CULISE! Cine sunt baietii destepti din spatele SRL-ului care va executa lucrari de 5 milioane de euro pe Aeroportul International Timisoara? Printre clientii de top – SRI, DIPI si Guvernul Romaniei

Un SRL cu sediul in Zona Agroindustriala Avicola Nr. 1 din localitatea Carcea, judetul Dolj, a reusit performanta a castiga un contract de aproape 22 milioane de lei cu Aeroportul International Timisoara, invingand companii de anvergura din domeniul constructiilor, precum UTI Grup, Porr Construct Bucuresti sau Constructii SA Sibiu.


Oferta castigatoare a oltenilor, de 19.020.241, 37 de lei, a fost cu aproape 100.000 de euro mai mica decat a urmatorului clasat in cadrul selectiei de oferte, UTI Grup, care a avansat un pret de 19.499.931,47 de lei. Celelalte trei competitoare, Constructii SA, Porr Construct SRL si Hidroconstructia SA, au fost descalificate din start, in conditiile in care au cerut preturi care au depasit 20 milioane de lei, fara TVA.

Investitia finantata din bani europeni a fost publicata pe SEAP inca din luna aprilie 2018, cand Aeroportul International Timisoara si-a anuntat intentia de a achizitiona lucrari de executie in vederea realizarii obiectivului denumit “Construire terminal Sosiri curse externe de pasageri”.

In cele opt luni cat a durat procedura, directorul Daniel Idolu s-a deplasat de mai multe ori la Bucuresti, unde s-a intalnit cu reprezentanti ai firmelor interesate de aceasta lucrare.

Exista informatii ca aceste negocieri de culise au starnit un anumit interes in zona justitiei, insa totul a fost dat uitarii in momentul in care s-a anuntat numele castigatorului: SC Eldiclau SRL Carcea, judetul Dolj.

Resemnarea celorlalte patru firme care au concurat pentru obtinerea contractului de la Timisoara pare sa aiba la baza faptul ca misterioasa Eldiclau SRL a prestat, in ultimii ani, lucrari pentru SRI, dar si pentru DIPI, serviciul secret al Ministerului de Interne, si Guvernul Romaniei, ceea ce denota faptul care este sustinuta din umbra de oameni extrem de puternici, posibil fosti ofiteri pensionari din prin serviciile secrete.

Asta, chiar daca actionarul de fatada al firmei este o tanara din Craiova, si anume Stefania Dinca, care a intrat in posesia partilor sociale in iulie 2009, prin cesiune de la o anume Doina Sarpe, care doar cu trei luni inainte cumparase firma cu 20.000 de lei de la bucuresteanul Etlon Claudiu Dinca.

Din 2011, noul asociat unic, Stefania Dinca, deschide mai multe puncte de lucru in Bucuresti si extinde domeniile secundare ale firmei cu activitati de productie, transport si comercializare a energiei electrice, realizarea de soft la comanda, consultanta in tehnologia informatiei, management al mijloacelor de calcul sau tratarea si eliminarea deseurilor periculoase sau nepericuloase.

Daca e sa ne luam dupa informatiile postate pe Facebook, Stefania Dinca, din Craiova, este o tanara exuberanta care viziteaza lumea in lung si in lat, ultimile fotografii fiind din Bali, Indonezia si Singapore, si care nu pare preocupata de universul constructiilor…

Doar in ultimii ani, Eldiclau SRL a incheiat contracte cu statul in valoare de peste 128 de milioane de lei, ceea ce indica faptul ca este o firma strategica in peisajul economiei de piata romanesti. Printre acestea regasim un contract de aproape 2 milioane de lei incheiat cu Serviciul Roman de Informatii, pentru montarea de acoperitoare de podea si pereti, precum si lucrari de tapetare la cladirea SRI Constanta, altul de aproape 5 milioane de lei cu Directia Generala de Informatii si Protectie Interna (DIPI), din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor (fosta “Doi si’un Sfert”), pentru lucrari de consolidare, extindere si modernizare a salii de conferinte si de relatii cu publicul din cadrul unui imobil apartinand DIPI, dar si Guvernul Romaniei, prin Regia Autonoma – Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat, care a platit putin peste 1 milion de euro pentru lucrari de reparatii la o cladire din Bucuresti, care gazduieste cateva birouri administrative ale DNA. De asemenea, in ultimii ani, societatea a derulat nu mai putin de 15 contracte cu Spitalul Clinic Universitar de Urgenta Bucuresti, pentru realizarea de lucrari de reparatii, modernizare si consolidare, contracte care s-au ridicat, in total, la 68.489.539,6 lei.

Paradoxal, SC Eldiclau SRL a depus oferte castigatoare si la Spitalul Clinic Municipal de Urgenta Timisoara, de unde a incasat 10,5 milioane de lei pentru amenajarea unui Ambulatoriu de obstetrica si ginecologie, dar si la Primaria Dumbravita, unde a amenajat strazi in virtutea unui contract in valoare de 2,1 milioane de lei.

La aceste contracte, se mai pot adauga lucrari adjudecate de Eldiclau SRL la Directia pentru Administrarea Drumurilor si Podurilor Judetene Timis, Primaria Municipiului Timisoara, Primaria Comunei Ghiorda, Primaria Comunei Dumbravita sau Consiliul Judetean Arad. Vom reveni. (G.I.)

2 thoughts on “CULISE! Cine sunt baietii destepti din spatele SRL-ului care va executa lucrari de 5 milioane de euro pe Aeroportul International Timisoara? Printre clientii de top – SRI, DIPI si Guvernul Romaniei

  1. Pingback: URL

Leave a Reply