RECHIZITORIU! Politist de la Sectia 1 Rurala Timisoara, trimis in judecata pentru spaga. A primit 400 de lei pentru a nu sanctiona un sofer pentru depasirea vitezei legale

Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis au dispus trimiterea in judecata a inculpatului Alin Maghiari, politist la Sectia 1 Politie Rurala Timisoara, cercetat pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita si abuz in serviciu, ambele raportate la Legea nr. 78/2000 privind combaterea coruptiei.


Din cuprinsul rechizitoriului rezulta urmatoarea situatie de fapt:

La data de 20.06.2018, in jurul orei 21.00, inculpatul M.A.I. – agent principal de politie, aflat in exercitarea atributiilor de serviciu privind constatarea unor fapte contraventionale de catre participantii la trafic pe Drumul Judetean 592, intre localitatile Timisoara si Mosnita Noua, l-a depistat pe martorul denuntator T.I.C. depasind viteza legala admisibila, in timp ce acesta conducea autoturismul pe drumul public aratat mai sus.

“Inculpatul nu a aplicat sanctiunea contraventionala prevazuta de lege martorului denuntator, pretinzandu-i, in schimb, si primind de la acesta suma de 400 de lei cu titlu de mita”, ne-a comunicat prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, Mihaela Pop. In urma denuntului, a fost prins in flagrant de ofiterii DGA Timis.

Dosarul a fost trimis spre competenta solutionare Tribunalului Timis. (V.E.)

Leave a Reply