BREAKING NEWS! Hotelul Roma din Timisoara, care este situat in zona Complexului Studentesc si apartine unui important avocat si cadru universitar, a fost distrus partial, joi noapte, de un incendiu devastator     Autorizatia de securitate la incendiu a hotelului Roma apare ca emisa in 2001, insa, in urma cu doi ani, pompierii de la ISU Banat a aplicat o amenda pentru nereguli care vulnerabilizau cladirea     Parchetul de pe langa Tribunalul Timis anunta, pentru 25 octombrie, Ziua Portilor Deschis, cand orice persoana poate vizita institutia fara riscul de a fi retinuta     Fostul sef al ANAF, aradeanul Sorin Blejnar, condamnat la 6 ani de inchisoare intr-un dosar de trafic de influenta, instanta mentinand si sechestrul pe bunuri de aproape 3 milioane de euro    Sorin Grindeanu a anuntat, intr-o conferinta de presa tinuta la Timisoara, ca are un salariu de "doar" 8.000 de lei pe luna si ca, pentru un asemenea venit, abia si-a convins sotia sa-l lase la Bucuresti    Procurorii DNA Timisoara au inceput urmarirea penala in dosarul in care SC Aeroportul Caransebes SA este suspectat ca a incasat subventii ilegale de la APIA

EXCLUSIV! Cine este patronul firmei care pazeste si protejeaza USAMVB, universitatea din Timisoara “calcata” de hoti in urma cu trei zile

Politistii continua cercetarile la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinata a Banatului din Timisoara, dupa spargerea care a avut loc in noaptea de luni spre marti, cand persoane necunoscute au incercat sa fure un seif de aproape 300 de kilograme aflat in casieria institutiei.

Au fost audiati zeci de angajati ai USAMVB, dar si reprezentanti ai firmei de protectie si paza NEI Divizia de Securitate, care, in mod ciudat, nu au auzit niciun zgomot, desi hotii s-au folosit de un ditamai baros pentru a incerca sa deschida seiful.

Lipsa de vigilenta a agentilor de paza, care probabil ca la ora 3, cand s-a dat spargerea, motaiau prin ghereta de la poarta, dar si inexistenta unui echipaj de interventie care sa ajunga rapid la locul faptei, in cazul unei alarmari, au creat toate conditiile pentru ca hotii sa actioneze in liniste, relaxati, ca intr-un sat fara caini. Deocamdata, conducerea universitatii nu a luat decizia fireasca a rezilierii contractului cu NEI, acest lucru urmand sa fie anuntat peste cateva zile.

“Suntem in plina ancheta. Ne auzim pe aceasta tema, saptamana viitoare”, ne-a comunicat rectorul universitatii, prof. dr. Cosmin Popescu.

La o analiza mai atenta a intereselor care stau in spatele NEI Divizia de Securitate SRL Bucuresti, putem estima ca eventuala renuntare la serviciile acestei firme nu va fi chiar floare la ureche, chiar si daca s-ar invoca faptul ca patronul NEI Guard, din care se trage NEI Divizia de Securitate, Mihai Neicu, 55 de ani, este condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru evaziune fiscala.

In decembrie 2014, politistii si procurorii au descins la sediile NEI din Ilfov (Voluntari), Bucuresti si Vrancea, intr-un dosar de evaziune fiscala cu un prejudiciu de 7 milioane de euro. Initial, Mihai Neicu a fost condamnat la 5 ani cu executare, insa in apel pedeapsa i-a fost transformata in 3 ani cu suspendare.

In urma acestui proces, NEI Guard si-a declarat falimentul, iar toate bunurile corporale si necorporale, chiar si licentele si autorizatiile de functionare, au fost trecute, cu acordul administratorului judiciar, pe NEI Divizia de Securitate, condusa de Mihaela Neicu, 21 de ani. Suma tranzactiei, insignifianta, doar 157.650 euro.

Sa mai spunem ca Mihai Neicu a fost vicepresedintele unei organizatii de sector a PDL Bucuresti, si, la cererea lui Vasile Blaga, a colaborat o buna perioada cu Ionut Rudeanu, ginerele fostului lider al PDL. Ulterior, a fost principalul martor al acuzarii in dosarul DNA in care Ionut Rudeanu a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru evaziune fiscala. (G.I.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: