BREAKING NEWS! Judecatoarea Lia Savonea a fost aleasa, miercuri, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru 2019, iar procurorul George Solomon este noul vicepresedinte al institutiei     Politistul din Checea batut de tigani a fost diagnosticat cu "fractură de os temporal cu infundare, hematom epicranian" si a fost operat la Spitalul Judetean din Timisoara    Drumarii din Timis au descoperit intr-o parcare de pe DN6, situata in apropierea localitatii Sandra, un pistol cu bile, pe care l-au predat organelor de politie    Dezbaterile pe Legea pensiilor au fost amanate pentru saptamana viitoare, din cauza ca PSD nu mai detine majoritatea in Camera Deputatilor si are nevoie de voturile UDMR     Judecatoarea Camelia Bogdan a primit Premiul Ion Ratiu pentru Democratie, decernat anual de Ratiu Family Charitable Foundation, din Londra, si Centrul Ratiu pentru Democratie, din Turda    Posesorii de autovehicule care au lipite pe geamuri diverse accesorii, care pot reduce vizibilitatea soferului, risca amenzi de pana la 3.000 de lei, potrivit noului Cod Rutier

SCANDAL in Parlament! Opozitia anunta inlaturarea presedintelui Liviu Dragnea si a adjunctului Florin Iordache de la conducerea Camerei Deputatilor, in timp ce PSD-istii acuza ca votul este nul

Scandal monstru in Camera Deputatilor, miercuri dimineata, dupa ce prim-vicepresedintele PNL, deputatul Raluca Turcan, a cerut sa se supuna la vot revocarea lui Liviu Dragnea din functia de presedinte al acestui for legislativ, dar si lui Florin Iordache din functia de vicepresedinte.

Prezent la prezidiul Camerei, Florin Iordache a tinut sa precizeze ca cererea Opozitiei privind revocarea din functie a presedintelui si a unui vicepresedinte ai Camerei Deputatilor nu este regulamentara, acuzand initiatorii de deficiente in a intelege regulamentul. In consecinta, a refuzat sa supuna la vot cele doua propuneri.

In ciuda acestei opozitii a reprezentantilor puterii, procedura s-a desfasurat sub conducerea vicepresedintelui apartinand PNL, timisoreanul Marilen Pirtea, iar votul a fost in defavoarea lui Dragnea si Iordache, confirmandu-se faptul ca PSD-ALDE a pierdut majoritatea in Camera Deputatilor.

In urma acestui vot nerecunoscut de PSD, presedintele PMP, deputatul Eugen Tomac, a declarat ca in sedinta de plen Opozitia a reusit sa il ”inlature pe Liviu Dragnea”, fiind ”marea victorie pe care o asteapta”o natiune intreaga.

”Astazi Opozitia a reusit sa il inlature pe Liviu Dragnea. Este marea victorie pe care o asteapta o natiune intreaga. Este victoria Opozitiei”, a spus de la microfonul Camerei Deputatilor Eugen Tomac, conform Mediafax.

PNL a anuntat ca va cere Secretariatului general al Camerei Deputatilor sa trimita la Monitorul Oficial hotararile de revocare din functii a lui Liviu Dragnea si a “sagetii” sale, Florin Iordache.

Raluca Turcan a sustinut ca votul dat in Parlament, chiar daca nu a fost supus de presedintele de for, a respectat procedura, asa ca Liviu Dragnea a pierdut functia de presedinte al Camerei Deputatilor.

“Domnul Dragnea a fugit. A capturat statul roman si prin interpusi, exact asa cum fac infractorii. Iar cel mai umil si slugarnic interpus este Florin Iordache. Realitatea este ca majoritatea PSD-ALDE nu mai exista. Punct. Liviu Dragnea este revocat din functia de presedinte al Camerei Deputatilor. Florin Iordache este revocat din functia de vicepresedinte al camerei Deputatilor. Procedura de vot stabilita pentru a merge mai departe cu orice fel de lege e votul cu mana ridicata”, a declarat Raluca Turcan.

In replica, liderul grupului parlamentar al PSD din Camera Deputatilor, Dan Suciu, a catalogat situatia din plen ca fiind unul dintre cele mai rusinoase momente din istoria Parlamentului Romaniei.

”Exista niste limite de a te face de ras. Le-ati depasit cu brio. E cu adevarat o mare victorie rusinoasa”, a adaugat Suciu. (Mara Ion)

 

Leave a Reply

No announcement available or all announcement expired.
%d bloggers like this: