BREAKING NEWS! Presedintele CECCAR Timis, dr. Ovidiu Constantin Bunget, va fi prezent, luni seara, de la ora 19, la TV Europa Nova, la emisiunea Bursa Afacerilor, pentru a explica efectele perverse ale taxei pe lacomiei     Teza de doctorat a Codrutei Kovesi sustinuta, in 2011, la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii de Vest Timișoara, contestata, sub pretextul plagiatului, de o asociatie din Cluj care lupta pentru reforma universitara    Plangere penala impotriva lui Ion Tiriac si a altor vipuri dupa vanatoarea de la Balc, petentul Federatia de Protectia Animalelor si Mediului considerand aceasta activitate "un masacru"    Primarul Nicolae Robu a anuntat demararea in forta a unei campanii de modernizare a cartierului Kuncz, care va incepe cu daramarea gardurilor ilegale construite pe domeniul public    Mitropolia Banatului impreuna cu parohiile si ONG-urile ce sprijina activitatile Bisericii au investit, in 2018, peste 4,6 milioane de lei in actiuni filantropice si de intrajutorare sociala     Judecatorul Florin Motiu, de la Curtea de Apel Timisoara, si-a depus candidatura pentru un post la Inalta Curte de Casatie si Justitie

Alianta Vestului se EXTINDE! Primarul municipiului Resita a anuntat ca se va alatura celorlalte patru orase. “Desprinderea de Bucuresti ar insemna mai multa libertate pentru accesarea fondurilor europene”

Nici nu s-au stins ecourile infiintarii Aliantei Vestului, ca alti primari din tara incep sa-si manifeste interesul pentru aceasta platforma informala.

Primul care a declarat, sus si tare, ca doreste sa se alature municipiilor Timisoara, Arad, Oradea si Cluj-Napoca in Alianta Vestului este primarul Resitei.

Ioan Popa a anuntat ca intentioneaza sa faca toate demersurile pentru ca orasul pe care-l conduce sa se alature celorlalte patru membre ale aliantei, intrucat, in opinia sa, desprinderea de Bucuresti ar inseamna mai multa libertate pentru accesarea fondurilor europene.

“Resita e gata sa se alature oricarei aliante create de municipii din zona Transilvania, din zona Banat, creata de municipii de genul celor patru, pentru ca aceste administratii au demonstrat ca fac performanta. Desprinderea oraselor din Vest de Bucuresti ar insemna mai multa libertate pentru accesarea fondurilor europene si pentru dezvoltarea comunitatilor, mai ales a infrastructurii”, a declarat Ioan Popa pentru Adevarul.

In viziunea sa, o prima colaborare in interiorul Aliantei Vestului ar viza reabilitarea caii ferate Resita – Timisoara, intrucat, la ora actuala, cei 100 de kilometri sunt facuti in doua ore si jumatate.

“Simtim o nevoie acuta sa rezolvam problema asta. Dar pentru asta trebuie sa mergem la Uniunea Europeana, sa cerem bani si nu o putem face daca nu suntem organizati intr-o structura. Eu nu pot, ca primarie, chiar daca imi doresc, sa fac un proiect de reabilitarea a caii ferate Resita-Timisoara, decat daca intr-o astfel de asociere, cu Primaria Timisoara, eventual cu consiliile judetene”, a explicat primarul municipiului Resita. (Mara Ion)

UPDATE! Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, a anuntat ca, deocamdata, Alianta Vestului ramane inchisa pentru alte orase, asteptandu-se primele rezultate concrete ale colaborarii dintre Timisoara, Arad, Oradea si Cluj-Napoca.

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: