de retinere a celor doua au participat agenti ai Organismului de Investigatii Judiciare din Costa Rica, din cadrul Biroului Central National – INTERPOL Costa Rica, si oficiali ai Directiei de Informatii si Securitate Nationala. Reamintim ca Elena Udrea are o condamnare definitiva la 6 ani de inchisoare, in timp ce Alina Bica – o condamnare definitva de 4 ani de inchisoare. (V.E.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: