BREAKING NEWS! Peste 1000 de firme din centrul Timisoarei, dar si mii de locuitori ai orasului, au ramas fara internet si telefonie mobila, dupa ce primarul Nicolae Robu a declansat campania de taiere a cablurilor aeriene    Primaria Timisoara a luat decizia de a le anula datoriile celor care au de platit mai putin de 40 de lei la bugetul local, masura care vizeaza peste 5000 de contribuabili     Dosarul de coruptie in care fosta sefa a DIICOT, Alina Bica, a fost condamnata la 4 ani de inchisoare se rejudeca pe 20 mai    Judecatorului Lőrincz Rómeo, de la Tribunalul Harghita, care i-a achitat pe tiganii din Tandarei trimisi in judecata pentru trafic de copii, a dispus si restituirea armelor, masinilor si a aurului in valoare de jumatate de milion de euro    Sectia pentru procurori in materie disciplinara din cadrul CSM a respins actiunea Inspectiei Judiciare impotriva procurorului George Bucurica, de la Parchetul Caras-Severin, in legatura cu o presupusa hartuire sexuala    Timisoreanul Wolff Werner-Wilhelm a demisionat din CA Tarom, dupa ce a fost acuzat ca in 12 luni de mandat ca director general, noiembrie 2017 - noiembrie 2018, soldul operatorului aerian a scazut cu peste 40 milioane de dolari

DESCINDERI! Un “scriitor” de proiecte europene, saltat de politistii din Timis. Mai multe persoane inselate cu contracte fictive de finantare

Politistii specializati in investigarea criminalitatii economice din cadrul IPJ Timis au efectuat, in aceasta dimineata, patru perchezitii domiciliare pe raza judetelor Timis si Hunedoara, intr-un dosar privind inselarea mai multor persoane, care au fost escrocate cu diverse sume de bani pentru a accesa fonduri europene.

Descinderile au fost coordonate de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe Langa Judecatoria Lugoj, fiind pus in aplicare un mandat de aducere pentru persoana vizata de cercetari, care a si fost retinuta si condusa la sediul politiei pentru audieri.

De asemenea, in urma perchezitiilor au fost ridicate mai multe medii de stocare, stampile, documente financiar-contabile precum si alte documente necesare documentarii activitatii infractionale a celui in cauza.

Ancheta vizeaza activitatile infractionale ale unui barbat in varsta de 46 de ani, suspectat ca, in perioada mai – septembrie 2018, in calitate de reprezentant al unei societati comerciale, a indus in eroare mai multe persoane cu privire la facilitarea obtinerii de fonduri europene, prin intocmirea de contracte fictive de finantare, semnand in fals in numele reprezentantilor institutiilor publice respective.

Totodata pentru realizarea acestor contracte, cel in cauza, si-a procurat stampile false, imitand pe cele folosite de institutiile competente, si a intocmit in fals acte notariale, pe care le autentifica in fals cu ajutorul unui dispozitiv fals de marcare notarial, cauzand astfel un prejudiciu de aproximativ 140.000 de lei.

Politistii continua cercetarile in vederea documentarii intregii activitatii infractionale a suspectului, sub aspectul savarsirii infractiunilor de inselaciune, falsificare de instrumente oficiale, folosirea instrumentelor false si fals in inscrisuri sub semnatura privata precum si pentru recuperarea in totalitate a prejudiciului. (Vlad Enciu)

Leave a Reply

%d bloggers like this: