RECHIZITORIU! Medicul din Timisoara acuzat ca “rezolva” dosarele de pensionare anticipata ale cadrelor militare, trimis in judecata. In acelasi dosar, procurorii DNA au trimis-o in judecata si pe asistenta care “trunchia” actele medicale

La nici o luna dupa ce a fost prins luand mita de la un “pacient” sub acoperire, medicul Posiar Silviu Eugen, sef de sectie in cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgenta ”Dr. Victor Popescu” Timisoara, a fost trimis in judecata, in stare de arest preventiv, fiind acuzat de luare de mita, trafic de influenta si fals intelectual.


In acelasi dosar, procurorii DNA Timisoara au trimis-o in judecata si pe Iliuta Elena Corina, asistenta medicala in cadrul aceluiasi spital, sub aspectul savarsirii infractiunii de fals intelectual in forma continuata.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In contextul in care, in randul personalului Penitenciarului Arad s-a constatat o intensificare a preocuparilor legate de incetarea raporturilor de serviciu prin pensionare medicala, in perioada 26 septembrie – 15 octombrie 2018, inculpatul Posiar Eugen Silviu, in calitatea mentionata mai sus, a primit de la doua persoane care doreau sa se pensioneze anticipat in modalitatea amintita, suma totala de 3.400 lei.

De asemenea, medicul a mai pretins de la aceleasi persoane 300 lei si o suma neprecizata de bani pentru a-i determina pe membrii comisiei de expertiza din cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgenta Timisoara sa decida pensionarea celor doua persoane din motive medicale.

Pentru a crea aparenta ca persoanele respective sufereau de afectiuni care permiteau aceasta modalitate de incetare a raporturilor de serviciu, medicul Posiar Eugen Silviu si asistenta Iliuta Elena Corina au facut mentiuni nereale in dosarul medical al celor doua persoane (internari fictive, presupuse proceduri medicale, etc.).

In cauza s-a instituit masura asiguratorie a sechestrului in ceea ce priveste sumele de bani ridicate de la inculpatul Posiar Eugen Silviu, respectiv 156.950 de euro, 6.480 lei, precum si asupra a doua monede din metal pretios in valoare de 5.200 lei.

Dosarul a fost trimis pe rolul Tribunalului Timis. In cazul in care va fi gasit vinovat, medicul Eugen Posiar risca pana la 10 ani de inchisoare si confiscarea banilor si a bunurilor primite de la pacienti. (G.I.)

Leave a Reply