BREAKING NEWS! Astazi, la Timisoara, a avut loc sedinta regionala a PMP, Zona Vest, in care s-a anuntat demararea strangerii de semnaturi pentru alegerile europarlamentare si despre cele 2500 de amendamente depuse de PMP la Legea Bugetului     Universitatea de Vest din Timisoara construieste noi spatii de invatamant pentru studentii de la Arte si Muzica, in campusul de pe strada Oituz, beneficiind de o finantare europeana in valoare de 4 milioane de euro     Calin Dobra este favorit in cursa pentru sefia PSD Timis, la alegerile din 1 martie, desi Titus Bojin si-a anuntat disponibilitatea de a reveni in partidul care l-a consacrat politic     Lugojeanca Laura Bretan, favorita la castigarea finalei Eurovision Romania, a fost scoasa din cursa prin votul a doi membri gay ai juriului international, care au sanctionat sustinerea tinerei pentru familia traditionala     Jurnalista Emilia Sercan a descoperit ca mai mult de 100 dintre cele 212 de pagini ale tezei de doctorat apartinand lui Darius Valcov, sustinuta la ASE in 2008, sunt plagiate. Raspunsul "geniului" economiei romanesti: "Exclus!"    Politia Locala Timisoara atrage atentia conducatorilor auto sa nu mai parcheze pe locurile rezervate persoanelor cu handicap; de la inceputul anului au fost aplicate 133 de amenzi, cuprinse intre 290 si 725 de lei

Liderul PMP Timis cere ca toate partidele politice sa participe la dezbaterile privind constructia bugetelor locale si cel al judetului. “In caz contrar, avem o democratie mimata, si nu aplicata!”

Presedintele PMP Timis, deputatul Cornel Samartinean, a adresat o solicitare reprezentantilor administratiei judetene si locale, personal in atentia presedintelui CJ Timis, Calin Dobra, a primarului Timisoarei, Nicolae Robu, dar si a primarilor localitatilor din judet, in care propune ca toti actorii politici din judet sa fie cooptati la dezbaterile privind constructia bugetelor pe anul in curs.

In caz contrar, in opinia liderului PMP, este vorba despre o democratie mimata si nu aplicata. Prezentam integral aceasta solicitare, in contextul in care se considera ca bugetul CJ Timis si cele ale consiliilor locale reprezinta cel mai important proiect administrativ si politic al acestui inceput de an.

“PMP Timis este partid parlamentar, cu reprezentare in CJ Timis si in acelasi timp cu reprezentare in majoritatea consiliilor locale din judetul Timis.

Intr-o democratie consolidata, rolul partidelor politice cu asemenea reprezentare este sa participe activ la eficientizarea actului administrativ si sa contribuie cu propuneri si solutii conform programelor politice ale lor, la discutiile de oportunitate politica inaintea stabilirii bugetelor locale finale.

De aceea, Partidul Miscarea Populara considera necesar si oportun ca, inaintea constructiei bugetelor, sa existe intalniri intre reprezentantii partidelor politice in care sa discute necesitatea si oportunitatea proiectelor propuse, astfel incat fiecare partid cu reprezentare sa aiba posibilitatea sa isi prezinte propriile proiecte si solutii.

Daca acest rol al partidelor politice in democratie nu va fi asigurat, iar bugetul judetului Timis/municipiilor/consiliilor locale va fi introdus pe ordinea de zi fara a exista acele discutii politico-administrative necesare, consideram ca este vorba despre o democratie mimata si nu aplicata.

Avem datoria si obligatia ca impreuna sa ne implicam in rezolvarea tuturor problemelor si situatiilor cu care se confrunta cetatenii judetului Timis, cetateni pe care cu mandrie ii reprezentam atat in Parlamentul Romaniei, cat si in administratia publica judeteana si locala”. (Mara Ion)

Leave a Reply

%d bloggers like this: