Procurorii DNA Timisoara, alaturi de magistratii din toata tara in sustinerea procurorului general Augustin Lazar! CSM a demontat, deja, unul dintre neadevarurile strecurate in raportul lui Toader

In contextul declansarii procedurii de revocare a procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Augustin Lazar, Adunarea Generala a Directiei Nationale Anticoruptie, intrunita la solicitarea a peste o treime din totalul procurorilor din cadrul DNA, la data de 26 octombrie 2018, in temeiul art. 9, alin 2, din Regulamentul de Ordine Interioara, a exprimat sustinerea comunicatului comun al Asociatiei Forumul Judecatorilor din Romania si Asociatiei Miscarea pentru Apararea Statutului Procurorilor, din data de 25.10.2018.


De asemenea, Adunarea Generala a D.N.A a adoptat urmatorul mesaj: „Procurorii DNA isi exprima atasamentul fata de valorile statului de drept si de respectarea principiului independentei sistemului judiciar in ansamblul sau, care implica garantii clare, puternice si eficiente de respectare a independentei procurorilor in exercitarea mandatului lor prevazut de lege. In acest sens, procedurile de revocare a procurorilor cu functii de conducere trebuie sa fie temeinic justificate pe baza unor criterii obiective si sa evite riscul unor decizii disproportionate si alimentarea unui climat de intimidare si presiune asupra procurorilor”.

De altfel, luni dimineata, Consiliul Superior al Magistraturii a transmis un raspuns bomba la solicitarea lui Augustin Lazar. Sectia pentru procurori a CSM sustine ca documentul despre care vorbea Tudorel Toader in raportul de evaluare a procurorului general, de clasare a unui dosar in care era vizat Klaus Iohannis, nu a fost identificat in dosarul acestuia. (G.I.)

Leave a Reply