BREAKING NEWS! Astazi, la Timisoara, a avut loc sedinta regionala a PMP, Zona Vest, in care s-a anuntat demararea strangerii de semnaturi pentru alegerile europarlamentare si despre cele 2500 de amendamente depuse de PMP la Legea Bugetului     Universitatea de Vest din Timisoara construieste noi spatii de invatamant pentru studentii de la Arte si Muzica, in campusul de pe strada Oituz, beneficiind de o finantare europeana in valoare de 4 milioane de euro     Calin Dobra este favorit in cursa pentru sefia PSD Timis, la alegerile din 1 martie, desi Titus Bojin si-a anuntat disponibilitatea de a reveni in partidul care l-a consacrat politic     Lugojeanca Laura Bretan, favorita la castigarea finalei Eurovision Romania, a fost scoasa din cursa prin votul a doi membri gay ai juriului international, care au sanctionat sustinerea tinerei pentru familia traditionala     Jurnalista Emilia Sercan a descoperit ca mai mult de 100 dintre cele 212 de pagini ale tezei de doctorat apartinand lui Darius Valcov, sustinuta la ASE in 2008, sunt plagiate. Raspunsul "geniului" economiei romanesti: "Exclus!"    Politia Locala Timisoara atrage atentia conducatorilor auto sa nu mai parcheze pe locurile rezervate persoanelor cu handicap; de la inceputul anului au fost aplicate 133 de amenzi, cuprinse intre 290 si 725 de lei

Premiile Oscar la Primaria Timisoara! Scrisoare deschisa catre autoritatile centrale in care se solicita monitorizarea stricta a examenelor programate in data de 31 ianuarie sau anularea concursului

Scoaterea la concurs a unor posturi vacante de sefi birou, sefi serviciu si directori din Primaria Timisoara, care urmeaza sa fie aprig disputate in data de 31 ianuarie, a starnit o serie de suspiciuni de frauda, astfel ca se solicita autoritatilor centrale monitorizarea atenta sau anularea acestei sesiuni de examene.

Intr-o scrisoare deschisa adresata Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, dar si Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, unul sau mai multi dintre candidatii inscrisi in cursa atrag atentia asupra “lucrurilor grave” care contureaza faptul ca aceste posturi n-ar fi altceva decat “premii Oscar” pentru acolitii primarului Nicolae Robu.

Fara a face comentarii pe marginea acestui subiect, prezumand faptul ca acest concurs va fi ultra cinstit si ultra corect, asa cum spune Nicolae Robu ca este in tot ceea ce face,  prezentam integral scrisoarea trimisa autoritatilor centrale, pastrand intocmai argumentele invocate de semnatari.

“Va scriu in speranta ca atat in MDRAP cat si in ANFP, sunt oameni corecti si care pot sa ia masuri fata de lucrurile grave care se desfasoara in Primaria din Timisoara.

Si vreau sa ma refer aici la concursul publicat pe site-ul Primariei, atentie, in 28.12.2018, data concurs 31.01.2019, prin care sunt scoase la concurs posturi preponderant pentru sefi birou, sefi serviciu, directori etc. Posturi vacante, dar care pana acum nu au fost scoase la concurs tocmai datorita faptului ca inca nu a sosit vremea “bonusurilor”.

Pentru ca, asa cum se stie de multi ani si inclusiv conform spuselor preiubitului si preacinstitului primar, „Interimatul este o solutie buna, da. Multe functii de conducere sunt exercitate cu mai multa daruire si competenta de aspiranti decât de titulari. E o concluzie la care am ajuns din experienta”, explica Robu in urma cu trei ani.”

Dar sa revin. A sosit vremea premiilor. Oscar. Pentru cei care nu fac altceva decat aproba din cap si din gura toate doleantele si solicitarile primarului. In plus mai vin si alegerile. Iar noii sefi unsi cu toate alifiile in posturile “scoase la concurs”, impreuna cu acolitii lor vor vota nemijlocit prea iubitul si mult adulatul primar. Mai mult decat atat, unor persoane, mai cu gura, mai cu fapta, li s-a cam interzis inscrierea la concurs.

Si aici ajungem la lista lui Schindler, publicata pe site-ul faimoasei primarii, cu rezultatele selectiei de dosare:

  1. Struta-Ciolacovici Vesna – studii – Informatica la UVT – Sef birou Monitorizare Trafic. Pregatire perfecta in a slugari marele director general Chis Culita.
  2. Borcsi Gabriela Violeta – studii – F. de Constructii – Instalatii in constructii – Sef serviciu Certificari si Autorizari. Pregatirea perfecta in a mufa tevi prin urbanismul timisoarean, si asa intr-o cadere libera.
  3. Ravasila Emilian Florin – studii – fost alipit de Popoviciu Alin, fost consilier personal Robu, studii “at West University Timisoara. Excelent Director Executiv Est. Aaa, membru PNL.
  4. Rosian-Mitrovici Marius – studii – juridice, probabil, un secretar de nota zero, perfect pentru municipiul Timisoara. Pila a unui foarte bun manager, Nicolae-Miu Ciobanu.
  5. Dumitru Mihaela Maria – studii – juridice, probabil – in rest no comment
  6. Laudatu Anca Elena – studii – Membra PNL/TNL, dar nu mai conteaza.

Si chiar daca mai sunt doua candidate, e clar cine va sti cel mai bine subiectele.

  1. Petrovici Diana Andreea – studii – juridice. Sotul Ilie – sef Birou Comercia. Finuta unor sefi de la serviciul Resurse Umane. Celalalt candidat e fara sansa, saracutul.
  2. Sustar Gabriel Adrian – nu se stie. Unde? La Directia Dezvoltare – Director Executiv

In concluzie, toate lucrurile sunt exact asa cum trebuie. Ne inconjuram de meritocratie si meritocrati. Intrebarea e fireasca. De ce de 6 ani nu a mai fost promovat un concurs pentru ocuparea acestor posture meritocrate si de asa o anvergura? Poate ca raspunsul sta in alegerile viitoare. Dar cred cu tarie ca dumneavoastra ca institutie veti gasi calea de a opri aceste lucruri nefiresti.

Poate propuneti pe nestiute un alt set de subiecte. Poate persoanele inscrise chiar cunosc legislatia. Merita incercat, cel putin se va putea verifica nivelul de meritocratie. Sau poate anulati acest simulacru de concurs”. (I.P.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: