Un nou proiect marca Teatrul National din Timisoara! Sase spectacole de referinta, incluse in platforma teatrala Iarna in Centenar

Teatrul National din Timisoara a lansat proiectul Iarna in Centenar, o platforma teatrala care, in Anul Centenar, ilustreaza evolutia si locul in care se afla astazi dramaturgia contemporana romaneasca, in ambele sale forme de exprimare: textul de teatru actual si rescrierea pentru scena a operelor literaturii.


Selectate din repertoriul Teatrului National, spectacolele De ce iubim femeile, dupa Mircea Cartarescu, Ce vine dupa, de Mihai Ignat, Aeroport, de Stefan Caraman, M-am hotarat sa devin prost, adaptare de Antonella Cornici dupa romanul lui Martin Page, Vorbeste cu mine!, un spectacol de Ion-Ardeal Ieremia si Pe maine, de Mihaela Iancu, construiesc un spatiu de referinta pentru autorii romani.

Este o realitate faptul ca, prin intreaga sa activitate, fie ca este vorba de repertoriul sau, de organizarea Concursului National de Dramaturgie sau de modulul FDR al Festivalului European al Spectacolului Timisoara – Festival al Dramaturgiei Romanesti, Teatrul National din Timisoara descopera autori romani, promoveaza autori romani si impune spectacole de referinta din dramaturgia romaneasca in constiinta publicului.

Din aceasta perspectiva, proiectul Iarna in Centenar acopera o varietate stilistica si tematica, adresandu-se unei game diversificate de public, atat din punct de vedere social, cat si din punct de vedere al varstei, educatiei etc.

Spectacolele proiectului Iarna in Centenar au inceput sambata, 10 noiembrie, de la ora 19, in Sala Mare a Teatrului National, cu reprezentatia De ce iubim femeile dupa Mircea Cartarescu, regia Mihaela Lichiardopol, continuand dupa cum urmeaza: marti, 20 noiembrie, de la ora 19, la Studio „Utu Strugari”, Ce vine dupa, de Mihai Ignat, un concept de Roberta Popa Ionescu; joi, 22 noiembrie, de la ora 19, la Studio „Utu Strugari”, Aeroport, de Stefan Caraman, regia Ion-Ardeal Ieremia, duminica, 25 noiembrie si marti, 27 noiembrie, de la ora 19, la Studio „Utu Strugari”, M-am hotarat sa devin prost, adaptare de Antonella Cornici, dupa romanul lui Martin Page, miercuri, 28 noiembrie, de la ora 19, la Sala 2, Vorbeste cu mine!, un spectacol de Ion-Ardeal Ieremia si, nu in ultimul rand, joi, 29 noiembrie, la Studio „Utu Strugari”, Pe maine, de Mihaela Iancu, one woman show Iuliana Craescu.

Iarna in Centenar este un proiect al Teatrului National din Timisoara, actiunea fiind cofinantata de Consiliul Judetean Timis. (I.P.)

Fotografii: Adrian Piclisan / TNTm

Leave a Reply