BREAKING NEWS! Parlamentul European a prezentat o estimare privind intentiile de vot ale romanilor pentru scrutinul din luna mai 2019, in care PMP apare cu doua mandate, la fel ca PLUS si UDMR     Lucian Boncu a comis un accident rutier, in timpul unei manevre de marsarier efectuata pe o strada din Giroc, in urma caruia o batrana de 73 de ani a fost grav ranita     Primaria Timisoara este interesata sa cumpere cladirea ultracentrala in care a functionat BancPost, pe care proprietarul solicita 3,3 milioane de euro sau sa-l inchirieze pentru 33.573 euro/luna     Medicul de origine siriana Al Baari Kamal este mentionat in rechizitoriul camatarilor care au actionat in Timisoara, avand rolul de a truca licitatiile imobilelor partilor vatamate, care erau achizitionate la 25% din valoare     Un barbat de 36 de ani detine, de duminica dimineata, recordul betiei la volan din Timis, fiind prins de politisti pe o strada din Jimbolia cu o alcoolemie in sange de 3,3 mg/l     Doliu printre fanii muzicii sarbesti din Banat: celebrul cantaret Saban Saulic a decedat in urma unui cumplit accident rutier produs pe o autostrada din Germania

ALERTA! Focar de pesta porcina descoperit intr-o comuna din Timis. Zeci de animale crescute intr-o ferma de la periferia Girocului au pierit

Un posibil focar de pesta porcina a fost semnalat in judetul Timis, intr-o gospodarie din Belint, unde trei persoane au care au cumparat 25 de porci au anuntat ca, deja, 23 au murit.

Potrivit unui comunicat transmis, sambata, de ANSVSA, a aparut o suspiciune de pesta porcina africana la porcii dintr-o gospodarie din localitatea Belint, judetul Timis.

In urma investigatiilor preliminare, a rezultat ca in perioada 10-11 ianuarie, au fost cumparate, de catre trei persoane, 25 de porci de la o exploatatie situata in extravilanul localitatii Giroc, judetul Timis.

„Porcinele nu erau identificate cu crotalii auriculare si nici insotite de documente sanitare veterinare, medicii veterinari din circumscriptiile respective nefiind anuntati de aceste tranzactii, fapt ce constituie o incalcare grava a legislatiei. Pana la data aparitiei rezultatului de laborator, murisera 23 porcine. Cazul se afla in continuare in cercetarea autoritatilor sanitare veterinare judetene si ale organelor de politie”, arata sursa citata.

A fost convocat Centrul Local de Control al Bolilor pentru adoptarea planului de masuri privind controlul, combaterea si eradicarea pestei porcine africane.

Totodata, reprezentantii DSVSA Timis fac apel la crescatorii de porcine sa nu cumpere animale neidentificate prin crotalii si fara a fi insotite de documentele sanitare veterinare obligatorii.

„Orice miscare a porcinelor, din exploatatiile de origine catre alte locatii, se poate efectua doar dupa anuntarea, in prealabil, a medicului veterinar din circumscriptia sanitara veterinara locala.

Orice caz de moarte sau imbolnavire al animalelor din gospodarie trebuie adus imediat la cunostinta autoritatilor sanitare veterinare. Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor solicita sprijinul si intelegerea cetatenilor pentru respectarea masurilor de prevenire si combatere a bolii, avand in vedere gravitatea acesteia si consecintele economice deosebit de grave generate de aparitia ei”, se arata in comunicat. (Mara Ion)

Leave a Reply

%d bloggers like this: