BREAKING NEWS! Toni Grebla, secretarul general al Guvernului, este mentionat intr-o declaratie a liderului tiganilor din Lugoj, Iulian Bot, ca fiind cel care a contribuit la numirea comisarului sef Sorin Muntean in functia de inspector sef al IPJ Timis     Domul Catolic din Piata Unirii, Timisoara, urmeaza sa fie inchis pentru public, din 28 ianuarie 2019 pana la 1 iulie 2020, din cauza unor lucrari masive de restaurare evaluate la peste 4 milioane de euro    Luptatori din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale al IPJ Timis au descins, miercuri dimineata, la domiciliile unor braconieri din Timisoara, Jebel, Liebling si Chisoda, unde au descoperit arme si munitie letala     Organizatorii Diskoteka Festival au descoperit o metoda inedita de promovare: au lipit afise ilegal prin Timisoara, gest sanctionat de Politia Locala cu amenzi in valoare de 7.000 de lei     Facebook este considerat noua tigara a epocii moderne. "Da dependenta, nu este buna pentru tine si sunt oameni care incearca sa te faca sa o folosesti"     Meteorologii au emis o avertizare de cod galben pentru ploi, lapovita, ninsori si viscol, de joi dimineata pana vineri la ora 14, printre judetele afectate fiind si o parte din Banat

DESCINDERI! Un “scriitor” de proiecte europene, saltat de politistii din Timis. Mai multe persoane inselate cu contracte fictive de finantare

Politistii specializati in investigarea criminalitatii economice din cadrul IPJ Timis au efectuat, in aceasta dimineata, patru perchezitii domiciliare pe raza judetelor Timis si Hunedoara, intr-un dosar privind inselarea mai multor persoane, care au fost escrocate cu diverse sume de bani pentru a accesa fonduri europene.

Descinderile au fost coordonate de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe Langa Judecatoria Lugoj, fiind pus in aplicare un mandat de aducere pentru persoana vizata de cercetari, care a si fost retinuta si condusa la sediul politiei pentru audieri.

De asemenea, in urma perchezitiilor au fost ridicate mai multe medii de stocare, stampile, documente financiar-contabile precum si alte documente necesare documentarii activitatii infractionale a celui in cauza.

Ancheta vizeaza activitatile infractionale ale unui barbat in varsta de 46 de ani, suspectat ca, in perioada mai – septembrie 2018, in calitate de reprezentant al unei societati comerciale, a indus in eroare mai multe persoane cu privire la facilitarea obtinerii de fonduri europene, prin intocmirea de contracte fictive de finantare, semnand in fals in numele reprezentantilor institutiilor publice respective.

Totodata pentru realizarea acestor contracte, cel in cauza, si-a procurat stampile false, imitand pe cele folosite de institutiile competente, si a intocmit in fals acte notariale, pe care le autentifica in fals cu ajutorul unui dispozitiv fals de marcare notarial, cauzand astfel un prejudiciu de aproximativ 140.000 de lei.

Politistii continua cercetarile in vederea documentarii intregii activitatii infractionale a suspectului, sub aspectul savarsirii infractiunilor de inselaciune, falsificare de instrumente oficiale, folosirea instrumentelor false si fals in inscrisuri sub semnatura privata precum si pentru recuperarea in totalitate a prejudiciului. (Vlad Enciu)

Leave a Reply

%d bloggers like this: