BREAKING NEWS! Muzicienii Filarmonicii Banatul din Timisoara au decis sa reia purtarea banderolelor albe pe brat, ca forma de protest impotriva "jugului administrativ corupt”    Spitalul Judetean din Timisoara a scos la concurs un post de medic ginecolog, care, intamplator, a fost ocupat prin concurs de deputatul Bianca Gavrilita    Gazetarii GSP au descoperit ca Sorin Udrea, condamnat la 6 ani si jumatate de inchisoare in dosarul interlopilor Timisoarei, este in anturajul echipei nationale U21 la Campionatul European de Fotbal din Italia    USR Timis a refuzat inscrierea in partid a Mirelei Toc, singurul functionar public care lupta impotriva abuzurilor si coruptiei din Primaria Timisoara    Perchezitii la o firma de curierat din Alba, care, timp de un an, nu a distribuit corespondenta instantelor catre justitiabili    Titu Bojin, directorul Administratiei Bazinale de Apa Banat, a solicitat CJT sa gaseasca un alt administrator al pistei de biciclete de pe malul Canalului Bega, in conditiile in care ABAB se mai ocupa de acest obiectiv doar pana la finalul 2019

Agresorii politistului din Timis, arestati preventiv! Bogdan si Marcel Petrovici sunt acuzati de tentativa de omor, dupa ce au folosit o lopata si o coasa pentru a-l infrunta pe omul legii

Judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Timis a dispus arestarea preventiva pe o perioada de 30 de zile a inculpatilor Bogdan Petrovici si Marcel Petrovici, tinerii de etnie tiganeasca care, in urma cu doua zile, au fost la un pas sa-l linseze pe seful Postului de Politie din Checea, agentul sef principal Iosif Miatov.

Cei doi sunt acuzati de ultraj, in varianta tentativei de omor comise asupra unui politist aflat in exercitarea atributiilor de serviciu, respectiv ultraj, in varianta lovirii sau altor violente comise asupra aceluiasi politist.

In referatul care a stat la baza propunerii de arestare preventiva, procurorul de caz a detaliat imprejurarile in care s-a produs tentativa de omor asupra politistului.

“In dimineata zilei de 11 decembrie 2018, in jurul orei 9, partea vatamata, seful Postului de Politie Checea, din judetul Timis, se afla in localitate, in apropierea locuintei celor doi inculpati, in exercitarea atributiilor de serviciu privind comiterea unei infractiuni de furt pentru care cei doi inculpati erau banuiti.

In acele circumstante, persoana vatamata a fost lovita de inculpatul Petrovici Bogdan cu o lopata in cap, lovitura in urma careia a suferit un traumatism cranio – cerebral ce a necesitat interventie chirurgicala de urgenta si a pus viata persoanei vatamate in primejdie, necesitand 15 zile de ingrijiri medicale, daca nu survin complicatii. Totodata, inculpatul Petrovici Marcel i-a aplicat sefului de post o lovitura cu o coasa, lovitura in urma careia persoana vatamata a suferit mai multe plagi la nivelul bratelor”, ne-a comunicat prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, Mihaela Pop.

Deocamdata, cei doi inculpati au fost aparati de avocati din oficiu, in conditiile in care comunitatea tiganilor din Checea inca nu a decis sa apeleze la ajutorul vreunui “rechin” al asistentei judiciare, iar Marcel Petrovici a solicitat o masura preventiva mai usoara, respectiv arest la domiciliu sau control judiciar, cerere respinsa de judecator.

Incheierea Tribunalului Timis nu este definitiva, termenul de contestatie la instanta superioara fiind de 48 de ore. Dupa cum au comunicat salvatorii politistului, Iosif Miatov a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral si multiple leziuni la nivelul bratelor si a fost operat la Spitalul Judetean Timisoara. Deocamdata, medicii spun ca pacientul se afla in afara oricarui pericol. (G.I.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: