BREAKING NEWS! Carnagiu la un spital de psihiatrie din Buzau, dupa ce un barbat "inarmat" cu un stativ de perfuzii a omorat 4 pacienti si a ranit grav alti 9    Romanii care vor sa-si schimbe masina veche cu una noua au la dispozitie, incepand de luni, 20.000 de vouchere din programul Rabla, fiecare in valoare de 6.500 de lei    Petronela Trocan, 34 de ani, din satul Honorici, comuna Victor Vlad Delamarina, si fiul ei in varsta de 16 ani au plecat de acasa si nu s-au mai intors, fiind dati in urmarire generala    Fostul principe Nicolae a ramas fara permis de conducere, dupa ce a condus cu 112 kilometri la ora in interiorul unei localitati din judetul Arges    Cinematograful Fratelia va fi transformat intr-un spatiu multifunctional, Primaria Timisoara alocand, deja, contractul de intocmire a documentatiei    Ministrul Finantelor propune ca absolvenții de facultarii economice sa fie angajati la ANAF fara concurs, pentru a se "intari sistemul"

Deasupra LEGII! Judecatorul prins la volan cu o alcoolemie de aproape 2 la mie, greu de suspendat din profesie. CSM a decis ca magistratul poate sa judece in continuare, desi procurorii l-au trimis in judecata

Sectia pentru judecatori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a dovedit ca este solidara cu magistratii betivi, care pun in pericol circulatia rutiera, dupa ce, in sedinta de joi, a decis ca nu se impune suspendarea colegului Damian Dolache (foto), judecator la Curtea de Apel Bucuresti, trimis in judecata in urma cu doua saptamani sub acuzatia de conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului.

Decizia a fost luata cu 7 voturi impotriva suspendarii si doar 2 voturi pentru. De regula, magistratii pusi sub acuzare pentru savarsirea unor fapte penale sunt suspendati de CSM, ceea ce inseamna cu nu-si mai pot exercita atributiile si nu sunt platiti. Spre exemplu, procurorul Onea este suspendat de mai bine de un, iar procurorul Negulescu de 6 luni.

Potrivit Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in data de 4 noiembrie 2017, Damian Dolache se afla la volanul unui autoturism in Bucuresti si a fost observat de un echipaj al Politiei Rutiere in timp ce efectua viraj la stanga, cu depasirea marcajului longitudinal continuu.

In aceasta imprejurare, conducatorului auto i s-au solicitat documentele si a fost testat cu aparatul alcooltest, stabilindu-se ca alcoolemia judecatorului in aerul expirat a fost de 0,77 mg/l.

Ulterior, acesta fost condus la Institutul National de Medicina Legala „Mina Minovici”, unde i-a fost recoltata o proba de sange, magistratul parasind unitatea medicala, fara preaviz, nemaifiind posibila recoltarea si a celei de-a doua probe.

Din buletinul de analiza toxicologica emis de Institutul National de Medicina Legala „Mina Minovici”, a reiesit ca judecatorul avea in sange o alcoolemie de 1,95 g la mie.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Ploiesti si a fost sesizat si Consiliul Superior al Magistraturii, in vederea luarii masurilor legale care se impun.

Reamintim ca, dupa ce procurorul anticoruptie Dorobantu Ciprian, fost la DNA Timisoara si apoi transferat la Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, a fost trimis in judecata pentru o alcoolemie la volan de 0,80 mg/l, Sectia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat ca, din 15.05.2017, sa-l suspende din functie pe, (Nota Directiei resurse umane si organizare nr.11128/2017). 

Ceea ce inseamna ca la nivelul CSM nu exista o practica unitara in judecarea acestor cazuri cu magistrati betivi sau putem suspecta un mic “camp tactic” si la nivelul celui mai inalt for de conducere al magistraturii din Romania. (V.E.)

 

One Response to Deasupra LEGII! Judecatorul prins la volan cu o alcoolemie de aproape 2 la mie, greu de suspendat din profesie. CSM a decis ca magistratul poate sa judece in continuare, desi procurorii l-au trimis in judecata

  1. Ed says:

    in timp pt un om inferior era nenorocit…

Leave a Reply

%d bloggers like this: