BREAKING NEWS! Procuroarea Ramona Bulcu, fostul purtator de cuvant al Parchetului General, s-a sinucis, sarind de la etajul 5 al institutiei     Sorin Susanu, seful Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor Timis, a anuntat ca Piata Badea Cartan ar putea fi inchisa, din cauza conditiilor improprii de functionare     Directorul Politiei Locale Timisoara, Dorel Cojan, a explicat - in scandalul terenul de sport transformat in parcare - ca autospecialele cu girofar nu pot fi lasate in strada, pentru că pot fi furate    Deputatul Adi Pau, copresedintele Pro Romania Timis, si-a exprimat increderea ca primarii PSD il vor ajuta in campania europarlamentarelor, in ciuda sumelor mari de la buget promise de Liviu Dragnea    O poarta improvizata ce bloca accesul spre vila in care locuieste Ionut Nasleu, pe Calea Urseni, a fost demolata, dupa sesizarea unei publicatii locale    Presedintele Klaus Iohannis a stabilit cele doua intrebari la care electoratul va trebui sa raspunda prin DA sau NU la referendumul din 26 mai

PREMIERA ! Judecatorii au emis primul mandat de arestare preventiva pentru un sofer prins beat la volan. VEZI despre ce alcoolemie record este vorba

Prima arestare preventiva a unui sofer prins in trafic cu o alcoolemie de peste 1 la mie in aerul expirat, care nu a savarsit alte infractiuni, s-a produs la o instanta judecatoreasca din judetul Cluj.

Un judecator de drepturi si libertati de la Judecatoria Turda a decis ca, un conducator auto care s-a urcat la volan aproape in coma alcoolica, reprezinta un periol social concret pentru ordinea publica si a emis primul mandat de arestare intr-un asemenea caz.

“Doar pentru conducerea sub influenta alcoolului, cei cu alcoolemie de peste 1 la mie au fost retinuti si, in continuare, propusi pentru masuri legale preventive.

Cu caracter de noutate, Judecatoria Turda a emis un mandat de arestare pentru o persoana care a condus sub influenta bauturilor alcoolice. Avea peste 1 in etilotest si analizele au relevat o alcoolemie de 2,04 in sange. Acesta este primul caz de arestare doar pentru alcool; in rest au fost arestari in cazul unor soferi acuzati de mai multe infractiuni”, a declarat seful IPJ Cluj, comisarul sef Mircea Ion Rus.

De asemenea, seful Politiei Rutiere Cluj, comisarul Paul Gavris, a anuntat ca politistii clujeni au propus arestarea preventiva in cazul mai multor soferi care au comis infractiuni rutiere, dar ca acesta este singurul caz de arestare preventiva pentru conducere sub influenta alcoolului, fara concurs cu alte infractiuni rutiere. (V.E.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: