BREAKING NEWS! Carnagiu la un spital de psihiatrie din Buzau, dupa ce un barbat "inarmat" cu un stativ de perfuzii a omorat 4 pacienti si a ranit grav alti 9    Romanii care vor sa-si schimbe masina veche cu una noua au la dispozitie, incepand de luni, 20.000 de vouchere din programul Rabla, fiecare in valoare de 6.500 de lei    Petronela Trocan, 34 de ani, din satul Honorici, comuna Victor Vlad Delamarina, si fiul ei in varsta de 16 ani au plecat de acasa si nu s-au mai intors, fiind dati in urmarire generala    Fostul principe Nicolae a ramas fara permis de conducere, dupa ce a condus cu 112 kilometri la ora in interiorul unei localitati din judetul Arges    Cinematograful Fratelia va fi transformat intr-un spatiu multifunctional, Primaria Timisoara alocand, deja, contractul de intocmire a documentatiei    Ministrul Finantelor propune ca absolvenții de facultarii economice sa fie angajati la ANAF fara concurs, pentru a se "intari sistemul"

SCANDAL in Parlament! Opozitia anunta inlaturarea presedintelui Liviu Dragnea si a adjunctului Florin Iordache de la conducerea Camerei Deputatilor, in timp ce PSD-istii acuza ca votul este nul

Scandal monstru in Camera Deputatilor, miercuri dimineata, dupa ce prim-vicepresedintele PNL, deputatul Raluca Turcan, a cerut sa se supuna la vot revocarea lui Liviu Dragnea din functia de presedinte al acestui for legislativ, dar si lui Florin Iordache din functia de vicepresedinte.

Prezent la prezidiul Camerei, Florin Iordache a tinut sa precizeze ca cererea Opozitiei privind revocarea din functie a presedintelui si a unui vicepresedinte ai Camerei Deputatilor nu este regulamentara, acuzand initiatorii de deficiente in a intelege regulamentul. In consecinta, a refuzat sa supuna la vot cele doua propuneri.

In ciuda acestei opozitii a reprezentantilor puterii, procedura s-a desfasurat sub conducerea vicepresedintelui apartinand PNL, timisoreanul Marilen Pirtea, iar votul a fost in defavoarea lui Dragnea si Iordache, confirmandu-se faptul ca PSD-ALDE a pierdut majoritatea in Camera Deputatilor.

In urma acestui vot nerecunoscut de PSD, presedintele PMP, deputatul Eugen Tomac, a declarat ca in sedinta de plen Opozitia a reusit sa il ”inlature pe Liviu Dragnea”, fiind ”marea victorie pe care o asteapta”o natiune intreaga.

”Astazi Opozitia a reusit sa il inlature pe Liviu Dragnea. Este marea victorie pe care o asteapta o natiune intreaga. Este victoria Opozitiei”, a spus de la microfonul Camerei Deputatilor Eugen Tomac, conform Mediafax.

PNL a anuntat ca va cere Secretariatului general al Camerei Deputatilor sa trimita la Monitorul Oficial hotararile de revocare din functii a lui Liviu Dragnea si a “sagetii” sale, Florin Iordache.

Raluca Turcan a sustinut ca votul dat in Parlament, chiar daca nu a fost supus de presedintele de for, a respectat procedura, asa ca Liviu Dragnea a pierdut functia de presedinte al Camerei Deputatilor.

“Domnul Dragnea a fugit. A capturat statul roman si prin interpusi, exact asa cum fac infractorii. Iar cel mai umil si slugarnic interpus este Florin Iordache. Realitatea este ca majoritatea PSD-ALDE nu mai exista. Punct. Liviu Dragnea este revocat din functia de presedinte al Camerei Deputatilor. Florin Iordache este revocat din functia de vicepresedinte al camerei Deputatilor. Procedura de vot stabilita pentru a merge mai departe cu orice fel de lege e votul cu mana ridicata”, a declarat Raluca Turcan.

In replica, liderul grupului parlamentar al PSD din Camera Deputatilor, Dan Suciu, a catalogat situatia din plen ca fiind unul dintre cele mai rusinoase momente din istoria Parlamentului Romaniei.

”Exista niste limite de a te face de ras. Le-ati depasit cu brio. E cu adevarat o mare victorie rusinoasa”, a adaugat Suciu. (Mara Ion)

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: