BREAKING NEWS! Peste 1000 de firme din centrul Timisoarei, dar si mii de locuitori ai orasului, au ramas fara internet si telefonie mobila, dupa ce primarul Nicolae Robu a declansat campania de taiere a cablurilor aeriene    Primaria Timisoara a luat decizia de a le anula datoriile celor care au de platit mai putin de 40 de lei la bugetul local, masura care vizeaza peste 5000 de contribuabili     Dosarul de coruptie in care fosta sefa a DIICOT, Alina Bica, a fost condamnata la 4 ani de inchisoare se rejudeca pe 20 mai    Judecatorului Lőrincz Rómeo, de la Tribunalul Harghita, care i-a achitat pe tiganii din Tandarei trimisi in judecata pentru trafic de copii, a dispus si restituirea armelor, masinilor si a aurului in valoare de jumatate de milion de euro    Sectia pentru procurori in materie disciplinara din cadrul CSM a respins actiunea Inspectiei Judiciare impotriva procurorului George Bucurica, de la Parchetul Caras-Severin, in legatura cu o presupusa hartuire sexuala    Timisoreanul Wolff Werner-Wilhelm a demisionat din CA Tarom, dupa ce a fost acuzat ca in 12 luni de mandat ca director general, noiembrie 2017 - noiembrie 2018, soldul operatorului aerian a scazut cu peste 40 milioane de dolari

EXCLUSIV! Lavinia Macovei revine in functia de procuror-sef al DNA Timisoara, dupa o pauza manageriala de aproape un an si jumatate

Functia de procuror-sef al DNA Timisoara urmeaza sa fie preluata, din nou, de procurorul Lavinia Magdalena Macovei (foto), care a castigat concursul de numire in acest post organizat de Ministerul Public.

Astfel, deloc surprinzator, fosta sefa a luptei anticoruptie din vestul tarii revine in functie dupa o pauza manageriala de aproape un an si jumatate, rastimp in care Serviciul Teritorial Timisoara al DNA a fost condus de procurorul Adrian Golban.

De altfel, mandatul actualului procuror-sef urmeaza sa expire la data de 24 decembrie 2018, motiv pentru care magistratul si-a depus dosarul de candidatura pentru a fi reconfirmat in fruntea unitatii de parchet, insa, dupa cum ne-au confirmat surse judiciare, proiectul de management prezentat de Lavinia Macovei a fost apreciat cu o nota mai mare.

Reamintim ca Lavinia Macovei s-a mai aflat la conducerea DNA Timisoara in perioada iunie 2015 – iunie 2017, iar in mandatul sau au fost retinuti si arestati preventiv mai multi sefi din cadrul IPJ Timis, printre care inspectorul sef Sorin Munteanu si inspectorul sef adjunct Florin Bolbos. Dosarul coruptiei din Politia Timis, cu un rechizitoriu de peste 400 de pagini intocmit de Lavinia Macovei, se afla pe rolul instantelor de judecata. (G.I.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: