BREAKING NEWS! Peste 1000 de firme din centrul Timisoarei, dar si mii de locuitori ai orasului, au ramas fara internet si telefonie mobila, dupa ce primarul Nicolae Robu a declansat campania de taiere a cablurilor aeriene    Primaria Timisoara a luat decizia de a le anula datoriile celor care au de platit mai putin de 40 de lei la bugetul local, masura care vizeaza peste 5000 de contribuabili     Dosarul de coruptie in care fosta sefa a DIICOT, Alina Bica, a fost condamnata la 4 ani de inchisoare se rejudeca pe 20 mai    Judecatorului Lőrincz Rómeo, de la Tribunalul Harghita, care i-a achitat pe tiganii din Tandarei trimisi in judecata pentru trafic de copii, a dispus si restituirea armelor, masinilor si a aurului in valoare de jumatate de milion de euro    Sectia pentru procurori in materie disciplinara din cadrul CSM a respins actiunea Inspectiei Judiciare impotriva procurorului George Bucurica, de la Parchetul Caras-Severin, in legatura cu o presupusa hartuire sexuala    Timisoreanul Wolff Werner-Wilhelm a demisionat din CA Tarom, dupa ce a fost acuzat ca in 12 luni de mandat ca director general, noiembrie 2017 - noiembrie 2018, soldul operatorului aerian a scazut cu peste 40 milioane de dolari

Un senator ACUZA! Tariceanu a semnat pentru dublarea numarului de licente Microsoft din contractul initial. “Cresterea sumei cu 5 milioane de dolari nu se justifica”, dezvaluie USR-istul Mihai Gotiu

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, minte prin omisiune  atunci cand declara ca, in perioada mandatului sau de premier, nu s-au facut plati in contul licentelor Microsoft si ca hotararile de Guvern adoptate aveau ca unic scop doar inventarierea licentelor Microsoft folosite in institutiile publice, sustine senatorul USR Mihai Gotiu intr-o postare pe contul sau de Facebook.

“Hotararile de Guvern pe care le-a semnat in 2008, ca premier, iar mana lui dreapta din ALDE, Varujan Vosganian, ca ministru al Economiei si Finantelor, il dau de gol. Si cum a fost umflat, din pix, valoarea unui contract Microsoft cu 5 milioane de dolari, in doar cateva luni!”, dezvaluie senatorul USR.

Acesta prezinta Actul Aditional nr. 2 din 11 iunie 2008 la Contractul comercial de inchiriere de licente nr. 0115RO, incheiat la Bucuresti intre Guvernul Romaniei si Microsoft Ireland Operation Limited (Hotararea de Guvern nr. 634/2008, semnata de Calin Popescu Tariceanu, in calitate de premier, dar si de Varujan Vosganian, ca ministru al Economiei si Finantelor): „Avand in vedere faptul ca in urma centralizarii din aprilie 2006 a necesarului de licente transmis Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei informatiei de catre institutiile si autoritatile publice beneficiare a rezultat un numar de 39.385 de licente necesare utilizarii produselor software Microsoft pe langa cele 47.510 licente prevazute initial in obiectul Contractului, generand in mod corelativ obligatia de plata a pretului aferent utilizarii acestora incepand cu anul 2006”.

„Asadar, domnul Tariceanu a semnat achizitionarea a aproape 40.000 de licente noi („pe langa cele 47.510” prevazute in contractul semnat in perioada Nastase). Suma din HG nr. 634/2008 a fost de 26 milioane de dolari, crescuta, din pix, cateva luni mai tarziu, in septembrie, prin HG 1193/2018, la 31 milioane de dolari. Atentie: Numarul licentelor a ramas acelasi si nu exista vreo justificare pentru cresterea sumei cu 5 milioane de dolari!”, scrie Gotiu.

„Ca domnul Tariceanu a luat sau nu a luat mita ori ca a beneficiat, in mod indirect de pe urma mitei, ramane ca procurorii sa convinga instantele de judecata. Dar, domnul Tariceanu minte prin omisiune sau a uitat (?) ca asa-zis-ul ”proces de inventariere” a fost, de fapt, o suplimentare (aproape o dublare) a numarului de licente prevazute, initial, in contractul semnat de Guvernul Nastase. Ca n-a mai ajuns sa si plateasca Guvernul condus de el licentele in cauza e o chestiune care tine, mai mult, de plecarea lui de la ”butoane”, la doar vreo doua luni de la a doua Hotarare de Guvern (nota bene: a doua HG a fost data in startul campaniei electorale din 2008)”, concluzioneaza senatorul USR.

Mihai Gotiu mai spune ca, atunci cand se va ajunge la un vot in plenul Senatului, va vota astfel incat „domnul Tariceanu sa aiba dreptul si sansa sa-si prezinte argumentele in fata Justitiei, nu doar pe Facebook”.

De asemenea, senatorul USR remarca o coincidenta: „Domnul Tariceanu si ALDE au votat pentru eliminarea foloaselor ”pentru altul” si a altor foloase decat cele materiale din categoria celor pentru care ar trebui sa faci puscarie. Ba, mai mult, serviciile Parlamentului (condus de domnii Dragnea si Tariceanu) au transmis Comisiei de la Venetia traduceri in limba engleza care omiteau taman aceste modificari la Codurile Penale. Sau sa nu fie doar o coincidenta?”.

Joi dimineata, Directia Nationala Anticoruptie a publicat un comunicat in care da detalii cu privire la cererea de urmarire penala adresata Parlamentului. Procurorii spun ca dosarul a fost deschis la solicitarea autoritatilor judiciare austriece si vizeaza obtinerea de catre Calin Popescu Tariceanu a 800.000 de dolari ce reprezinta foloase necuvenite, bani care ar fi fost folositi in campanie electorala. (V.E.)

Sursa foto: adevarul.ro

Leave a Reply

%d bloggers like this: