BREAKING NEWS! Presedinta Curtii de Apel Timisoara, Erica Nistor, are toate sansele de a promova concursul de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie    O noua iesire "academica" a primarului Nicolae Robu la adresa celor care sustin ca Timisoara a ramas fara apa calda: "Cat de mizerabil poti sa fii!?"    Scandalul de coruptie de la Protectia Consumatorului Timis a fost declansat de o plangere penala depusa la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis de comisarul sef adjunct Mihaela Ispas, pe persoana fizica, nu in calitate de conducator al institutiei    Sorin Grindeanu este acuzat ca angajeaza la ANCOM foste manechine si fiice de baroni PSD, dupa criterii secrete, pe care nu doreste sa le discute cu nimeni    Una dintre firmele de consultanta ale presedintelui USR, Dan Barna, a incasat din contracte cu statul, in perioada guvernelor PSD, peste 400.000 de euro    In Romania se platesc, anual, aproape 160.000 de pensii speciale, in valoare de 9 miliarde de lei

O INREGISTRARE pierduta! Procurorul-sef al DNA a renuntat la prelungirea mandatului din fruntea institutiei, in contextul inregistrarii clandestine in care-si compara subalternii cu niste “soareci”

Anca Jurma a anuntat, prin intermediul unei scrisori transmise Sectiei pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, ca renunta la prelungirea mandatului interimar de procuror-sef al DNA. Anuntul a fost facut de Tudorel Toader, dupa sedinta Sectiei pentru Procurori a CSM.

Initial, Anca Jurma (foto) ar fi acceptat sa-i fie prelungita sefia interimara a DNA, insa ministrul Justitiei, Tudorel Toader, ar fi transmis ca in contextul inregistrarilor aparute in spatiul public de la DNA Oradea si de la DNA Bucuresti, va respinge prelungirea interimatului cu inca sase luni.

Procurorii din CSM ar fi sunat-o apoi pe Anca Jurma si ar fi ajuns la concluzia ca aceasta nu poate continua la conducerea DNA pentru inca sase luni, asa rezultand scrisoarea de refuz care a aparut in spatiul public.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, dupa ce in spatiul public a ajuns informatia ca Anca Jurma a trimis o scrisoare prin care refuza sa-i fie prelungit interimatul la conducerea DNA, urmatoarele:

“In timpul sedintei, in timpul deliberarilor, la Sectie s-a primit o declaratie din partea doamnei Jurma, prin care renunta la consimtamantul prealabil acordat. In cazul acesta, Sectia nu avea decat sa ia act de vointa dansei, de retragere a acordului. Vom vedea ce va decide Sectia la sedinta urmatoare”.

Renuntarea la mandatul interimar de sef al DNA vine in contextul aparitiei in spatiul public a unei inregistrari in care Anca Jurma spunea despre procurorii din subordine ca se comporta ca “soarecii” cand trebuie sa instrumenteze dosare cu nume de anvergura, dar si a altei inregistrari de la DNA Oradea, in care procurorii amenintau cu anchetarea judecatorilor incomozi. (V.E.)

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: