BREAKING NEWS! Laura Codruta Kovesi a fost votata de Consiliul UE pentru functia de procuror-sef european, obtinand 17 voturi din cele 22 exprimate     Procurorii DIICOT Timisoara au anuntat ca ancheta in dosarul Motorina CFR continua, desi au trecut trei ani si jumatate de la descinderile in Depoul CFR Timisoara, din cauza complexitatii cauzei     Parcul Botanic din Timisoara a devenit locul preferat de tinerii care consuma substante etnobotanice, anunta Politia Locala    Romania a votat impotriva desemnarii Laurei Codruta Kovesi in functia de procuror-sef european, astazi, la Consiliul UE     Calin Dobra a anuntat ca PSD Timis a reusit sa stranga 30.000 de semnaturi pentru sustinerea candidaturii Vioricai Dancila la alegerile prezidentiale    Deputatul Marian Cucsa avertizeaza ca ALDE Romania nu mai are voie sa foloseasca numele si sigla partidului, pentru ca nu mai face parte din familia europeana ALDE

Procurorul timisorean Gheorghe Cosneanu, cercetat disciplinar din cauza ca a dispus anchetarea violentelor jandarmilor din timpul protestului diasporei din 10 august 2018

Procurorul timisorean Gheorghe Cosneanu, general de brigada magistrat, seful Sectiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului General (SPM), va fi judecat de colegii sai din cadrul CSM, in urma unei actiuni disciplinare exercitate de Inspectia Judicara in dosarul privind violentele jandarmilor la protestul din data de 10 august 2018.

Inspectorii veniti in control sustin ca Gheorghe Cosneanu (foto) i-a desemnat pe procurorii Ionel Corbu si Marian Vaetisi, delegati de la Parchetul Militar Bucuresti la Sectia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului General sa instrumenteze dosarul violentelor, incalcand ordinul nr.387/2015 al procurorului general.

“Inspectorii au constatat ca, prin raportare la situatia personalului si a volumului de activitate constatate la SPM si PMTMB, delegarea procurorilor nu numai ca nu se impunea, dar a fost chiar lipsita de oportunitate. Prin eludarea dispozitiilor ordinului incalcat, inclusiv de catre un procuror cu o functie de conducere, inspectorii au apreciat ca se creeaza un precedent privind lipsa de subordonare a procurorilor si suspiciunea lipsei de impartialitate in solutionarea cauzelor”, se precizeaza in raportul Inspectiei Judiciare.

Actiunea disciplinara a fost inaintata Sectiei pentru procurori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la raspunderea celor trei procurori.

Initial, dosarul privind protestul din 10 august a fost deschis de Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti, dupa ce au fost primite sute de plangeri de la persoane care au avut de suferit in urma interventiei jandarmilor.

Ulterior, dosarul a fost preluat de Sectiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului General, care i-a pus sub acuzare pe mai multi sefi din cadrul Jandarmeriei. (G.I.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: