BREAKING NEWS! Peste 1000 de firme din centrul Timisoarei, dar si mii de locuitori ai orasului, au ramas fara internet si telefonie mobila, dupa ce primarul Nicolae Robu a declansat campania de taiere a cablurilor aeriene    Primaria Timisoara a luat decizia de a le anula datoriile celor care au de platit mai putin de 40 de lei la bugetul local, masura care vizeaza peste 5000 de contribuabili     Dosarul de coruptie in care fosta sefa a DIICOT, Alina Bica, a fost condamnata la 4 ani de inchisoare se rejudeca pe 20 mai    Judecatorului Lőrincz Rómeo, de la Tribunalul Harghita, care i-a achitat pe tiganii din Tandarei trimisi in judecata pentru trafic de copii, a dispus si restituirea armelor, masinilor si a aurului in valoare de jumatate de milion de euro    Sectia pentru procurori in materie disciplinara din cadrul CSM a respins actiunea Inspectiei Judiciare impotriva procurorului George Bucurica, de la Parchetul Caras-Severin, in legatura cu o presupusa hartuire sexuala    Timisoreanul Wolff Werner-Wilhelm a demisionat din CA Tarom, dupa ce a fost acuzat ca in 12 luni de mandat ca director general, noiembrie 2017 - noiembrie 2018, soldul operatorului aerian a scazut cu peste 40 milioane de dolari

THE END! Cele mai tari site-uri web cu filme piratate ar putea fi blocate. Tribunalul Bucuresti a admis plangerea studiourilor de la Hollywood impotriva furnizorilor de internet din Romania

Veste cat se poate de proasta pentru cinefilii din Romania care obisnuiesc sa-si urmareasca pe Internet serialele preferate sau ultimele filme artistice. Tribunalul Bucuresti a admis, in sedinta din 5 noiembrie, actiunea in pretentii a mai multor case de film de la Hollywood si a decis blocarea permanenta a accesului la mai multe site-uri web cu filme piratate.

Astfel, la cererea producatorilor de film Twentieth Century Fox Film Corporation, Universal City Studios Productions LLP, Universal Cable Productions LLC, Warner Bros Entertainment INC, Paramount Pictures Corporation, Disney Enterprises, Columbia Pictures Industries si Sony Pictures Television, care invoca incalcarea legii privitoare la drepturile de autor, urmeaza sa fie blocate cateva locatii online care pot fi accesate prin intermediul furnizorilor de internet fix, respectiv respectiv RCS&RDS, Telekom Romania, UPC, Nextgen, DCS si AKTA.

Printre site-urile care urmeaza sa fie blocate se afla www.filmehd.net, www.filmeonline2013.biz, www.thepiratebay.org si cateva zeci de locatii online de tip proxy.

“Dispune blocarea permanenta prin metoda blocarii la nivel DNS a accesului clientilor paratilor pentru serviciile de acces la internet prin punct fix, la website-urile accesibile in prezent la locatiile online indicate mai sus”, se precizeaza in decizia Tribunalului Bucuresti.

Comentand aceasta hotarare, Bogdan Manolea, jurist specializat in Drept IT si director executiv al Asociatiei pentru Tehnologie si Internet (APTI), a transmis cinefililor ca situatia nu-i atat de critica, nu e prima incercare de blocare a unor site-uri prin DNS, si le-a recomandat sa invete sa foloseasca Internetul liber, in afara cenzurii.

“Ce este bine sa intelegem: Nu e prima incercare de blocare a unor site-uri prin DNS, solutia e una singura – invatati sa folositi Internetul liber, in afara cenzurii: 1.1.1.1 (DNS al CloudFlare) sau 8.8.8.8 si 8.8.4.4. (DNS al Google) sunt aliatii vostri. Sau cautati TOR brower bundle – pt avansati. Decizia este in prima instanta, doar dupa apel va putea fi executata. Daca sunteti clienti de Internet ai Vodafone sau Orange sau unul dintre ceilalti 944 de furnizori de Internet nu sunteti afectati”. (Mara Ion)

Leave a Reply

%d bloggers like this: