BREAKING NEWS! 200 de pasageri care circulau cu trenul InterRegio 1691, pe ruta Bucuresti – Timisoara, au fost evacuati, duminica seara, dupa ce locomotiva a luat foc in gara Recas     Tribunalul Timis a decis sa respinga propunerea DIICOT de arestare preventiva a contrabandistilor sarbi, care au fost prinsi transportand tigari cu cisterna    Un agent de politie din Timis a fost lovit cu piciorul in cap de un tanar in varsta de 26 de ani, dupa ce a fost incatusat cu intentia de a fi condus la sediul politiei    Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat ca nu l-ar fi trimis in misiune pe politistul din Timis, pentru a-l retine pe Marcel Lepa, fara a avea vesta antiglont     O mapa cu hartile sistemului de canalizare din Timisoara, care dateaza din 1895, a fost donata orasului banatean de catre primarul din Munchen, Manuel Pretzl    Lucian Ursuletu, actualul purtator de cuvant al Pro Romania Timis, si-a celebrat casatoria cu Delia Pirsan, fiica fostului rector al Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului, Paul Pirsan! Casa de Piatra!

DESCINDERI! Un “scriitor” de proiecte europene, saltat de politistii din Timis. Mai multe persoane inselate cu contracte fictive de finantare

Politistii specializati in investigarea criminalitatii economice din cadrul IPJ Timis au efectuat, in aceasta dimineata, patru perchezitii domiciliare pe raza judetelor Timis si Hunedoara, intr-un dosar privind inselarea mai multor persoane, care au fost escrocate cu diverse sume de bani pentru a accesa fonduri europene.

Descinderile au fost coordonate de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe Langa Judecatoria Lugoj, fiind pus in aplicare un mandat de aducere pentru persoana vizata de cercetari, care a si fost retinuta si condusa la sediul politiei pentru audieri.

De asemenea, in urma perchezitiilor au fost ridicate mai multe medii de stocare, stampile, documente financiar-contabile precum si alte documente necesare documentarii activitatii infractionale a celui in cauza.

Ancheta vizeaza activitatile infractionale ale unui barbat in varsta de 46 de ani, suspectat ca, in perioada mai – septembrie 2018, in calitate de reprezentant al unei societati comerciale, a indus in eroare mai multe persoane cu privire la facilitarea obtinerii de fonduri europene, prin intocmirea de contracte fictive de finantare, semnand in fals in numele reprezentantilor institutiilor publice respective.

Totodata pentru realizarea acestor contracte, cel in cauza, si-a procurat stampile false, imitand pe cele folosite de institutiile competente, si a intocmit in fals acte notariale, pe care le autentifica in fals cu ajutorul unui dispozitiv fals de marcare notarial, cauzand astfel un prejudiciu de aproximativ 140.000 de lei.

Politistii continua cercetarile in vederea documentarii intregii activitatii infractionale a suspectului, sub aspectul savarsirii infractiunilor de inselaciune, falsificare de instrumente oficiale, folosirea instrumentelor false si fals in inscrisuri sub semnatura privata precum si pentru recuperarea in totalitate a prejudiciului. (Vlad Enciu)

Leave a Reply

%d bloggers like this: