BREAKING NEWS! Sectia pentru procurori a CSM l-a propus pe Bogdan Licu procuror general interimar, decizia urmand sa o ia presedintele Iohannis     Lucian Boncu, unul dintre liderii lumii interlope din Timisoara, ridicat de politisti si dus la audieri in dosarul accidentului rutier soldat cu decesul unei persoane    Ioan Caprariu, directorul Casei de Pensii Timis, numit in functia de presedinte al Casei Nationale de Pensii, functie cu rang de secretar de stat     Liceul Tehnologic UCECOM "Spiru Haret" Timisoara a castigat locul I la competitia redactiilor publicisticii scolare din cadrul Concursului national pe calificari profesionale, editia XXIV     Medalie de aur pentru inventia „Memorie portabila flash de tip stick pe interfata Ethernet” obtinuta de Roland Szabo si Aurel Gontean, cadre didactice la Facultatea de Electronica a UPT, la Salonul International de Inventii de la Geneva     Ripensia UVT - ASU Politehnica, derby-ul Timisoarei din Liga II la fotbal, sambata, 20 aprilie, ora 16, pe Stadionul Dan Paltinisanu

SCANDAL in Parlament! Opozitia anunta inlaturarea presedintelui Liviu Dragnea si a adjunctului Florin Iordache de la conducerea Camerei Deputatilor, in timp ce PSD-istii acuza ca votul este nul

Scandal monstru in Camera Deputatilor, miercuri dimineata, dupa ce prim-vicepresedintele PNL, deputatul Raluca Turcan, a cerut sa se supuna la vot revocarea lui Liviu Dragnea din functia de presedinte al acestui for legislativ, dar si lui Florin Iordache din functia de vicepresedinte.

Prezent la prezidiul Camerei, Florin Iordache a tinut sa precizeze ca cererea Opozitiei privind revocarea din functie a presedintelui si a unui vicepresedinte ai Camerei Deputatilor nu este regulamentara, acuzand initiatorii de deficiente in a intelege regulamentul. In consecinta, a refuzat sa supuna la vot cele doua propuneri.

In ciuda acestei opozitii a reprezentantilor puterii, procedura s-a desfasurat sub conducerea vicepresedintelui apartinand PNL, timisoreanul Marilen Pirtea, iar votul a fost in defavoarea lui Dragnea si Iordache, confirmandu-se faptul ca PSD-ALDE a pierdut majoritatea in Camera Deputatilor.

In urma acestui vot nerecunoscut de PSD, presedintele PMP, deputatul Eugen Tomac, a declarat ca in sedinta de plen Opozitia a reusit sa il ”inlature pe Liviu Dragnea”, fiind ”marea victorie pe care o asteapta”o natiune intreaga.

”Astazi Opozitia a reusit sa il inlature pe Liviu Dragnea. Este marea victorie pe care o asteapta o natiune intreaga. Este victoria Opozitiei”, a spus de la microfonul Camerei Deputatilor Eugen Tomac, conform Mediafax.

PNL a anuntat ca va cere Secretariatului general al Camerei Deputatilor sa trimita la Monitorul Oficial hotararile de revocare din functii a lui Liviu Dragnea si a “sagetii” sale, Florin Iordache.

Raluca Turcan a sustinut ca votul dat in Parlament, chiar daca nu a fost supus de presedintele de for, a respectat procedura, asa ca Liviu Dragnea a pierdut functia de presedinte al Camerei Deputatilor.

“Domnul Dragnea a fugit. A capturat statul roman si prin interpusi, exact asa cum fac infractorii. Iar cel mai umil si slugarnic interpus este Florin Iordache. Realitatea este ca majoritatea PSD-ALDE nu mai exista. Punct. Liviu Dragnea este revocat din functia de presedinte al Camerei Deputatilor. Florin Iordache este revocat din functia de vicepresedinte al camerei Deputatilor. Procedura de vot stabilita pentru a merge mai departe cu orice fel de lege e votul cu mana ridicata”, a declarat Raluca Turcan.

In replica, liderul grupului parlamentar al PSD din Camera Deputatilor, Dan Suciu, a catalogat situatia din plen ca fiind unul dintre cele mai rusinoase momente din istoria Parlamentului Romaniei.

”Exista niste limite de a te face de ras. Le-ati depasit cu brio. E cu adevarat o mare victorie rusinoasa”, a adaugat Suciu. (Mara Ion)

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: