BREAKING NEWS! Traian Basescu a declarat, la Timisoara, inainte de lansarea candidatilor pentru europarlamentare, ca PMP ar putea obtine un procent de peste 7% la alegerile de duminica viitoare    Traian Basescu a exemplificat, intr-o conferinta de presa sustinuta la Timisoara, dublul standard folosit de Uniunea Europeana: in timp ce fermierii romani primesc o subventie de 3.000 de euro la hectarul de rosii, spaniolii primesc dublu    Primarii din GRAL Timis s-au plans prsedintelui Klaus Iohannis ca nu sunt consultati cand, la Bucuresti, sunt luate decizii care privesc functionarea administratiilor locale    Extremistii unguri care au invelit in saci de gunoi crucile militarilor romani ingropati in cimitirul eroilor din Valea Uzului trebuie sa raspunda pentru profanare, a cerut Basescu, de la Timisoara    Organizatorii Untold si Neversea vor oferi bilete gratuite la spectacole celor care vin, in 25 si 26 mai, sa doneze sange in fata Facultatii de Electrotehnica din Timisoara     "Aici deja avem imaginea Romaniei lui Dragnea, cine nu e cu el va fi arestat!”, a spus presedintele Klaus Iohannis despre incidentul de la Topoloveni, cu protestatarii anti-PSD bagati in duba

Deasupra LEGII! Judecatorul prins la volan cu o alcoolemie de aproape 2 la mie, greu de suspendat din profesie. CSM a decis ca magistratul poate sa judece in continuare, desi procurorii l-au trimis in judecata

Sectia pentru judecatori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a dovedit ca este solidara cu magistratii betivi, care pun in pericol circulatia rutiera, dupa ce, in sedinta de joi, a decis ca nu se impune suspendarea colegului Damian Dolache (foto), judecator la Curtea de Apel Bucuresti, trimis in judecata in urma cu doua saptamani sub acuzatia de conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului.

Decizia a fost luata cu 7 voturi impotriva suspendarii si doar 2 voturi pentru. De regula, magistratii pusi sub acuzare pentru savarsirea unor fapte penale sunt suspendati de CSM, ceea ce inseamna cu nu-si mai pot exercita atributiile si nu sunt platiti. Spre exemplu, procurorul Onea este suspendat de mai bine de un, iar procurorul Negulescu de 6 luni.

Potrivit Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in data de 4 noiembrie 2017, Damian Dolache se afla la volanul unui autoturism in Bucuresti si a fost observat de un echipaj al Politiei Rutiere in timp ce efectua viraj la stanga, cu depasirea marcajului longitudinal continuu.

In aceasta imprejurare, conducatorului auto i s-au solicitat documentele si a fost testat cu aparatul alcooltest, stabilindu-se ca alcoolemia judecatorului in aerul expirat a fost de 0,77 mg/l.

Ulterior, acesta fost condus la Institutul National de Medicina Legala „Mina Minovici”, unde i-a fost recoltata o proba de sange, magistratul parasind unitatea medicala, fara preaviz, nemaifiind posibila recoltarea si a celei de-a doua probe.

Din buletinul de analiza toxicologica emis de Institutul National de Medicina Legala „Mina Minovici”, a reiesit ca judecatorul avea in sange o alcoolemie de 1,95 g la mie.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Ploiesti si a fost sesizat si Consiliul Superior al Magistraturii, in vederea luarii masurilor legale care se impun.

Reamintim ca, dupa ce procurorul anticoruptie Dorobantu Ciprian, fost la DNA Timisoara si apoi transferat la Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, a fost trimis in judecata pentru o alcoolemie la volan de 0,80 mg/l, Sectia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat ca, din 15.05.2017, sa-l suspende din functie pe, (Nota Directiei resurse umane si organizare nr.11128/2017). 

Ceea ce inseamna ca la nivelul CSM nu exista o practica unitara in judecarea acestor cazuri cu magistrati betivi sau putem suspecta un mic “camp tactic” si la nivelul celui mai inalt for de conducere al magistraturii din Romania. (V.E.)

 

One Response to Deasupra LEGII! Judecatorul prins la volan cu o alcoolemie de aproape 2 la mie, greu de suspendat din profesie. CSM a decis ca magistratul poate sa judece in continuare, desi procurorii l-au trimis in judecata

  1. Ed says:

    in timp pt un om inferior era nenorocit…

Leave a Reply

%d bloggers like this: