BREAKING NEWS! Organizatorii unui party organizat sub birourile procurorilor din Palatul Dicasterial, care au avut aprobarea primarului Nicolae Robu sa inchida o strada pietonala, au fost invitati la Protectia Consumatorilor Timis     Nicolae Robu a explicat de ce a retras de pe Facebook un sondaj defavorabil PNL: "Mintile incetosate au inceput sa posteze in stilul consacrat, incompatibil cu prezenta pe o pagina de inalta tinuta"    Directorul pietelor din Timisoara, Ionut Nasleu, a reusit sa recupereze de la comercianti, in doar 10 zile, datorii istorice de peste 230.000 de lei; nu se stie daca a folosit metode interlope sau doar persuasiune manageriala    Casele de pariuri au schimbat cotele partidelor la alegerile europarlamentare, PSD (1,50%) luand locul PNL (2,40%)    Bilantul furtunii violente care s-a abatut asupra Timisoarei, duminica seara: peste 3000 de consumatori fara electricitate, 5 masini distruse de copaci, acoperisuri luate de vand, 14 misiuni de interventie a ISU Timis    Fostul primar al Constantei, Radu Mazare, a fost extradat de Madagascar si va fi adus in tara cu o aeronava, luni seara, la ora 21

INUMANISTA! Maria Grapini, atitudine de procuror comunist in timpul audierii Laurei Codruta Kovesi in Parlamentul European

Maria Grapini s-a umplut de ridicol, in aceasta seara, in timpul audierii procurorului Laura Codruta Kovesi in Comisia LIBE a Parlamentului European, intr-o tentiva disperata de a pune in incurcatura candidatul Romaniei la sefia Parchetului European.

„Ati fost sau nu pusa sub acuzatie pentru abuz in serviciu si marturie mincinoasa? Cum puteti asigura un management profesionist, avand in vedere ca ati fost demisa constitutional?”, a tipat Grapini, acuzand-o pe Kovesi ca minte cand spune ca este un procuror de grad inalt.

A fost nevoie de interventia prompta a presedintelui Comisiei LIBE, Claude Moraes, care i-a cerut “patrioatei” Grapini sa se manifeste cu respect fata de conationala sa. “Nu vom avea astfel de discutii in LIBE. Ceilalti doi procurori au fost respectati. Va rog sa nu faceti asta!”, a fost pusa la punct Maria Grapini.

Ulterior, Laura Codruta Kovesi a incercat sa raspunda, in 2 minute, intrebarilor rautacioase care n-au venit, paradoxal, de la europarlamentarii PSD, ci de la omul infractorului Dan Voiculescu.

”Revocarea mea de la DNA a venit ca o decizie a CCR, in care eu nu am fost parte in proces. S-a vizat un conflict intre Guvern si presedinte. Nu am avut posibilitatea de a ma apara, de a face un recurs. Am facut plangere la CEDO, care a trecut de filtru, fiind vizate chestiuni de principiu. Daca procurorii romani mai sunt independenti si daca pot fi revocati de CCR.

Nu sunt la curent cu ce a decis CSM. Ceilalti procurori adjuncti ai mei, de la DNA sau Parchetul General, care mi-au fost in subordine, au primit gradul profesional de procuror de rang inalt. Sunt primul procurorcaruia CSM i-a refuzat acest grad. Nu e o conditie prevazuta de lege, am fost numita sefa la DNA si la Parchetul General fara a avea gradul acesta”, a precizat Kovesi. Cat priveste acuzatiile din dosarul deschis de Sectia de investigare a magistratilor, fosta sefa a DNA a declarat ca este nevinovata si, daca va fi nevoie, va oferi detalii la momentul oportun.

De remarcat ca, Sectia pentru procurori a CSM a respins, marti, plangerea prealabila formulata de fosta sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, fata de refuzul de a i se recunoaste gradul profesional corespunzator pentru Parchetul General. Decizia a fost anuntata cu putin timp inainte ca fosta sefa DNA sa fie audiata in Comisia LIBE si cea de control bugetar din Parlamentul European, pentru postul de procuror-sef european, fiind servita Mariei Grapini ca asul din maneca impotriva Laurei Codruta Kovesi.

Procurorul din Romania a fost aplaudat la finalul audierii, care a durat 75 de minute, in timp ce Maria Grapini a fost criticata de majoritatea europarlamentarilor romani aflati in sala. Cu siguranta, atitudinea revansarda a Mariei Grapini a fost dictata de dorinta de a-i fi pe plac mentorului sau politic, Dan Voiculescu, care a primit 10 ani de inchisoare intr-un dosar instrumentat tocmai de DNA in timpul mandatului Laurei Codruta Kovesi. (G.I.)

UPDATE! Votul din Comisia CONT privind procurorul-sef european: Kovesi – 12 voturi, Bohnert (Franta) – 11 voturi, Ritter (Germania) – un vot

Leave a Reply

%d bloggers like this: