BREAKING NEWS! Comitetului Executiv Judetean al PSD Timis a decis ca alegerile in organizatie sa aiba loc in data de 1 martie; 25 dintre primarii social-democrati din judet, din 55, au absentat de la sedinta     Parchetul de pe langa Tribunalul Timis isi suspenda activitatea in perioada 25 februarie - 1 martie, in semn de protest fata de ultimele modificari legislative ce vizeaza Justitia     Primarul Nicolae Robu, despre liderii USR Timis: "Niste bieti veleitari, ajunsi acolo propulsati, in valtoarea vremurilor pe care le traim, de singura lor calitate fiind tupeul fara margini"    Cristi Danilet, fost membru al CSM, a anuntat ca magistratii ar putea protesta fata de ultimele doua ordonante prin care se modifica grav legile justiei, refuzand sa mai intre in salile de judecata    Deputatul Alfred Simonis se anunta ca un candidat cu sanse reale la sefia PSD Timis, in conditiile in care este la un pas de a prelua presedintia grupului PSD din Camera Deputatilor    Malin Bot a pierdut definitiv procesul cu antenistii Mircea Badea, Radu Tudor si Mugur Ciuvica, fiind obligat sa le plateasca suma de 4.522 lei cu titlu de cheltuieli de judecata

SCANDAL in Parlament! Opozitia anunta inlaturarea presedintelui Liviu Dragnea si a adjunctului Florin Iordache de la conducerea Camerei Deputatilor, in timp ce PSD-istii acuza ca votul este nul

Scandal monstru in Camera Deputatilor, miercuri dimineata, dupa ce prim-vicepresedintele PNL, deputatul Raluca Turcan, a cerut sa se supuna la vot revocarea lui Liviu Dragnea din functia de presedinte al acestui for legislativ, dar si lui Florin Iordache din functia de vicepresedinte.

Prezent la prezidiul Camerei, Florin Iordache a tinut sa precizeze ca cererea Opozitiei privind revocarea din functie a presedintelui si a unui vicepresedinte ai Camerei Deputatilor nu este regulamentara, acuzand initiatorii de deficiente in a intelege regulamentul. In consecinta, a refuzat sa supuna la vot cele doua propuneri.

In ciuda acestei opozitii a reprezentantilor puterii, procedura s-a desfasurat sub conducerea vicepresedintelui apartinand PNL, timisoreanul Marilen Pirtea, iar votul a fost in defavoarea lui Dragnea si Iordache, confirmandu-se faptul ca PSD-ALDE a pierdut majoritatea in Camera Deputatilor.

In urma acestui vot nerecunoscut de PSD, presedintele PMP, deputatul Eugen Tomac, a declarat ca in sedinta de plen Opozitia a reusit sa il ”inlature pe Liviu Dragnea”, fiind ”marea victorie pe care o asteapta”o natiune intreaga.

”Astazi Opozitia a reusit sa il inlature pe Liviu Dragnea. Este marea victorie pe care o asteapta o natiune intreaga. Este victoria Opozitiei”, a spus de la microfonul Camerei Deputatilor Eugen Tomac, conform Mediafax.

PNL a anuntat ca va cere Secretariatului general al Camerei Deputatilor sa trimita la Monitorul Oficial hotararile de revocare din functii a lui Liviu Dragnea si a “sagetii” sale, Florin Iordache.

Raluca Turcan a sustinut ca votul dat in Parlament, chiar daca nu a fost supus de presedintele de for, a respectat procedura, asa ca Liviu Dragnea a pierdut functia de presedinte al Camerei Deputatilor.

“Domnul Dragnea a fugit. A capturat statul roman si prin interpusi, exact asa cum fac infractorii. Iar cel mai umil si slugarnic interpus este Florin Iordache. Realitatea este ca majoritatea PSD-ALDE nu mai exista. Punct. Liviu Dragnea este revocat din functia de presedinte al Camerei Deputatilor. Florin Iordache este revocat din functia de vicepresedinte al camerei Deputatilor. Procedura de vot stabilita pentru a merge mai departe cu orice fel de lege e votul cu mana ridicata”, a declarat Raluca Turcan.

In replica, liderul grupului parlamentar al PSD din Camera Deputatilor, Dan Suciu, a catalogat situatia din plen ca fiind unul dintre cele mai rusinoase momente din istoria Parlamentului Romaniei.

”Exista niste limite de a te face de ras. Le-ati depasit cu brio. E cu adevarat o mare victorie rusinoasa”, a adaugat Suciu. (Mara Ion)

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: