BREAKING NEWS! Judecatoarea Lia Savonea a fost aleasa, miercuri, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru 2019, iar procurorul George Solomon este noul vicepresedinte al institutiei     Politistul din Checea batut de tigani a fost diagnosticat cu "fractură de os temporal cu infundare, hematom epicranian" si a fost operat la Spitalul Judetean din Timisoara    Drumarii din Timis au descoperit intr-o parcare de pe DN6, situata in apropierea localitatii Sandra, un pistol cu bile, pe care l-au predat organelor de politie    Dezbaterile pe Legea pensiilor au fost amanate pentru saptamana viitoare, din cauza ca PSD nu mai detine majoritatea in Camera Deputatilor si are nevoie de voturile UDMR     Judecatoarea Camelia Bogdan a primit Premiul Ion Ratiu pentru Democratie, decernat anual de Ratiu Family Charitable Foundation, din Londra, si Centrul Ratiu pentru Democratie, din Turda    Posesorii de autovehicule care au lipite pe geamuri diverse accesorii, care pot reduce vizibilitatea soferului, risca amenzi de pana la 3.000 de lei, potrivit noului Cod Rutier

Protest inedit la Timisoara impotriva traditiei impodobirii bradului de Craciun. “Adun brazi taiati, vanduti, cumparati, impodobiti si aruncati. Vreau sa fac o padure cu ei”, anunta artistul plastic Silvia Moldovan

Ziua de Mos Nicolae aduce la Timisoara o instalatie de arta inedita, creata de artista Silvia Moldovan, care ii indeamna pe locuitorii orasului sa vada dincolo de euforia sarbatorilor de iarna, oferindu-le o imagine a ceea ce ramane in urma acestora.

In fiecare an, dupa ziua de 7 ianuarie, urbea de pe Bega, la fel ca si celelalte orase, devine o panorama a desertaciunilor, o mostra a nepasarii umane in relatia cu natura, un cimitir al brazilor de Craciun abandonati pe strazi, in tomberoane sau aruncati prin parcuri.

Anul acesta, lucrurile se pot schimba, iar noi putem privi mai constient modul in care achizitionam un brad care sa ne decoreze casa pentru doar cateva saptamani, in raport cu beneficiile pe care acesta le poate avea fiind lasat sa existe acolo unde ar trebui: in padure.

Interventia artistica este intitulata „Last year’s Christmas”, iar artista si-a propus sa creasca o padure de brazi abandonati, in anii ce urmeaza: „Adun brazi taiati, vanduti, cumparati, impodobiti si aruncati. Vreau sa fac o padure cu ei”, spune Silvia Moldovan (foto).

Silvia este permanent preocupata de mediul incojurator, de viata in plenitutidinea formelor pe care o ia in natura, de posibilitatea unei distopii in care fiinta umana nociva, consumista, distruge intregul eco-sistem, iar interventia in spatiul public (platforma din fata Bastionului Theresia – corp D) a instalatiei intitulate „Last year’s Christmas” este o dovada a interesului sau artistic pentru traseul pe care il urmeaza brazii de Craciun in dinamica urbana.

Relicvele Craciunului trecut se intorc sa bantuie efervescenta actuala a locuitorilor din Timisoara dupa brazii din acest an, taiati salbatic pentru a ajunge in piete si hypermarket-uri si a servi nevoia de consum feroce.

”Last year’s Christmas” este o fereastra ce ne da posibilitatea de contemplare si reflectie asupra modului in care capriciile noastre de moment, ghidate de dorinta de a ne conforma globalizarii economice, pot deveni daunatoare pentru viata noastra si a celor din jurul nostru.

Inaugurarea va avea loc, astazi, 6 decembrie, de la ora 19, la Bastionul Theresia. Evenimentul este organizat de galeria META Spatiu in cadrul expozitiei „Offline”, iar instalatia va ramane pe domeniul public pana in seara zilei de 29 decembrie. (I.P.)

Sursa foto: Dumbravita TV

Leave a Reply

No announcement available or all announcement expired.
%d bloggers like this: