BREAKING NEWS! Dorin Cutu, vicepresedinte al PSD Timis, a fost demis din functia de inspector sef a ISCTR Timis    Secretara Primariei Dumbravita, Ramona Marinchi, a fost destituita din functie de Prefectura Timis, dupa un control al Comisiei de Disciplina     Consilierii judeteni au votat bugetul Timisului pe anul 2019, care se ridica la suma de 670 milioane de lei     Autorul amenintarii cu moartea a jurnalistei Emilia Sercan a fost prins; este ofiter de politie, angajat al Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza"     Secretarul unei primarii din Hunedoara este primul justitiabil al judetului care a obtinut, in urma unui proces civil, despagubiri de 2000 de lei de la o femeie care l-a jignit pe Facebook     Modificarile la Codul Penal si la Codul de procedura penala au fost votate de Camera Deputatilor, in calitate de for decizional, desi PSD-ALDE nu mai detin majoritatea

Amenda uriasa aplicata de Garda de Mediu unei firme agricole din Timis, dupa stropirea culturilor cu substante otravitoare care au ucis mai multe animale salbatice si pasari

Moartea mai multor animale salbatice pe un camp cultivat cu rapita din  Liebling, printre care trei caprioare si un sacal, a atras atentia politistilor din localitate, care au sunat imediat la Comisariatul Judetean Timis din cadrul Garzii Nationale de Mediu.

Verificarile comisarilor de mediu au scos la iveala faptul ca, pentru a combate rozatoarele si melcii, SC Agrar Liebling 2015 SRL a imprastiat peste 6 tone de substante otravitoare, respectiv raticid si molucocid, pe cele 50 de hectare de teren cultivate cu culturi de toamna.

In conditiile in care o parte din terenul firmei din Liebling se suprapune peste fondul cinegetic 52 Jebel gestionat de AJVPS Timis, animalele salbatice au fost expuse otravurilor pentru combaterea daunatorilor.

In aceste conditii, mai cu seama ca la sediul firmei s-a descoperit ca angajatii incendiau deseuri periculoase, s-a aplicat o amenda in valoare de 40.000 de lei, iar societatea a fost obligata sa aplice, de urgenta, masuri tehnice care sa elimine riscul privind aparitia mortalitatii la animalele salbatice care pot intra pe terenurile cultivate cu rapita.

De asemenea, comisarii de mediu au interzis incendierea deseurilor si a obligat societatea sa incheie un contract specific cu un operator de salubritate. (Mara Ion)

Leave a Reply

%d bloggers like this: