BREAKING NEWS! Parlamentul European a prezentat o estimare privind intentiile de vot ale romanilor pentru scrutinul din luna mai 2019, in care PMP apare cu doua mandate, la fel ca PLUS si UDMR     Lucian Boncu a comis un accident rutier, in timpul unei manevre de marsarier efectuata pe o strada din Giroc, in urma caruia o batrana de 73 de ani a fost grav ranita     Primaria Timisoara este interesata sa cumpere cladirea ultracentrala in care a functionat BancPost, pe care proprietarul solicita 3,3 milioane de euro sau sa-l inchirieze pentru 33.573 euro/luna     Medicul de origine siriana Al Baari Kamal este mentionat in rechizitoriul camatarilor care au actionat in Timisoara, avand rolul de a truca licitatiile imobilelor partilor vatamate, care erau achizitionate la 25% din valoare     Un barbat de 36 de ani detine, de duminica dimineata, recordul betiei la volan din Timis, fiind prins de politisti pe o strada din Jimbolia cu o alcoolemie in sange de 3,3 mg/l     Doliu printre fanii muzicii sarbesti din Banat: celebrul cantaret Saban Saulic a decedat in urma unui cumplit accident rutier produs pe o autostrada din Germania

VIDEO! Elena Udrea si Alina Bica au fost retinute de autoritatile din Costa Rica si transportate la inchisoarea pentru femei din San Jose

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, si fosta sefa DIICOT, Alina Bica, au fost retinute de Biroul National Interpol din Costa Rica, anunta institutia, care precizeaza ca ele au fost ridicate de pe strada si conduse la inchisoarea de femei din San Jose.

Elena Udrea a fost retinuta miercuri, in jurul orei locale 10, in zona Sabana Oeste, in timp ce Alina Bica a fost retinuta in jurul orei locale 14, in zona Sabana Este, ambele zone aflate in San Jose, capitala statului Costa Rica.

Potrivit unui anunt al Organismului de Investigatii Judiciare din Costa Rica, cele doua fugare au fost retinute de autoritatile din Costa Rica, in baza unor mandate Interpol emise la cererea Romaniei.

In cursul zilei de azi, Udrea si Bica vor comparea in fata Tribunalului penal din San Jose, care urmeaza sa decida daca le mentine in arest sau le acorda o masura preventiva mai blanda, precum arestul la domiciliu sau controlul judiciar sub cautiune, pana cand se va judeca procesul  privind extradarea in Romania.

Cel mai probabil, spune unul dintre avocatii fostului ministru, judecatorii le vor elibera pe cele doua sub interdictia de a nu parasi localitatea pana cand se va judeca procesul de extradare, care ar putea dura si un an.

Pentru autenticitatea operatiunii, autoritatile din Costa Rica au postat o inregistrare in care este prezentata retinerea Elenei Udrea.

La operatiunea de retinere a celor doua au participat agenti ai Organismului de Investigatii Judiciare din Costa Rica, din cadrul Biroului Central National – INTERPOL Costa Rica, si oficiali ai Directiei de Informatii si Securitate Nationala. Reamintim ca Elena Udrea are o condamnare definitiva la 6 ani de inchisoare, in timp ce Alina Bica – o condamnare definitva de 4 ani de inchisoare. (V.E.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: