BREAKING NEWS! Astazi, la Timisoara, a avut loc sedinta regionala a PMP, Zona Vest, in care s-a anuntat demararea strangerii de semnaturi pentru alegerile europarlamentare si despre cele 2500 de amendamente depuse de PMP la Legea Bugetului     Universitatea de Vest din Timisoara construieste noi spatii de invatamant pentru studentii de la Arte si Muzica, in campusul de pe strada Oituz, beneficiind de o finantare europeana in valoare de 4 milioane de euro     Calin Dobra este favorit in cursa pentru sefia PSD Timis, la alegerile din 1 martie, desi Titus Bojin si-a anuntat disponibilitatea de a reveni in partidul care l-a consacrat politic     Lugojeanca Laura Bretan, favorita la castigarea finalei Eurovision Romania, a fost scoasa din cursa prin votul a doi membri gay ai juriului international, care au sanctionat sustinerea tinerei pentru familia traditionala     Jurnalista Emilia Sercan a descoperit ca mai mult de 100 dintre cele 212 de pagini ale tezei de doctorat apartinand lui Darius Valcov, sustinuta la ASE in 2008, sunt plagiate. Raspunsul "geniului" economiei romanesti: "Exclus!"    Politia Locala Timisoara atrage atentia conducatorilor auto sa nu mai parcheze pe locurile rezervate persoanelor cu handicap; de la inceputul anului au fost aplicate 133 de amenzi, cuprinse intre 290 si 725 de lei

PE SURSE! Politistii au descins la Spitalul de Psihiatrie din Jebel, chiar in ziua in care ministrul Sanatatii a vorbit despre interesele private din Timis si blocarea unor proiecte guvernamentale

Chiar in ziua vizitei oficiale a ministrului Sanatatii la Timisoara, unde a vorbit pe sleau despre interese private si blocarea unor proiecte guvernamentale de milioane de euro, o echipa de politisti a descins la unul dintre cele mai importante spitale din Timis, condus cu mana forte de oamenii PSD.

Este vorba despre Spitalul de Psihiatrie si pentru Masuri de Siguranta Jebel, la carma caruia se afla medicul ginecolog de origine sarba Mihajloviċ Vidosav (foto), dar care este controlat indeaproape de deputatul PSD Bianca Gavrilita, fostul si, probabil, viitorul manager al unitatii.

Asadar, miercuri, in timp ce Bianca Gavrilita il insotea pe ministrul Sorina Pintea in periplul sau prin cateva unitati spitalicesti din Timisoara, la spitalul din Jebel si-a facut aparitia o echipa de politisti de la Politia Rurala 8 Deta, care a dorit sa discute cu directorul Mihajloviċ Vidosav. Conducatorul unitatii nu era la birou, situatie de inteles in contextul vizitei ministeriale, motiv pentru care politistii au facut cale intoarsa si au anuntat ca o sa revina.

In conditiile in care ginecologul Mihajloviċ Vidosav este specialist in histerectomii si cezariene, dupa cum i-a laudat profesionalismul directorul Spitalului Orasenesc din Deta, dr. Iosif Florin Cobzariu, este cat se poate de clar ca oamenii legii nu au luat urma vreunui malpraxis, pentru ca la spitalul din Jebel nu se efectueaza interventii chirurgicale.

Atunci, care sa fi fost motivul prezentei politistilor intr-un spital in care sunt internati peste 400 de bolnavi psihic si infractori periculosi?

Surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul ne-au dezvaluit ca sunt vizate anumite comportamente neconforme ale ingrijitorilor, care au inceput sa atenteze la banii bolnavilor.

“Nu stim in ce masura conducerea spitalului este la curent cu ce se intampla in spital, insa se aduna bani de la bolnavi sub pretextul unor reparatii la pavilioane. Cate 40 de lei pe luna de la fiecare bolnav. Tigarile si cafeaua sunt tot contra cost, iar insotirea unui bolnav la bancomatul din comuna pentru a scoate bani este taxata cu un anumit comision. Sunt apartinatori care au amenintat ca vor face plangeri la politie si cred ca acest lucru s-a intamplat”, ne-a informat un cunoscator al situatiei.

Deocamdata, in ciuda eforturilor noastre, directorul Mihajloviċ Vidosav a refuzat sa comenteze acest subiect. Sa mai spunem ca, fiind total sub protectia PSD – desi primarul localitatii, Sabin Bociu, si deputatul de zona, Adrian Pau, sunt contestatari cunoscuti ai presedintelui Liviu Dragnea -, la Spitalul de Psihiatrie si pentru Masuri de Siguranta Jebel se mai petrec si alte situatii ciudate, dar despre acestea, intr-un material viitor… (Vlad Enciu)

Leave a Reply

%d bloggers like this: