BREAKING NEWS! Fostul secretar al Primariei Timisoara, Ioan Cojocari, a dezvaluit la Curtea de Apel ca viza de legalitate aplicata pe contractul asocierii dintre Poli Timisoara si Marian Iancu a fost doar o "opinie personala"    Printre premiantii Societatii Timisoara din acest an se numara Augustin Lazar, Mihai Sora si Tudorel Toader, ministrul Justitiei fiind distins cu premiul ”Secera si Ciocanul”.     Avocatul Florin Kovacs a anuntat ca va face plangere penala impotriva procurorului Bobby Stroescu, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, care tergiverseaza in mod suspect ancheta din dosarul accidentului de munca de la fabrica Intercolor    Ioan Cojocari, cel mai puternic functionar public din Timisoara ultimilor 25 de ani, a anuntat ca infractorul Marian Iancu a pierdut 9 milioane de euro din asocierea cu echipa de fotbal Poli    Un batran in varsta de 70 de ani a murit, astazi, la Spitalul Judetean din Timisoara, dupa ce a fost diagnostica cu gripa de tip A     Accident rutier soldat cu 1 mort si 12 raniti, pe DN 7, intre Deva si Arad, pe raza localitatii Lipova, dupa ce un microbuz cu 16 persoane la bord s-a ciocnit violent de un tir

O INREGISTRARE pierduta! Procurorul-sef al DNA a renuntat la prelungirea mandatului din fruntea institutiei, in contextul inregistrarii clandestine in care-si compara subalternii cu niste “soareci”

Anca Jurma a anuntat, prin intermediul unei scrisori transmise Sectiei pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, ca renunta la prelungirea mandatului interimar de procuror-sef al DNA. Anuntul a fost facut de Tudorel Toader, dupa sedinta Sectiei pentru Procurori a CSM.

Initial, Anca Jurma (foto) ar fi acceptat sa-i fie prelungita sefia interimara a DNA, insa ministrul Justitiei, Tudorel Toader, ar fi transmis ca in contextul inregistrarilor aparute in spatiul public de la DNA Oradea si de la DNA Bucuresti, va respinge prelungirea interimatului cu inca sase luni.

Procurorii din CSM ar fi sunat-o apoi pe Anca Jurma si ar fi ajuns la concluzia ca aceasta nu poate continua la conducerea DNA pentru inca sase luni, asa rezultand scrisoarea de refuz care a aparut in spatiul public.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, dupa ce in spatiul public a ajuns informatia ca Anca Jurma a trimis o scrisoare prin care refuza sa-i fie prelungit interimatul la conducerea DNA, urmatoarele:

“In timpul sedintei, in timpul deliberarilor, la Sectie s-a primit o declaratie din partea doamnei Jurma, prin care renunta la consimtamantul prealabil acordat. In cazul acesta, Sectia nu avea decat sa ia act de vointa dansei, de retragere a acordului. Vom vedea ce va decide Sectia la sedinta urmatoare”.

Renuntarea la mandatul interimar de sef al DNA vine in contextul aparitiei in spatiul public a unei inregistrari in care Anca Jurma spunea despre procurorii din subordine ca se comporta ca “soarecii” cand trebuie sa instrumenteze dosare cu nume de anvergura, dar si a altei inregistrari de la DNA Oradea, in care procurorii amenintau cu anchetarea judecatorilor incomozi. (V.E.)

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: