BREAKING NEWS! Peste 1000 de firme din centrul Timisoarei, dar si mii de locuitori ai orasului, au ramas fara internet si telefonie mobila, dupa ce primarul Nicolae Robu a declansat campania de taiere a cablurilor aeriene    Primaria Timisoara a luat decizia de a le anula datoriile celor care au de platit mai putin de 40 de lei la bugetul local, masura care vizeaza peste 5000 de contribuabili     Dosarul de coruptie in care fosta sefa a DIICOT, Alina Bica, a fost condamnata la 4 ani de inchisoare se rejudeca pe 20 mai    Judecatorului Lőrincz Rómeo, de la Tribunalul Harghita, care i-a achitat pe tiganii din Tandarei trimisi in judecata pentru trafic de copii, a dispus si restituirea armelor, masinilor si a aurului in valoare de jumatate de milion de euro    Sectia pentru procurori in materie disciplinara din cadrul CSM a respins actiunea Inspectiei Judiciare impotriva procurorului George Bucurica, de la Parchetul Caras-Severin, in legatura cu o presupusa hartuire sexuala    Timisoreanul Wolff Werner-Wilhelm a demisionat din CA Tarom, dupa ce a fost acuzat ca in 12 luni de mandat ca director general, noiembrie 2017 - noiembrie 2018, soldul operatorului aerian a scazut cu peste 40 milioane de dolari

ROCADA! Sef nou la Politia Rutiera Timis. Comisarul sef Florin Turnagiu are misiunea de a opri valul de accidente rutiere de pe soselele judetului

Valul de accidente rutiere produse, in ultima perioada, pe soselele din Timis, care a culminat cu carnagiul din 9 octombrie, de la Lugoj, cand un Volkswagen in care se aflau patru tineri a fost spulberata de un marfar, a determinat conducerea IPJ Timis sa dispuna o serie de masuri de extrema urgenta.

Presat de statisticile tot mai negre si de sefii din cadrul IGPR, inspectorul sef Alin Petecel a decis sa faca o schimbare la varful Serviciului Politiei Rutiere, in speranta ca un alt stil de lucru, bazat mai mult pe preventie, va scoate Timisul din topul national al accidentelor rutiere.

Astfel, in urma cu cateva zile, la sefia Politiei Rutiere a fost numit, cu delegatie, comisarul sef Florin Turnagiu (foto), in timp ce comisarul sef Petru Rumega a fost trecut pe functia ramasa vacanta, in fruntea Serviciului Ordine Publica. 

Aceasta rocada de ofiteri a fost influentata de rezultatele bune obtinute de Florin Turnagiu in toate functiile pe care le-a ocupat in ultimii ani, inclusiv in cea de inspector sef adjunct la IPJ Timis.

“Nu stiu ce ar putea face pentru a opri valul de accidente de pe sosele, deoarece problema nu este la politistii care supravegheaza traficul rutier, ci la atitudinea conducatorilor auto, care, deseori, nu respecta semnificatia indicatoarelor sau a semnalizarilor si-si asuma riscuri mortale. Nu putem umple soselele din Timis cu calmatoare, pentru a-i forta pe soferii teribilisti sa reduca viteza, iar pentru a face preventie este nevoie de cadre suplimentare. Din cate am inteles, Politia Romana are un deficit de personal de peste 20.000 de oameni”, ne-a declarat un ofiter rutierist din cadrul IPJ Timis.

Ca un semn ca schimbarea sefilor nu a adus si respectarea regulilor de circulatie pe sosele, miercuri dimineata, soferul unei ambulante a lovit in plin un sens giratoriu de langa Remetea Mare, intrucat nu a adaptat viteza la conditiile de drum. (G.I.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: