REVOLTA! Seful Postului de Politie din Checea, batut violent de tiganii din localitate. Tensiunile s-au acumulat in ultima perioada, bastanii reclamand faptul ca politistul ii terorizeaza pentru ca uraste tiganii

Seful Postului de Politie Checea, agentul sef principal Iosif Miatov, a ajuns la spital in stare grava, marti dimineata, dupa ce a fost agresat violent de un grup de tigani din localitate.


Omul legii s-ar fi deplasat, la primele ore ale dimineatii, in zona asa-zisei „colonii” din Checea, in care locuiesc mai multe familii de tigani, pentru a inmana personal o citatie.

Prezenta politistului in mijlocul comunitatii tiganesti din Checea, singur, pentru a anunta ca unul dintre bastani este asteptat la postul de politie, a starnit furia multimii, care s-a napustit asupra omului legii.

In urma unor lovituri in zona capului, cu un obiect contondent, se presupune ca o lopata, politistul a cazut la pamant si, in urma unui apel la 112, fost transportat in stare de inconstienta la spital.

Ulterior a fost identificat si presupusul agresor, un tanar in varsta de 25 de ani, care s-a opus retinerii si a fost imobilizat doar dupa ce politistii veniti la fata locului au tras sase focuri de arma in plan vertical.

Suspectul a fost condus la sediul Politiei pentru audieri, urmand sa fie cercetat penal pentru ultraj. In cazul in care va fi gasit vinovat, risca pana la 12 ani de inchisoare.

Trebuie spus ca tensiunile dintre comunitatea de tigani din Checea si seful postului de politie, Iosif Miatov, expert in arte martiale, dureaza de mai multa vreme. Oamenii au reclamat de mai multe ori abuzurile politistului, in timp ce acesta a precizat ca nu face altceva decat sa puna legea in aplicare. In toamna anului trecut, tensiunile aflate in stare latenta au fost la un pas sa degenereze, dupa ce colonia de tigani a fost “calcata” de mascati.

“In fruntea mascatilor era seful de post Iosif Miatov. El i-a adus, da’ nu stiu de ce au venit, pentru ca nu a fost arestat nimeni, nu au cautat pe nimeni. Eu cred ca au vrut doar sa ne sperie si sa ne intimideze si au reusit pentru ca toti copiii si femeile au inceput sa tipe. Dupa zece minute au plecat”, a relatat un membru al comunitatii, martor ocular.

Dupa cum a consemnat site-ul de stiri Sursa de vest la vremea respectiva, liderii comunitatii au reclamat faptul ca politistul organiza periodic astfel de actiuni, cu ajutorul sefului Politiei Jimbolia, cu scopul precis de a-i teroriza, pentru simplul motiv ca uraste tiganii. (V.E.)

 

4 thoughts on “REVOLTA! Seful Postului de Politie din Checea, batut violent de tiganii din localitate. Tensiunile s-au acumulat in ultima perioada, bastanii reclamand faptul ca politistul ii terorizeaza pentru ca uraste tiganii

  1. Pentru abuzurile pe care le comite , locuitorii din Checea se pot adresa cu reclamatii organelor superioare acestui domn…VIOLENTA NU ESTE SOLUTIA! Din pacate traim intr o tara in care abuzurile sunt permise si trecute cu vederea…iar lipsa de educatie isi spune cuvantul! Legea ar trebui sa faca dreptate in orice situatie si la orice nivel,cei vinovati sa plateasca indiferent cine sunt ei sau ce functii ocupa. Este inadmisibil sa reactionezi asa,dreptatea nu se face cu pumnul!

  2. Poate cineva ar trebui sa se informeze ,sa investigheze si sa ia masuri ..amenzi se dau adesea si in mod abuziv, nu doar tiganilor,numai ca restul populatiei tace ,reclama eventual desi nu se iau masuri…Cel care a lovit politistul va fi condamnat si o merita din plin…sa plateasca…Ma intreb insa ,pentru abuzurile asupra oamenilor cine plateste?

  3. Trebuie avut in vedere ca numai celor care nu le place sa respecte legea considera abuz din partea domnului polițist ,din punctul meu de vedere in ultimi 20 de ani este unul dintre foarte putinii politisti care a făcut cu adevărat ordine in comuna Checea,imediat se striga discriminare dar uni dinetre ei vor numai drepturi Nu si indatoriri cum avem fiecare cetatean .

  4. la cate abuzuri recurge si cata aroganta are acest TOVARAS MILITIAN,intrebarea e,abia acum? desi e cam exagerat

Leave a Reply