BREAKING NEWS! Toni Grebla, secretarul general al Guvernului, este mentionat intr-o declaratie a liderului tiganilor din Lugoj, Iulian Bot, ca fiind cel care a contribuit la numirea comisarului sef Sorin Muntean in functia de inspector sef al IPJ Timis     Domul Catolic din Piata Unirii, Timisoara, urmeaza sa fie inchis pentru public, din 28 ianuarie 2019 pana la 1 iulie 2020, din cauza unor lucrari masive de restaurare evaluate la peste 4 milioane de euro    Luptatori din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale al IPJ Timis au descins, miercuri dimineata, la domiciliile unor braconieri din Timisoara, Jebel, Liebling si Chisoda, unde au descoperit arme si munitie letala     Organizatorii Diskoteka Festival au descoperit o metoda inedita de promovare: au lipit afise ilegal prin Timisoara, gest sanctionat de Politia Locala cu amenzi in valoare de 7.000 de lei     Facebook este considerat noua tigara a epocii moderne. "Da dependenta, nu este buna pentru tine si sunt oameni care incearca sa te faca sa o folosesti"     Meteorologii au emis o avertizare de cod galben pentru ploi, lapovita, ninsori si viscol, de joi dimineata pana vineri la ora 14, printre judetele afectate fiind si o parte din Banat

Un senator ACUZA! Tariceanu a semnat pentru dublarea numarului de licente Microsoft din contractul initial. “Cresterea sumei cu 5 milioane de dolari nu se justifica”, dezvaluie USR-istul Mihai Gotiu

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, minte prin omisiune  atunci cand declara ca, in perioada mandatului sau de premier, nu s-au facut plati in contul licentelor Microsoft si ca hotararile de Guvern adoptate aveau ca unic scop doar inventarierea licentelor Microsoft folosite in institutiile publice, sustine senatorul USR Mihai Gotiu intr-o postare pe contul sau de Facebook.

“Hotararile de Guvern pe care le-a semnat in 2008, ca premier, iar mana lui dreapta din ALDE, Varujan Vosganian, ca ministru al Economiei si Finantelor, il dau de gol. Si cum a fost umflat, din pix, valoarea unui contract Microsoft cu 5 milioane de dolari, in doar cateva luni!”, dezvaluie senatorul USR.

Acesta prezinta Actul Aditional nr. 2 din 11 iunie 2008 la Contractul comercial de inchiriere de licente nr. 0115RO, incheiat la Bucuresti intre Guvernul Romaniei si Microsoft Ireland Operation Limited (Hotararea de Guvern nr. 634/2008, semnata de Calin Popescu Tariceanu, in calitate de premier, dar si de Varujan Vosganian, ca ministru al Economiei si Finantelor): „Avand in vedere faptul ca in urma centralizarii din aprilie 2006 a necesarului de licente transmis Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei informatiei de catre institutiile si autoritatile publice beneficiare a rezultat un numar de 39.385 de licente necesare utilizarii produselor software Microsoft pe langa cele 47.510 licente prevazute initial in obiectul Contractului, generand in mod corelativ obligatia de plata a pretului aferent utilizarii acestora incepand cu anul 2006”.

„Asadar, domnul Tariceanu a semnat achizitionarea a aproape 40.000 de licente noi („pe langa cele 47.510” prevazute in contractul semnat in perioada Nastase). Suma din HG nr. 634/2008 a fost de 26 milioane de dolari, crescuta, din pix, cateva luni mai tarziu, in septembrie, prin HG 1193/2018, la 31 milioane de dolari. Atentie: Numarul licentelor a ramas acelasi si nu exista vreo justificare pentru cresterea sumei cu 5 milioane de dolari!”, scrie Gotiu.

„Ca domnul Tariceanu a luat sau nu a luat mita ori ca a beneficiat, in mod indirect de pe urma mitei, ramane ca procurorii sa convinga instantele de judecata. Dar, domnul Tariceanu minte prin omisiune sau a uitat (?) ca asa-zis-ul ”proces de inventariere” a fost, de fapt, o suplimentare (aproape o dublare) a numarului de licente prevazute, initial, in contractul semnat de Guvernul Nastase. Ca n-a mai ajuns sa si plateasca Guvernul condus de el licentele in cauza e o chestiune care tine, mai mult, de plecarea lui de la ”butoane”, la doar vreo doua luni de la a doua Hotarare de Guvern (nota bene: a doua HG a fost data in startul campaniei electorale din 2008)”, concluzioneaza senatorul USR.

Mihai Gotiu mai spune ca, atunci cand se va ajunge la un vot in plenul Senatului, va vota astfel incat „domnul Tariceanu sa aiba dreptul si sansa sa-si prezinte argumentele in fata Justitiei, nu doar pe Facebook”.

De asemenea, senatorul USR remarca o coincidenta: „Domnul Tariceanu si ALDE au votat pentru eliminarea foloaselor ”pentru altul” si a altor foloase decat cele materiale din categoria celor pentru care ar trebui sa faci puscarie. Ba, mai mult, serviciile Parlamentului (condus de domnii Dragnea si Tariceanu) au transmis Comisiei de la Venetia traduceri in limba engleza care omiteau taman aceste modificari la Codurile Penale. Sau sa nu fie doar o coincidenta?”.

Joi dimineata, Directia Nationala Anticoruptie a publicat un comunicat in care da detalii cu privire la cererea de urmarire penala adresata Parlamentului. Procurorii spun ca dosarul a fost deschis la solicitarea autoritatilor judiciare austriece si vizeaza obtinerea de catre Calin Popescu Tariceanu a 800.000 de dolari ce reprezinta foloase necuvenite, bani care ar fi fost folositi in campanie electorala. (V.E.)

Sursa foto: adevarul.ro

Leave a Reply

%d bloggers like this: