BREAKING NEWS! Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara au votat pentru continuarea protestului impotriva OUG 7, urmand ca in 18 martie, ora 16, sa iasa, din nou, pe treptele Palatului Dicasterial     In aceasta seara, de la ora 19, la emisiunea Bursa afacerilor, de la TV Europa Nova (telenova.ro), vor fi prezenti organizatorii si partenerii Telemaratorului Sperantei, eveniment caritabil care va avea loc in 12 si 13 aprilie, la Casa Tineretului din Timisoara    Grupuri de voluntari de la mai multe institutii si societati comerciale din Timisoara au plantat, sambata, pe dealul de la Cralovat, in Timis, 17.000 de puieti forestieri     Propunere legislativa inedita a senatorului Alexandru Baisanu: soferii contravenienti pot alege cand sa predea carnetul, oricand in urmatoarele 12 luni de la savarsirea contraventiei    Laura Codruta Kovesi a refuzat sa comenteze speculatiile privind motivele care l-ar fi determinat pe fostul sef al DNA Timisoara sa se sinucida     Sindicalistii solicita Nestle Timisoara compensatii pentru inchiderea fabricii, respectiv 50 de salarii compensatorii, iar pentru angajatii cu varsta de peste 55 de ani - o pensie viagera reprezentant 80% din salariul brut

Salile de judecata ale instantelor din Timisoara vor fi dotate cu Biblii noi! Ministerul Justitiei a acceptat oferta Patriarhiei Romane

Toate salile de judecata din Palatul Dicasterial Timisoara, dar si ale celorlalte instante din tara, vor fi dotate cu Biblii noi.

Anuntul a fost facut de ministrul Justitiei, Tudorel Toader, care a comunicat faptul ca Patriarhia Romana ofera, cu titlu gratuit, cate un exemplar din “Biblia – editia omagiala 100 de ani de la Marea Unire” pentru fiecare sala de judecata din tara! Iata comunicatul:

“La data de 26 Februarie 2019, Patriarhia Romana s-a adresat Ministerului Justitiei, facand cunoscuta intentia de a oferi gratuit fiecarei instante de judecata din Romania (in functie de numarul salilor de judecata) exemplare din Biblia – editia omagiala 100 de ani de la Marea Unire, necesare depunerii juramantului in cadrul actului de justitie.

Data fiind importanta pe care practica depunerii juramantului o are in materie procedurala (civila si penala), tinand cont de reglementarea legala in codurile de procedura a existentei in salile de judecata a Bibliei (Sfintei Scripturi) si avand in vedere faptul ca anumite exemplare ale Bibliei care se gasesc, in prezent, in salile de judecata ale instantelor sunt deteriorate, Ministerul Justitiei a apreciat si sprijina demersul Patriarhiei Romane.

Exemplarele vor fi transmise in perioada urmatoare catre fiecare instanta de judecata, cu proces verbal de predare-primire, prin intermediul Serviciului distributie al Tipografiei Cartilor Bisericesti a Patriarhiei Romane”. (V.E.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: