BREAKING NEWS! Presedintele CECCAR Timis, dr. Ovidiu Constantin Bunget, va fi prezent, luni seara, de la ora 19, la TV Europa Nova, la emisiunea Bursa Afacerilor, pentru a explica efectele perverse ale taxei pe lacomiei     Teza de doctorat a Codrutei Kovesi sustinuta, in 2011, la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii de Vest Timișoara, contestata, sub pretextul plagiatului, de o asociatie din Cluj care lupta pentru reforma universitara    Plangere penala impotriva lui Ion Tiriac si a altor vipuri dupa vanatoarea de la Balc, petentul Federatia de Protectia Animalelor si Mediului considerand aceasta activitate "un masacru"    Primarul Nicolae Robu a anuntat demararea in forta a unei campanii de modernizare a cartierului Kuncz, care va incepe cu daramarea gardurilor ilegale construite pe domeniul public    Mitropolia Banatului impreuna cu parohiile si ONG-urile ce sprijina activitatile Bisericii au investit, in 2018, peste 4,6 milioane de lei in actiuni filantropice si de intrajutorare sociala     Judecatorul Florin Motiu, de la Curtea de Apel Timisoara, si-a depus candidatura pentru un post la Inalta Curte de Casatie si Justitie

Agresorii politistului din Timis, arestati preventiv! Bogdan si Marcel Petrovici sunt acuzati de tentativa de omor, dupa ce au folosit o lopata si o coasa pentru a-l infrunta pe omul legii

Judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Timis a dispus arestarea preventiva pe o perioada de 30 de zile a inculpatilor Bogdan Petrovici si Marcel Petrovici, tinerii de etnie tiganeasca care, in urma cu doua zile, au fost la un pas sa-l linseze pe seful Postului de Politie din Checea, agentul sef principal Iosif Miatov.

Cei doi sunt acuzati de ultraj, in varianta tentativei de omor comise asupra unui politist aflat in exercitarea atributiilor de serviciu, respectiv ultraj, in varianta lovirii sau altor violente comise asupra aceluiasi politist.

In referatul care a stat la baza propunerii de arestare preventiva, procurorul de caz a detaliat imprejurarile in care s-a produs tentativa de omor asupra politistului.

“In dimineata zilei de 11 decembrie 2018, in jurul orei 9, partea vatamata, seful Postului de Politie Checea, din judetul Timis, se afla in localitate, in apropierea locuintei celor doi inculpati, in exercitarea atributiilor de serviciu privind comiterea unei infractiuni de furt pentru care cei doi inculpati erau banuiti.

In acele circumstante, persoana vatamata a fost lovita de inculpatul Petrovici Bogdan cu o lopata in cap, lovitura in urma careia a suferit un traumatism cranio – cerebral ce a necesitat interventie chirurgicala de urgenta si a pus viata persoanei vatamate in primejdie, necesitand 15 zile de ingrijiri medicale, daca nu survin complicatii. Totodata, inculpatul Petrovici Marcel i-a aplicat sefului de post o lovitura cu o coasa, lovitura in urma careia persoana vatamata a suferit mai multe plagi la nivelul bratelor”, ne-a comunicat prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, Mihaela Pop.

Deocamdata, cei doi inculpati au fost aparati de avocati din oficiu, in conditiile in care comunitatea tiganilor din Checea inca nu a decis sa apeleze la ajutorul vreunui “rechin” al asistentei judiciare, iar Marcel Petrovici a solicitat o masura preventiva mai usoara, respectiv arest la domiciliu sau control judiciar, cerere respinsa de judecator.

Incheierea Tribunalului Timis nu este definitiva, termenul de contestatie la instanta superioara fiind de 48 de ore. Dupa cum au comunicat salvatorii politistului, Iosif Miatov a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral si multiple leziuni la nivelul bratelor si a fost operat la Spitalul Judetean Timisoara. Deocamdata, medicii spun ca pacientul se afla in afara oricarui pericol. (G.I.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: