BREAKING NEWS! Muzicienii Filarmonicii Banatul din Timisoara au decis sa reia purtarea banderolelor albe pe brat, ca forma de protest impotriva "jugului administrativ corupt”    Spitalul Judetean din Timisoara a scos la concurs un post de medic ginecolog, care, intamplator, a fost ocupat prin concurs de deputatul Bianca Gavrilita    Gazetarii GSP au descoperit ca Sorin Udrea, condamnat la 6 ani si jumatate de inchisoare in dosarul interlopilor Timisoarei, este in anturajul echipei nationale U21 la Campionatul European de Fotbal din Italia    USR Timis a refuzat inscrierea in partid a Mirelei Toc, singurul functionar public care lupta impotriva abuzurilor si coruptiei din Primaria Timisoara    Perchezitii la o firma de curierat din Alba, care, timp de un an, nu a distribuit corespondenta instantelor catre justitiabili    Titu Bojin, directorul Administratiei Bazinale de Apa Banat, a solicitat CJT sa gaseasca un alt administrator al pistei de biciclete de pe malul Canalului Bega, in conditiile in care ABAB se mai ocupa de acest obiectiv doar pana la finalul 2019

Alianta Vestului se EXTINDE! Primarul municipiului Resita a anuntat ca se va alatura celorlalte patru orase. “Desprinderea de Bucuresti ar insemna mai multa libertate pentru accesarea fondurilor europene”

Nici nu s-au stins ecourile infiintarii Aliantei Vestului, ca alti primari din tara incep sa-si manifeste interesul pentru aceasta platforma informala.

Primul care a declarat, sus si tare, ca doreste sa se alature municipiilor Timisoara, Arad, Oradea si Cluj-Napoca in Alianta Vestului este primarul Resitei.

Ioan Popa a anuntat ca intentioneaza sa faca toate demersurile pentru ca orasul pe care-l conduce sa se alature celorlalte patru membre ale aliantei, intrucat, in opinia sa, desprinderea de Bucuresti ar inseamna mai multa libertate pentru accesarea fondurilor europene.

“Resita e gata sa se alature oricarei aliante create de municipii din zona Transilvania, din zona Banat, creata de municipii de genul celor patru, pentru ca aceste administratii au demonstrat ca fac performanta. Desprinderea oraselor din Vest de Bucuresti ar insemna mai multa libertate pentru accesarea fondurilor europene si pentru dezvoltarea comunitatilor, mai ales a infrastructurii”, a declarat Ioan Popa pentru Adevarul.

In viziunea sa, o prima colaborare in interiorul Aliantei Vestului ar viza reabilitarea caii ferate Resita – Timisoara, intrucat, la ora actuala, cei 100 de kilometri sunt facuti in doua ore si jumatate.

“Simtim o nevoie acuta sa rezolvam problema asta. Dar pentru asta trebuie sa mergem la Uniunea Europeana, sa cerem bani si nu o putem face daca nu suntem organizati intr-o structura. Eu nu pot, ca primarie, chiar daca imi doresc, sa fac un proiect de reabilitarea a caii ferate Resita-Timisoara, decat daca intr-o astfel de asociere, cu Primaria Timisoara, eventual cu consiliile judetene”, a explicat primarul municipiului Resita. (Mara Ion)

UPDATE! Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, a anuntat ca, deocamdata, Alianta Vestului ramane inchisa pentru alte orase, asteptandu-se primele rezultate concrete ale colaborarii dintre Timisoara, Arad, Oradea si Cluj-Napoca.

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: