THE END! Cele mai tari site-uri web cu filme piratate ar putea fi blocate. Tribunalul Bucuresti a admis plangerea studiourilor de la Hollywood impotriva furnizorilor de internet din Romania

Veste cat se poate de proasta pentru cinefilii din Romania care obisnuiesc sa-si urmareasca pe Internet serialele preferate sau ultimele filme artistice. Tribunalul Bucuresti a admis, in sedinta din 5 noiembrie, actiunea in pretentii a mai multor case de film de la Hollywood si a decis blocarea permanenta a accesului la mai multe site-uri web cu filme piratate.


Astfel, la cererea producatorilor de film Twentieth Century Fox Film Corporation, Universal City Studios Productions LLP, Universal Cable Productions LLC, Warner Bros Entertainment INC, Paramount Pictures Corporation, Disney Enterprises, Columbia Pictures Industries si Sony Pictures Television, care invoca incalcarea legii privitoare la drepturile de autor, urmeaza sa fie blocate cateva locatii online care pot fi accesate prin intermediul furnizorilor de internet fix, respectiv respectiv RCS&RDS, Telekom Romania, UPC, Nextgen, DCS si AKTA.

Printre site-urile care urmeaza sa fie blocate se afla www.filmehd.net, www.filmeonline2013.biz, www.thepiratebay.org si cateva zeci de locatii online de tip proxy.

“Dispune blocarea permanenta prin metoda blocarii la nivel DNS a accesului clientilor paratilor pentru serviciile de acces la internet prin punct fix, la website-urile accesibile in prezent la locatiile online indicate mai sus”, se precizeaza in decizia Tribunalului Bucuresti.

Comentand aceasta hotarare, Bogdan Manolea, jurist specializat in Drept IT si director executiv al Asociatiei pentru Tehnologie si Internet (APTI), a transmis cinefililor ca situatia nu-i atat de critica, nu e prima incercare de blocare a unor site-uri prin DNS, si le-a recomandat sa invete sa foloseasca Internetul liber, in afara cenzurii.

“Ce este bine sa intelegem: Nu e prima incercare de blocare a unor site-uri prin DNS, solutia e una singura – invatati sa folositi Internetul liber, in afara cenzurii: 1.1.1.1 (DNS al CloudFlare) sau 8.8.8.8 si 8.8.4.4. (DNS al Google) sunt aliatii vostri. Sau cautati TOR brower bundle – pt avansati. Decizia este in prima instanta, doar dupa apel va putea fi executata. Daca sunteti clienti de Internet ai Vodafone sau Orange sau unul dintre ceilalti 944 de furnizori de Internet nu sunteti afectati”. (Mara Ion)

Leave a Reply