BREAKING NEWS! Toni Grebla, secretarul general al Guvernului, este mentionat intr-o declaratie a liderului tiganilor din Lugoj, Iulian Bot, ca fiind cel care a contribuit la numirea comisarului sef Sorin Muntean in functia de inspector sef al IPJ Timis     Domul Catolic din Piata Unirii, Timisoara, urmeaza sa fie inchis pentru public, din 28 ianuarie 2019 pana la 1 iulie 2020, din cauza unor lucrari masive de restaurare evaluate la peste 4 milioane de euro    Luptatori din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale al IPJ Timis au descins, miercuri dimineata, la domiciliile unor braconieri din Timisoara, Jebel, Liebling si Chisoda, unde au descoperit arme si munitie letala     Organizatorii Diskoteka Festival au descoperit o metoda inedita de promovare: au lipit afise ilegal prin Timisoara, gest sanctionat de Politia Locala cu amenzi in valoare de 7.000 de lei     Facebook este considerat noua tigara a epocii moderne. "Da dependenta, nu este buna pentru tine si sunt oameni care incearca sa te faca sa o folosesti"     Meteorologii au emis o avertizare de cod galben pentru ploi, lapovita, ninsori si viscol, de joi dimineata pana vineri la ora 14, printre judetele afectate fiind si o parte din Banat

PULS VALUTAR! Dolarul intra in colaps, dupa infrangerea lui Donald Trump in Camera Reprezentantilor din SUA

Decizia BNR de a mentine dobanda-cheie la 2,50% pe an, nivel stabil din luna mai, care s-a bazat pe faptul ca rata anuala a inflatiei va decelera spre 3,5%, dar si operatiunea de tip repo de luni, cand bancile s-au imprumutat cu 12,3 miliarde lei, s-au reflectat in scaderea indicilor ROBOR.

BNR a mentinut, de asemenea, si nivelul rezervelor minime obligatorii la lei si valuta, pe palierul de 8%. Referitor la acest nivel, guvernatorul Mugur Isarescu a explicat ca nivelul rezervelor minime obligatorii (RMO) la lei va fi diminuat atunci cand nu vor mai aparea perioade de exces de lichiditate.

Indicele ROBOR la trei luni, utilizat la calcularea dobanzilor la majoritatea creditelor in lei, a scazut de la 3,25la 3,20%, iar cel la sase luni, folosit la calcularea ratelor la creditele ipotecare, de la 3,49 la 3,47%.

Indicele ROBOR la noua luni, calculat in functie de rata dobanzii platita la creditele atrase de catre bancile comerciale de la alte banci, si cel la 12 luni au coborat de la 3,56 la 3,54%, respectiv de la 3,61 la 3,60%.

Victoria democratilor la alegerile de la jumatatea mandatului prezidential, care le-a adus acestora controlul asupra Camerei Reprezentantilor din SUA, s-a reflectat prin scaderea cursului dolarului de la 4,0905 la 4,0588 lei.

Cursul euro a scazut de la 4,6640 la 4,6617 lei. Tranzactiile s-au realizat intr-un culoar ingust, 4,66 – 4,665 lei, cotatiile de la ora 14 plasandu-se in jurul valorii de 4,661 lei.

Moneda elvetiana se tranzactiona pe pietele internationale intre 1,144 si 1,147 franci/euro, iar cursul ei aurcat de la 4,0718 la 4,0751 lei.

Euro, dar si alte monede majore, s-a apreciat la 1,1396 – 1,15 dolari, dupa ce democratii au castigat controlul asupra Camerei Reprezentantilor din SUA.

Indicele compozit al bitcoin calculat de Bloomberg crestea la jumatatea zilei la 6.511 dolari. (R.G.)

Nota! Sunt folosite date si informatii disponibile pana la ora 14.

Sursa foto: Quartz

Leave a Reply

%d bloggers like this: