Operatiunea “Viata are PRIORITATE”! Timisoara si judetul, blocate, seara de seara, de filtre ale Politiei Rutiere. Peste 600 de amenzi si 8 dosare penale in ultimile trei zile zile

Noul sef al Politiei Rutiere Timis, comisarul sef Florin Turnagiu, si-a inceput mandatul in forta, scotand in strada aproape tot efectivul de agenti si ofiteri de care dispune in cadrul Serviciului.


Astfel, in ultimile zile, Timisoara a aparut ca un oras asediat de politistii de la Rutiera, care au instalat filtre de control pe toate strazile cu trafic important din oras.

Asemenea actiuni au fost desfasurate si pe soselele din judet, mai cu seama in zonele cu risc ridicat de accidente, ceea ce a dus la o preconizata calmare a participantilor la trafic.

“Orasul e plin de politie. Ce se intampla in Timisoara? Cica si azi-noapte au blocat orasul. Foarte bine, poate asa mai scad accidentele. Ca nu era zi in care sa nu fie macar unu’ foarte grav. Turnagiu e pus pe fapte mari. Noapte de noapte, filtre. O sa faca greva camionagiii, ca nu mai au timp de afacerile lor. Lumea spune ca insusi Turnagiu ii mana in lupta din break-ul VW Passat”, ne-a sesizat un participant la trafic, care a ajuns in oras, joi seara, dupa cateva zile de Bucuresti.

Efectul acestei rigide campanii politienesti desfasurata pe drumurile din Timis: au aparut primele zile in care s-a raportat zero accidente rutiere.

Bilantul actiunilor desfasurate de rutieristi in perioada 22 – 25 octombrie spune totul despre seriozitatea cu care Florin Turnagiu si-a luat in primire functia.

Nu mai putin de 601 amenzi, dintre care 210 pentru depasirea vitezei legale pe anumite tronsoane de drum si 82 pentru neutilizarea centurii de siguranta. De asemenea, 71 de permise au fost retinute in vederea suspendarii pentru exces de viteza, neacordarea prioritatii de trecere pietonilor si vehiculelor si nerespectarea regulilor privind depasirea. Au fost intocmite 8 dosare penale pentru infractiuni la regimul circulatiei rutiere, iar 9 certificate de inmatriculare au fost retrase. Urmeaza noi teste de disciplina in trafic pentru soferii din Timis si in urmatoarele zile. (G.I.)

Leave a Reply