BREAKING NEWS! Timisoara Saracens a pierdut finala Cupei Romaniei la rugby, contra CSM Bucuresti, intr-un meci disputat in Capitala, scor 14-24    Ion Dancea, unul dintre cei mai importanti jurnalisti banateni din generatia seniorilor, a decedat la varsta de 79 de ani    Societatea de Transport Public Timisoara a pus in vanzare, in premiera, biletul unic de calatorie valabil 60 de minute pe toate mijloacele de transport in comun    Judecatoria Timisoara explica semnificatia cuvantului interlop, in dosarul Lucian Boncu vs Dragos Bota: persoana interlopă este tocmai persoana care are o reputatie proasta, dubioasa, suspecta     Neta Saptebani a fost numita in functia de sef al Vamii Stamora Moravita, printr-un ordin emis de Ministerul Finantelor     Potrivit Bancii Angliei, economia Regatului Unit a suferit mari daune dupa referendumul pentru Brexit: aproximativ 800 de milioane de lire sterline pe saptamana sau de 4,7 milioane de lire sterline pe ora

Alianta Vestului se EXTINDE! Primarul municipiului Resita a anuntat ca se va alatura celorlalte patru orase. “Desprinderea de Bucuresti ar insemna mai multa libertate pentru accesarea fondurilor europene”

Nici nu s-au stins ecourile infiintarii Aliantei Vestului, ca alti primari din tara incep sa-si manifeste interesul pentru aceasta platforma informala.

Primul care a declarat, sus si tare, ca doreste sa se alature municipiilor Timisoara, Arad, Oradea si Cluj-Napoca in Alianta Vestului este primarul Resitei.

Ioan Popa a anuntat ca intentioneaza sa faca toate demersurile pentru ca orasul pe care-l conduce sa se alature celorlalte patru membre ale aliantei, intrucat, in opinia sa, desprinderea de Bucuresti ar inseamna mai multa libertate pentru accesarea fondurilor europene.

“Resita e gata sa se alature oricarei aliante create de municipii din zona Transilvania, din zona Banat, creata de municipii de genul celor patru, pentru ca aceste administratii au demonstrat ca fac performanta. Desprinderea oraselor din Vest de Bucuresti ar insemna mai multa libertate pentru accesarea fondurilor europene si pentru dezvoltarea comunitatilor, mai ales a infrastructurii”, a declarat Ioan Popa pentru Adevarul.

In viziunea sa, o prima colaborare in interiorul Aliantei Vestului ar viza reabilitarea caii ferate Resita – Timisoara, intrucat, la ora actuala, cei 100 de kilometri sunt facuti in doua ore si jumatate.

“Simtim o nevoie acuta sa rezolvam problema asta. Dar pentru asta trebuie sa mergem la Uniunea Europeana, sa cerem bani si nu o putem face daca nu suntem organizati intr-o structura. Eu nu pot, ca primarie, chiar daca imi doresc, sa fac un proiect de reabilitarea a caii ferate Resita-Timisoara, decat daca intr-o astfel de asociere, cu Primaria Timisoara, eventual cu consiliile judetene”, a explicat primarul municipiului Resita. (Mara Ion)

UPDATE! Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, a anuntat ca, deocamdata, Alianta Vestului ramane inchisa pentru alte orase, asteptandu-se primele rezultate concrete ale colaborarii dintre Timisoara, Arad, Oradea si Cluj-Napoca.

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: