BREAKING NEWS! Judecatoarea Lia Savonea a fost aleasa, miercuri, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru 2019, iar procurorul George Solomon este noul vicepresedinte al institutiei     Politistul din Checea batut de tigani a fost diagnosticat cu "fractură de os temporal cu infundare, hematom epicranian" si a fost operat la Spitalul Judetean din Timisoara    Drumarii din Timis au descoperit intr-o parcare de pe DN6, situata in apropierea localitatii Sandra, un pistol cu bile, pe care l-au predat organelor de politie    Dezbaterile pe Legea pensiilor au fost amanate pentru saptamana viitoare, din cauza ca PSD nu mai detine majoritatea in Camera Deputatilor si are nevoie de voturile UDMR     Judecatoarea Camelia Bogdan a primit Premiul Ion Ratiu pentru Democratie, decernat anual de Ratiu Family Charitable Foundation, din Londra, si Centrul Ratiu pentru Democratie, din Turda    Posesorii de autovehicule care au lipite pe geamuri diverse accesorii, care pot reduce vizibilitatea soferului, risca amenzi de pana la 3.000 de lei, potrivit noului Cod Rutier

PULS VALUTAR! Leul se apreciaza in raport cu principalele valute, euro scade la minimul ultimelor doua luni si jumatate

Aprecierea monedei unice fata de cea americana, dupa anuntarea unei „armistitiu” in razboiul comercial dintre SUA si China, a permis leului sa castige teren comparativ cu principalele valute.

Cursul euro a scazut de la 4,6566 la 4,6519 lei, o valoarea similara fiind inregistrata in data de 20 septembrie. Euro a atins in cursul diminetii un minim de 4,648 lei, pentru ca la orele 14 sa urce la 4,653 lei.

Media dolarului american a coborat de la 4,1042 la 4,0776 lei, in timp ce cotatiile din piata au fluctuat intre 4,074 si 4,097 lei.

Moneda elvetiana stagna pe pietele internationale la 1,131 – 1,135 franci/euro, iar media ei a scazut de la 4,1102 la 4,1024 lei.

Indicele la trei luni, utilizat la calcularea dobanzilor la majoritatea creditelor in lei, a revenit la valoarea din 29 noiembrie, scazand de la 3,11 la 3,09%, iar cel la sase luni, folosit la calcularea ratelor la creditele ipotecare,a stagnat la 3,36%, valori care se mai inregistrau la jumatatea lui septembrie.

Indicele ROBOR la noua luni, calculat in functie de rata dobanzii platita la creditele atrase de catre bancile comerciale de la alte banci, s-a oprit la 3,45%, iar cel la 12 luni la 3,54%, valor care se mai intalneau la debutul lunii trecute.

In regiune, moneda poloneza se aprecia fata de euro la 4,275 – 4,285 zloti, iar cea maghiara la 322,4 – 323,5 forinti.

Perechea euro/dolar fluctua intre 1,1340 si 1,1418 dolari, in usoara crestere comparativ cu tranzactiile de la inceputul saptamanii.

Indicele bitcoin calculat de Bloomberg se mentinea ieri la pranz in jurul valorii de 4.000 dolari. (R.G.)

Nota: Sunt folosite date si informatii disponibile pana la ora 14.

Leave a Reply

No announcement available or all announcement expired.
%d bloggers like this: