BREAKING NEWS! Dorin Cutu, vicepresedinte al PSD Timis, a fost demis din functia de inspector sef a ISCTR Timis    Secretara Primariei Dumbravita, Ramona Marinchi, a fost destituita din functie de Prefectura Timis, dupa un control al Comisiei de Disciplina     Consilierii judeteni au votat bugetul Timisului pe anul 2019, care se ridica la suma de 670 milioane de lei     Autorul amenintarii cu moartea a jurnalistei Emilia Sercan a fost prins; este ofiter de politie, angajat al Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza"     Secretarul unei primarii din Hunedoara este primul justitiabil al judetului care a obtinut, in urma unui proces civil, despagubiri de 2000 de lei de la o femeie care l-a jignit pe Facebook     Modificarile la Codul Penal si la Codul de procedura penala au fost votate de Camera Deputatilor, in calitate de for decizional, desi PSD-ALDE nu mai detin majoritatea

Liderul PMP Timis cere ca toate partidele politice sa participe la dezbaterile privind constructia bugetelor locale si cel al judetului. “In caz contrar, avem o democratie mimata, si nu aplicata!”

Presedintele PMP Timis, deputatul Cornel Samartinean, a adresat o solicitare reprezentantilor administratiei judetene si locale, personal in atentia presedintelui CJ Timis, Calin Dobra, a primarului Timisoarei, Nicolae Robu, dar si a primarilor localitatilor din judet, in care propune ca toti actorii politici din judet sa fie cooptati la dezbaterile privind constructia bugetelor pe anul in curs.

In caz contrar, in opinia liderului PMP, este vorba despre o democratie mimata si nu aplicata. Prezentam integral aceasta solicitare, in contextul in care se considera ca bugetul CJ Timis si cele ale consiliilor locale reprezinta cel mai important proiect administrativ si politic al acestui inceput de an.

“PMP Timis este partid parlamentar, cu reprezentare in CJ Timis si in acelasi timp cu reprezentare in majoritatea consiliilor locale din judetul Timis.

Intr-o democratie consolidata, rolul partidelor politice cu asemenea reprezentare este sa participe activ la eficientizarea actului administrativ si sa contribuie cu propuneri si solutii conform programelor politice ale lor, la discutiile de oportunitate politica inaintea stabilirii bugetelor locale finale.

De aceea, Partidul Miscarea Populara considera necesar si oportun ca, inaintea constructiei bugetelor, sa existe intalniri intre reprezentantii partidelor politice in care sa discute necesitatea si oportunitatea proiectelor propuse, astfel incat fiecare partid cu reprezentare sa aiba posibilitatea sa isi prezinte propriile proiecte si solutii.

Daca acest rol al partidelor politice in democratie nu va fi asigurat, iar bugetul judetului Timis/municipiilor/consiliilor locale va fi introdus pe ordinea de zi fara a exista acele discutii politico-administrative necesare, consideram ca este vorba despre o democratie mimata si nu aplicata.

Avem datoria si obligatia ca impreuna sa ne implicam in rezolvarea tuturor problemelor si situatiilor cu care se confrunta cetatenii judetului Timis, cetateni pe care cu mandrie ii reprezentam atat in Parlamentul Romaniei, cat si in administratia publica judeteana si locala”. (Mara Ion)

Leave a Reply

%d bloggers like this: