BREAKING NEWS! Astazi, in Sala Revolutiei a Palatului Administrativ, a fost semnat contractul de proiectare si executie a lucrarilor la Centura de Sud a Timisoarei     Primarul Nicolae Robu descrie la modul demagogic deszapezirea Timisoarei: "Cred ca ne-am descurcat mai bine decat multi. S-a intervenit prompt!"     Un barbat in varsta de 39 de ani, din Timisoara, s-a sinucis, aruncandu-se in gol de la etajul IX al unui bloc de pe bulevardul Take Ionescu     Ministerul Mediului lanseaza, de maine, programul ”Rabla pentru electrocasnice”, prin care romanii vor primi vouchere pentru a inlocui electrocasnicele vechi    Conform bilantului organizatiei Reporteri fara frontiere, publicat marti, in 2018 au fost ucisi nu mai putin de 80 de ziaristi in intreaga lume    Scandal la Kanal D, dupa ce Beatrice Olaru a castigat Exatlon Romania, sezonul 2, in dauna banateanului Alin Andronic, care a simtit ca se trag sfori si a abandonat competitia

Amenda uriasa aplicata de Garda de Mediu unei firme agricole din Timis, dupa stropirea culturilor cu substante otravitoare care au ucis mai multe animale salbatice si pasari

Moartea mai multor animale salbatice pe un camp cultivat cu rapita din  Liebling, printre care trei caprioare si un sacal, a atras atentia politistilor din localitate, care au sunat imediat la Comisariatul Judetean Timis din cadrul Garzii Nationale de Mediu.

Verificarile comisarilor de mediu au scos la iveala faptul ca, pentru a combate rozatoarele si melcii, SC Agrar Liebling 2015 SRL a imprastiat peste 6 tone de substante otravitoare, respectiv raticid si molucocid, pe cele 50 de hectare de teren cultivate cu culturi de toamna.

In conditiile in care o parte din terenul firmei din Liebling se suprapune peste fondul cinegetic 52 Jebel gestionat de AJVPS Timis, animalele salbatice au fost expuse otravurilor pentru combaterea daunatorilor.

In aceste conditii, mai cu seama ca la sediul firmei s-a descoperit ca angajatii incendiau deseuri periculoase, s-a aplicat o amenda in valoare de 40.000 de lei, iar societatea a fost obligata sa aplice, de urgenta, masuri tehnice care sa elimine riscul privind aparitia mortalitatii la animalele salbatice care pot intra pe terenurile cultivate cu rapita.

De asemenea, comisarii de mediu au interzis incendierea deseurilor si a obligat societatea sa incheie un contract specific cu un operator de salubritate. (Mara Ion)

Leave a Reply

%d bloggers like this: