BREAKING NEWS! Sectia pentru procurori a CSM l-a propus pe Bogdan Licu procuror general interimar, decizia urmand sa o ia presedintele Iohannis     Lucian Boncu, unul dintre liderii lumii interlope din Timisoara, ridicat de politisti si dus la audieri in dosarul accidentului rutier soldat cu decesul unei persoane    Ioan Caprariu, directorul Casei de Pensii Timis, numit in functia de presedinte al Casei Nationale de Pensii, functie cu rang de secretar de stat     Liceul Tehnologic UCECOM "Spiru Haret" Timisoara a castigat locul I la competitia redactiilor publicisticii scolare din cadrul Concursului national pe calificari profesionale, editia XXIV     Medalie de aur pentru inventia „Memorie portabila flash de tip stick pe interfata Ethernet” obtinuta de Roland Szabo si Aurel Gontean, cadre didactice la Facultatea de Electronica a UPT, la Salonul International de Inventii de la Geneva     Ripensia UVT - ASU Politehnica, derby-ul Timisoarei din Liga II la fotbal, sambata, 20 aprilie, ora 16, pe Stadionul Dan Paltinisanu

PULS VALUTAR! Leul se apreciaza in raport cu principalele valute, euro scade la minimul ultimelor doua luni si jumatate

Aprecierea monedei unice fata de cea americana, dupa anuntarea unei „armistitiu” in razboiul comercial dintre SUA si China, a permis leului sa castige teren comparativ cu principalele valute.

Cursul euro a scazut de la 4,6566 la 4,6519 lei, o valoarea similara fiind inregistrata in data de 20 septembrie. Euro a atins in cursul diminetii un minim de 4,648 lei, pentru ca la orele 14 sa urce la 4,653 lei.

Media dolarului american a coborat de la 4,1042 la 4,0776 lei, in timp ce cotatiile din piata au fluctuat intre 4,074 si 4,097 lei.

Moneda elvetiana stagna pe pietele internationale la 1,131 – 1,135 franci/euro, iar media ei a scazut de la 4,1102 la 4,1024 lei.

Indicele la trei luni, utilizat la calcularea dobanzilor la majoritatea creditelor in lei, a revenit la valoarea din 29 noiembrie, scazand de la 3,11 la 3,09%, iar cel la sase luni, folosit la calcularea ratelor la creditele ipotecare,a stagnat la 3,36%, valori care se mai inregistrau la jumatatea lui septembrie.

Indicele ROBOR la noua luni, calculat in functie de rata dobanzii platita la creditele atrase de catre bancile comerciale de la alte banci, s-a oprit la 3,45%, iar cel la 12 luni la 3,54%, valor care se mai intalneau la debutul lunii trecute.

In regiune, moneda poloneza se aprecia fata de euro la 4,275 – 4,285 zloti, iar cea maghiara la 322,4 – 323,5 forinti.

Perechea euro/dolar fluctua intre 1,1340 si 1,1418 dolari, in usoara crestere comparativ cu tranzactiile de la inceputul saptamanii.

Indicele bitcoin calculat de Bloomberg se mentinea ieri la pranz in jurul valorii de 4.000 dolari. (R.G.)

Nota: Sunt folosite date si informatii disponibile pana la ora 14.

Leave a Reply

%d bloggers like this: