BREAKING NEWS! Un politist aflat in misiune a fost atacat cu cutitul intr-un bar din localitatea Surducu Mic, judetul Timis, fiind ranit la un picior    Fostul judecator Mihail Decean, de la Curtea de Apel Timisoara, atacat pe retelele de socializare, dupa ce a afirmat ca magistratii trebuie sa aiba o pensie de cel putin 3.000 de euro    Duminica, intre orele 13-15, in centrul Timisoarei se va desfasura o actiune de responsabilizare a participantilor la traficul rutier, organizata de Diana Mihai, realizatoarea emisiunii TV "Cronica rutiera"    Ministrul Fondurilor Europene a apreciat faptul ca Timisul este unul dintre cele mai importante judete in ceea ce priveste atragerea de fonduri europene, valoarea finantarilor fiind de 4,7 miliarde de lei    Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Preafericitul Daniel, ar fi fost filat de structuri din MAI, la cererea fostului ministru, Carmen Dan, operatiune devoala dupa ce intr-o celebra biserica din centrul Bucurestiului a fost descoperita tehnica de interceptare    Grupul Telekom Romania, format din fostele companii Cosmote si Romtelecom, a anuntat ca va concedia aproape 700 de angajati

Liderul PMP Timis cere ca toate partidele politice sa participe la dezbaterile privind constructia bugetelor locale si cel al judetului. “In caz contrar, avem o democratie mimata, si nu aplicata!”

Presedintele PMP Timis, deputatul Cornel Samartinean, a adresat o solicitare reprezentantilor administratiei judetene si locale, personal in atentia presedintelui CJ Timis, Calin Dobra, a primarului Timisoarei, Nicolae Robu, dar si a primarilor localitatilor din judet, in care propune ca toti actorii politici din judet sa fie cooptati la dezbaterile privind constructia bugetelor pe anul in curs.

In caz contrar, in opinia liderului PMP, este vorba despre o democratie mimata si nu aplicata. Prezentam integral aceasta solicitare, in contextul in care se considera ca bugetul CJ Timis si cele ale consiliilor locale reprezinta cel mai important proiect administrativ si politic al acestui inceput de an.

“PMP Timis este partid parlamentar, cu reprezentare in CJ Timis si in acelasi timp cu reprezentare in majoritatea consiliilor locale din judetul Timis.

Intr-o democratie consolidata, rolul partidelor politice cu asemenea reprezentare este sa participe activ la eficientizarea actului administrativ si sa contribuie cu propuneri si solutii conform programelor politice ale lor, la discutiile de oportunitate politica inaintea stabilirii bugetelor locale finale.

De aceea, Partidul Miscarea Populara considera necesar si oportun ca, inaintea constructiei bugetelor, sa existe intalniri intre reprezentantii partidelor politice in care sa discute necesitatea si oportunitatea proiectelor propuse, astfel incat fiecare partid cu reprezentare sa aiba posibilitatea sa isi prezinte propriile proiecte si solutii.

Daca acest rol al partidelor politice in democratie nu va fi asigurat, iar bugetul judetului Timis/municipiilor/consiliilor locale va fi introdus pe ordinea de zi fara a exista acele discutii politico-administrative necesare, consideram ca este vorba despre o democratie mimata si nu aplicata.

Avem datoria si obligatia ca impreuna sa ne implicam in rezolvarea tuturor problemelor si situatiilor cu care se confrunta cetatenii judetului Timis, cetateni pe care cu mandrie ii reprezentam atat in Parlamentul Romaniei, cat si in administratia publica judeteana si locala”. (Mara Ion)

Leave a Reply

%d bloggers like this: