BREAKING NEWS! Motiunea de cenzura depusa de Opozitie la adresa Guvernului Dancila, care are nevoie de 233 de voturi pentru a fi adoptata, va fi dezbatuta si votata, astazi, in Parlament. "Nu am nicio emotie, am incredere in colegii mei!", a declarat premierul PSD     Noi dezvaluiri in cazul vilelor ilegale construite de copiii primarului Nicolae Robu: documentele pentru autorizare au fost inregistrate de angajatii Primariei Timisoara "la insistente", fara ca dosarul sa continua 9 avize obligatorii    Procurorii Adina Florea, Sorin Iasinovschi si Bogdan Pirlog, candidatii pentru functia de procuror-sef al Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie, sustin, astazi, interviurile in fata comisiei CSM     Cod galben de inundatii pentru judetele Timis si Caras-Severin valabil pentru astazi, intre orele 8,30 – 15    Ilie Lazarescu, primarul comunei Cornea, din judetul Caras-Severin, gasit incompatibil de inspectorii ANI    Nationala Romaniei U21 debuteaza, astazi, de la 19,30, la Campionatul European de Fotbal, intr-un meci contra Croatiei

PULS VALUTAR! Dolarul intra in colaps, dupa infrangerea lui Donald Trump in Camera Reprezentantilor din SUA

Decizia BNR de a mentine dobanda-cheie la 2,50% pe an, nivel stabil din luna mai, care s-a bazat pe faptul ca rata anuala a inflatiei va decelera spre 3,5%, dar si operatiunea de tip repo de luni, cand bancile s-au imprumutat cu 12,3 miliarde lei, s-au reflectat in scaderea indicilor ROBOR.

BNR a mentinut, de asemenea, si nivelul rezervelor minime obligatorii la lei si valuta, pe palierul de 8%. Referitor la acest nivel, guvernatorul Mugur Isarescu a explicat ca nivelul rezervelor minime obligatorii (RMO) la lei va fi diminuat atunci cand nu vor mai aparea perioade de exces de lichiditate.

Indicele ROBOR la trei luni, utilizat la calcularea dobanzilor la majoritatea creditelor in lei, a scazut de la 3,25la 3,20%, iar cel la sase luni, folosit la calcularea ratelor la creditele ipotecare, de la 3,49 la 3,47%.

Indicele ROBOR la noua luni, calculat in functie de rata dobanzii platita la creditele atrase de catre bancile comerciale de la alte banci, si cel la 12 luni au coborat de la 3,56 la 3,54%, respectiv de la 3,61 la 3,60%.

Victoria democratilor la alegerile de la jumatatea mandatului prezidential, care le-a adus acestora controlul asupra Camerei Reprezentantilor din SUA, s-a reflectat prin scaderea cursului dolarului de la 4,0905 la 4,0588 lei.

Cursul euro a scazut de la 4,6640 la 4,6617 lei. Tranzactiile s-au realizat intr-un culoar ingust, 4,66 – 4,665 lei, cotatiile de la ora 14 plasandu-se in jurul valorii de 4,661 lei.

Moneda elvetiana se tranzactiona pe pietele internationale intre 1,144 si 1,147 franci/euro, iar cursul ei aurcat de la 4,0718 la 4,0751 lei.

Euro, dar si alte monede majore, s-a apreciat la 1,1396 – 1,15 dolari, dupa ce democratii au castigat controlul asupra Camerei Reprezentantilor din SUA.

Indicele compozit al bitcoin calculat de Bloomberg crestea la jumatatea zilei la 6.511 dolari. (R.G.)

Nota! Sunt folosite date si informatii disponibile pana la ora 14.

Sursa foto: Quartz

Leave a Reply

%d bloggers like this: