Un politist de la Sectia 1 Timisoara, ridicat de ofiterii DGA dupa ce a luat o spaga de 100 de euro! Bancnota a fost ascunsa intr-un pantof

Un agent de politie de la Sectia 1 Timisoara a devenit suspect intr-un dosar de luare de mita, in urma unei operatiuni realizate de ofiterii Serviciului Judetean Anticoruptie Timis.


Politistul a fost supus unei perchezitii corporale, in seara zilei de 7 martie, si depistat cu o bancnota de 100 de euro asupra sa, care era ascunsa intr-un pantof, dupa ce a fost reclamat de catre colegul sau de echipaj ca ar fi luat spaga pentru a nu sanctiona un sofer oprit in trafic.

Individul avea ITP-ul expirat la limuzina cu care circula pe drumul public si a incercat sa scape de sanctiunea contraventionala si ridicarea talonului si a placutelor de inmatriculare.

Conducerea unei masini cu ITP-ul expirat echivaleaza cu conducerea unei masini neinmatriculate, iar sanctiunile pot ajunge, cumulat, pana la 5.800 de lei.

“Am fost sesizati, ne-am prezentat si ne-am facut treaba! Cu Parchetul de pe langa Tribunalul Timis. Nu stiam cine este persoana care a oferit banii, dar nici nu conta acest lucru”, ne-a confirmat comisarul sef Mihaela Scornea, sefa DGA Timis.

Cu siguranta, nu conteaza cine mituieste politistii, o fapta de coruptie ramane o fapta de coruptie, insa acest caz devine si mai interesant daca spunem ca soferul care a incercat sa scape fara amenda este nimeni altul decat Ghazal Hamwi Wadah, seful Ligii Arabilor Sirieni din Romania, Filiala Timisoara, un individ destul de cunoscut organelor de cercetare penala din Timisoara.

Parchetul de pe langa Tribunalul Timis a deschis un dosar de dare si luare de mita si urmeaza sa stabileasca imprejurarile in care s-au produs evenimentele.

Reamintim ca, in noiembrie 2015, sase agenti de la Sectia 1 Politie au fost ridicati de ofiterii DGA Timis, care au fost anchetati si trimisi in judecata pentru luare de mita. In 2017, patru dintre acestia au fost condamnati la pedepse cuprinse intre 2 si 4 ani de inchisoare. Unul a fost achitat, intrucat anchetatorii nu au adus dovezi suficiente privind actele de coruptie de care era acuzat.

Poate nu este lipsit de interes sa mai spunem ca, o perioada, incepand cu luna mai 2013, dupa iesirea la pensie a comisarului sef Ana Grigorovici, in fruntea Sectiei 1 Politie s-a aflat comisarul Alin Petecel, actualul inspector sef al IPJ Timis… (G.I.)

UPDATE! Comisarul Viorel Tinca, seful Sectiei 1 Urbana Timisoara, ne-a transmis ca agentul in discutie apartine Sectiei 1 Rurale Timisoara, care are in competenta localitatile periurbane de la periferia Timisoarei. Motiv pentru care facem cuvenita precizare.

7 thoughts on “Un politist de la Sectia 1 Timisoara, ridicat de ofiterii DGA dupa ce a luat o spaga de 100 de euro! Bancnota a fost ascunsa intr-un pantof

  1. Total neinformat autorul. Agentul numește de la Secția 1. Nu are nicio treaba cu secția 1. Este de la un post de poliție din rural. Dar probabil suna mai bine daca scri ca e secția 1 unde a fost petecel sef. Ce dracu sa fi scria altfel? Nu era destul de pompos

  2. Autorul este foarte bine informat pentru ca dupa cum vezi informatia cu tot cu sectia 1 a fost confirmata de cei de la DGA. Nu mai incerca sa-l aperi pe petecel ca nu are nevoie. Cel putin pentru articolul asta. Daca citesti informatia in cheia ca, dupa ce a condus el sectia 1, spagarii au inceput sa fie saltati pe capete, atunci intelegi de ce Petecel trebuie felicitat pentru treaba anticoruptie facuta acolo

  3. Trebuie sa raspunda si sirianul pentru DARE DE MITA, daca nu dadea, nici politistul nu era saltat ?

  4. Sa vina DGA si in Slatina jud Olt sa vada cum cer cei de la circulatie pt examenul de permis 500 euro. Sunt niste spagari nenorociti care au salarii de 8000 lei pe luna si iau spaga pt permise de conducere la oameni amarati care dau pt ca nu au ce sa faca.

  5. Parca ati fi in filmul cu Arrabela si Rumburak. Pai daca cel care dete mita nu recunoaste, cel care o primi, nu recunoaste, nu facura flagrantul, cum sa tina dosarul ? Pe ce zice colegul de patrula ? Sa ne spuna si mona de la Deva parerea ei, ca toata treaba asta avu loc de cand se schimbara sefii la Ordinea Publica. Sau poate are Bila vreo parere, ca el ii coordoneaza pe rurali……
    Altii luara vreo 7.000 de motani, in 2015 la Lugoj, cu probe audio-video, cu martori si ofiteri acoperiti, si au dosarul si azi pe rol…. hai ma lesi?

  6. Mugurel. Citeste update. Nu apar pe nimeni. Doar făceam referire la veridicitatea articolului. Nu fii stresat, faci riduri

  7. În urma Managerului Petec doar corupți, de ce oare? Sper sa îl salte DNA cât mai repede ca să nu mai existe și alte victime….manager numit doar politic cu scopul de a umple pusculita partidului!

Leave a Reply