BREAKING NEWS! Parlamentul European a prezentat o estimare privind intentiile de vot ale romanilor pentru scrutinul din luna mai 2019, in care PMP apare cu doua mandate, la fel ca PLUS si UDMR     Lucian Boncu a comis un accident rutier, in timpul unei manevre de marsarier efectuata pe o strada din Giroc, in urma caruia o batrana de 73 de ani a fost grav ranita     Primaria Timisoara este interesata sa cumpere cladirea ultracentrala in care a functionat BancPost, pe care proprietarul solicita 3,3 milioane de euro sau sa-l inchirieze pentru 33.573 euro/luna     Medicul de origine siriana Al Baari Kamal este mentionat in rechizitoriul camatarilor care au actionat in Timisoara, avand rolul de a truca licitatiile imobilelor partilor vatamate, care erau achizitionate la 25% din valoare     Un barbat de 36 de ani detine, de duminica dimineata, recordul betiei la volan din Timis, fiind prins de politisti pe o strada din Jimbolia cu o alcoolemie in sange de 3,3 mg/l     Doliu printre fanii muzicii sarbesti din Banat: celebrul cantaret Saban Saulic a decedat in urma unui cumplit accident rutier produs pe o autostrada din Germania

Atac speculativ asupra cursului euro/leu! Taxa pe lacomie nu permite BNR sa foloseasca instrumentul cel mai utilizat pentru refacerea increderii in leu: majorarea dobanzilor

Ceea ce se intampla zilele acestea cu cursul euro/leu nu poate fi considerat drept un atac speculativ. Este raspunsul pietei la gafele politice si economice ale PSD-alde, care in ultimii doi ani au cheltuit bani in dreapta şi in stanga, pentru a se trezi acum ca nu mai are cu ce sa isi onoreze promisiunile populiste.

Lipsa bugetului de stat pe acest an, deteriorarea indicatorilor precum deficitul bugetar şi cel comercial, precum si atitudinea anti-business a celor aflati vremelnic la putere, nu puteau fi corectate decat intr-un singur mod: deprecierea monedei nationale.

Fondurile speculative locale sau de afara nu puteau sa nu profite de situatia actuala a economiei romanesti, care a fost data peste cap de modificarea Codului fiscal, operata la sfarsitul anului trecut.

Iar „Taxa pe Lacomie” nu permite BNR sa foloseasca cel mai utilizat instrument pentru refacerea increderii in leu: majorarea dobanzilor.

Ieri pe pietele internationale cotatiile euro au fluctuat intre 4,749 si 4,772 lei, semn ca exista posibilitatea atingerii pragului de 4,48 lei!

Cotatiile dolarului american au urcat, la randul lor, la 4,181 – 4,207 lei.

Investitorii erau prudenti pe pietele internationale, ei asteptand rezolvarea situatiei care a condus la inchiderea sistemului public federal american dar si deciziile de politica monetara ale BCE.

Pe acest fond, perechea euro/dolar fluctua intre 1,133 si 1,1398 dolari.

Indicele Bitcoin calculat de Bloomberg stagna ieri la pranz in apropierea valorii de 3.550 dolari. (V.G.)

Nota: Sunt folosite date si informatii disponibile pana la ora 14.

Leave a Reply

%d bloggers like this: