BREAKING NEWS! Reprezentantii grefierilor din Timis au participat, astazi, la protestul oficial din Bucuresti, in care se reclama faptul ca aceasta categorie profesionala a ajuns cea mai prost platita din sistemul judiciar    Accident feroviar, vineri dimineata, in Timis, intre localitatile Birda si Voiteni, soldat cu moartea unui conducator auto care nu a dat prioritate trenului    Echipa de rugby Timisoara Saracens va incerca, sambata, de la ora 13, sa recucereasca Cupa Romaniei, intr-un meci contra celor de la CSM Bucuresti     Ministerul Justitiei a refuzat sa-l mai acrediteze pe jurnalistul Pro TV Ovidiu Oanta, din cauza intrebarilor incomode pe care acesta le adreseaza, de obicei, ministrului Tudorel Toader    Maria Grapini, sustinuta de Dan Voiculescu si Claudiu Manda, sotul Liei Olguta Vasilescu, a fost plasata pe un loc eligibil pe lista PSD pentru alegerile europarlamentare    Uber, companie evaluata la Bursa din New York la 120 miliarde de dolari, a cerut Guvernului sa amane o potentiala Ordonanta de Urgenta care i-ar scoate de pe piata romaneasca

O INREGISTRARE pierduta! Procurorul-sef al DNA a renuntat la prelungirea mandatului din fruntea institutiei, in contextul inregistrarii clandestine in care-si compara subalternii cu niste “soareci”

Anca Jurma a anuntat, prin intermediul unei scrisori transmise Sectiei pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, ca renunta la prelungirea mandatului interimar de procuror-sef al DNA. Anuntul a fost facut de Tudorel Toader, dupa sedinta Sectiei pentru Procurori a CSM.

Initial, Anca Jurma (foto) ar fi acceptat sa-i fie prelungita sefia interimara a DNA, insa ministrul Justitiei, Tudorel Toader, ar fi transmis ca in contextul inregistrarilor aparute in spatiul public de la DNA Oradea si de la DNA Bucuresti, va respinge prelungirea interimatului cu inca sase luni.

Procurorii din CSM ar fi sunat-o apoi pe Anca Jurma si ar fi ajuns la concluzia ca aceasta nu poate continua la conducerea DNA pentru inca sase luni, asa rezultand scrisoarea de refuz care a aparut in spatiul public.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, dupa ce in spatiul public a ajuns informatia ca Anca Jurma a trimis o scrisoare prin care refuza sa-i fie prelungit interimatul la conducerea DNA, urmatoarele:

“In timpul sedintei, in timpul deliberarilor, la Sectie s-a primit o declaratie din partea doamnei Jurma, prin care renunta la consimtamantul prealabil acordat. In cazul acesta, Sectia nu avea decat sa ia act de vointa dansei, de retragere a acordului. Vom vedea ce va decide Sectia la sedinta urmatoare”.

Renuntarea la mandatul interimar de sef al DNA vine in contextul aparitiei in spatiul public a unei inregistrari in care Anca Jurma spunea despre procurorii din subordine ca se comporta ca “soarecii” cand trebuie sa instrumenteze dosare cu nume de anvergura, dar si a altei inregistrari de la DNA Oradea, in care procurorii amenintau cu anchetarea judecatorilor incomozi. (V.E.)

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: