ATTENTIONE! De ce romanii care locuiesc in Italia primesc amenzi uriase si li se sechestreaza masinile, dupa intrarea in vigoare a Noul Cod Rutier

Conform noilor prevederi ale Codului Rutier din Italia, intrate in vigoare in data de 4 decembrie, este interzisa circulatia cu o masina inmatriculata in strainatate cetatenilor care, de peste 60 de zile,  au stabilita resedinta in Italia.


O prima victima a politistilor italieni, dupa cum relateaza publicatia romanilor din peninsula, Rotalianul, a fost un roman de 50 ani, care conducea un autoturism Audi inmatriculatin Romania. „Marti dupa-amiaza, in timpul unor verificari, agentii au oprit pestrada Baracchini din Florenta un Audi cu placute de inmatriculare romanesti,informeaza La Repubblica.

La volanulautoturismului se afla un roman in varsta de 50 de ani, care locuia in Italiade mai bine de 10 ani. In urma verificarii documentelor soferul roman a primito amenda de 498,40 euro. Amenda a fost platita pe loc de barbatul roman iar masina i-a fost sechestrata“, scrie Rotalianul, mentionand ca in aceeasi actiune a politistilor a fost sanctionat si un chinez, care locuieste in Italia de 7 ani, si care conducea o masina inmatriculata in Spania.

Un alt sofer roman, in varsta de 30 ani, a fost surprins in Ravenna, tot in prima zi de aplicare anoilor reglementari, circuland cu o masina cu numere romanesti, acesta primind o amenda de 1.112 euro, pe care a platit-o pe loc. Certificatul de inmatriculare i-a fost confiscat si i-a fost pus sechestru pe masina.

Potrivit publicatiei romanilor din Italia, articolul care le pune probleme strainilor este Articolul 93 din Codul rutier italian, care la alineatul 1 bis prevede, conform ultimelor modificari: „Este interzis cetatenilor care au stabilita resedinta in Italia de peste 60 de zile sa circule cu un vehicul inmatriculat in strainatate”.

„In prezent, peteritoriul Italiei, cetatenii cu rezidenta care depaseste un numar de 60 de zile pot circula doar cu autoturisme inregistrate cu numere de inmatriculare italiane. In caz contrar, masinile vor fi transportate in afara teritoriului italian, cu un permis de circulatie pe termen de 180 de zile, altfel se va incepe confiscarea administrativa a automobilului.

De asemenea, decretul legislativ 113/2018, votat in Parlamentul Italian, interzice si conducerea masinii unei rude sau a unui prieten care traieste in strainatate.

Decretul 113/2018 transformat in lege prevede insa ca masinile inmatriculate pe firme, luate in leasing sau inchiriate pe termen lung de o societate straina, pot circula in Italia fara limita de timp“, mai noteaza Rotalianul. (I.P.)


Leave a Reply