EXPLOZIV! Numirea Adinei Florea in functia de procuror-sef al DNA, respinsa de presedintele tarii. Motivul are la baza o verificare a CNSAS si pretinse legaturi cu serviciile de informatii

Presedintele Klaus Iohannis a respins propunerea de numire a Adinei Florea (foto) in functia de procuror-sef al DNA, cum era de asteptat inca de cand a atras atentia ca nu va accepta nimic din ceea ce ar putea reprezenta un pas inapoi in lupta anticoruptie din Romania.


“In conformitate cu dispozitiile art. 54 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare si, avand in vedere considerentele Deciziei Curtii Constitutionale nr. 358/2018, Presedintele Romaniei respinge propunerile inaintate de catre ministrul justitiei, intrucat nu sunt indeplinite conditiile de legalitate necesar a fi intrunite, in mod obiectiv, de catre procuror, pentru a fi numit intr-o functie de conducere, respectiv cea prevazuta de art. 54 alin. (2) prin raportare la art. 48 alin. (10) si (12) din Legea nr. 303/2004”, se mentioneaza in comunicatul Administratiei Prezidentiale.

Adina Florea nu a dorit sa comenteze aceasta stire, spunand doar ca “asta este decizia presedintelui”.

Desi comentatorii de serviciu ai deciziilor de impact din spatiul public, printre care si fostul presedinte al CCR, Augustin Zegrean, s-au grabit sa faca dezvaluiri despre modul in care Adina Florea ar putea ataca decizia lui Klaus Iohannis, se pare ca nu vom asista la o vreo contestatie din partea procurorului din Constanta.

Si asta pentru ca, in decizia de respingere a presedintelui tarii este cuprins si motivul, care nu prea a fost citit de comentatori. Nu au fost intrunite conditiile de legalitate, respectiv cele mentionate in art. 48, alin. 10) si 12) din Legea 303/2004. Dar, ce se poate ascunde in spatele acestui articol misterios?

“Nu pot fi numiti in functii de conducere judecatorii care au facut parte din serviciile de informatii inainte de 1990 sau au colaborat cu acestea ori judecatorii care au un interes personal, ce influenteaza sau ar putea influenta indeplinirea cu obiectivitate si impartialitate a atributiilor prevazute de lege”

Acelasi motiv a fost invocat si in respingerea celorlalte propuneri avansate de ministrul Justitiei, respectiv – Florena-Esther Sterschi, pentru functia de procuror sef al Sectiei de resurse umane si documentare din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Elena Giorgiana Hosu, pentru functia de procuror-sef adjunct al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, doamna Iuliana Nedelcu, pentru functia de procuror-sef adjunct al Sectiei Judiciare din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Antonia-Eleonora Constantin, pentru functia de procuror-sef al Sectiei Judiciare din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. (V.E.)

Leave a Reply