BREAKING NEWS! Motiunea de cenzura depusa de Opozitie la adresa Guvernului Dancila, care are nevoie de 233 de voturi pentru a fi adoptata, va fi dezbatuta si votata, astazi, in Parlament. "Nu am nicio emotie, am incredere in colegii mei!", a declarat premierul PSD     Noi dezvaluiri in cazul vilelor ilegale construite de copiii primarului Nicolae Robu: documentele pentru autorizare au fost inregistrate de angajatii Primariei Timisoara "la insistente", fara ca dosarul sa continua 9 avize obligatorii    Procurorii Adina Florea, Sorin Iasinovschi si Bogdan Pirlog, candidatii pentru functia de procuror-sef al Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie, sustin, astazi, interviurile in fata comisiei CSM     Cod galben de inundatii pentru judetele Timis si Caras-Severin valabil pentru astazi, intre orele 8,30 – 15    Ilie Lazarescu, primarul comunei Cornea, din judetul Caras-Severin, gasit incompatibil de inspectorii ANI    Nationala Romaniei U21 debuteaza, astazi, de la 19,30, la Campionatul European de Fotbal, intr-un meci contra Croatiei

ROCADA! Sef nou la Politia Rutiera Timis. Comisarul sef Florin Turnagiu are misiunea de a opri valul de accidente rutiere de pe soselele judetului

Valul de accidente rutiere produse, in ultima perioada, pe soselele din Timis, care a culminat cu carnagiul din 9 octombrie, de la Lugoj, cand un Volkswagen in care se aflau patru tineri a fost spulberata de un marfar, a determinat conducerea IPJ Timis sa dispuna o serie de masuri de extrema urgenta.

Presat de statisticile tot mai negre si de sefii din cadrul IGPR, inspectorul sef Alin Petecel a decis sa faca o schimbare la varful Serviciului Politiei Rutiere, in speranta ca un alt stil de lucru, bazat mai mult pe preventie, va scoate Timisul din topul national al accidentelor rutiere.

Astfel, in urma cu cateva zile, la sefia Politiei Rutiere a fost numit, cu delegatie, comisarul sef Florin Turnagiu (foto), in timp ce comisarul sef Petru Rumega a fost trecut pe functia ramasa vacanta, in fruntea Serviciului Ordine Publica. 

Aceasta rocada de ofiteri a fost influentata de rezultatele bune obtinute de Florin Turnagiu in toate functiile pe care le-a ocupat in ultimii ani, inclusiv in cea de inspector sef adjunct la IPJ Timis.

“Nu stiu ce ar putea face pentru a opri valul de accidente de pe sosele, deoarece problema nu este la politistii care supravegheaza traficul rutier, ci la atitudinea conducatorilor auto, care, deseori, nu respecta semnificatia indicatoarelor sau a semnalizarilor si-si asuma riscuri mortale. Nu putem umple soselele din Timis cu calmatoare, pentru a-i forta pe soferii teribilisti sa reduca viteza, iar pentru a face preventie este nevoie de cadre suplimentare. Din cate am inteles, Politia Romana are un deficit de personal de peste 20.000 de oameni”, ne-a declarat un ofiter rutierist din cadrul IPJ Timis.

Ca un semn ca schimbarea sefilor nu a adus si respectarea regulilor de circulatie pe sosele, miercuri dimineata, soferul unei ambulante a lovit in plin un sens giratoriu de langa Remetea Mare, intrucat nu a adaptat viteza la conditiile de drum. (G.I.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: