BREAKING NEWS! Raliul masinilor de epoca, care ar fi trebuit sa aiba loc, azi, la Timisoara, a fost mutat la Arad, in ultimul moment, din cauza refuzului Politiei Rutiere de a inchide circulatia in zona centrala     Politistii din cadrul IPJ Timis sunt obligati sa-si faca sedintele de tragere obligatorii la sali private din oras, in conditiile in care exista un poligon in curtea IPJ timis     Duminica, intre orele 13-15, in centrul Timisoarei se va desfasura o actiune de responsabilizare a participantilor la traficul rutier, organizata de Diana Mihai, realizatoarea emisiunii TV "Cronica rutiera"    Samuel Dominic Fritz este candidatul USR care promite ca-l va invinge pe Nicolae Robu la alegerile pentru Primaria Timisoara de anul viitor     Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Preafericitul Daniel, ar fi fost filat de structuri din MAI, la cererea fostului ministru, Carmen Dan, operatiune devoala dupa ce intr-o celebra biserica din centrul Bucurestiului a fost descoperita tehnica de interceptare    Grupul Telekom Romania, format din fostele companii Cosmote si Romtelecom, a anuntat ca va concedia aproape 700 de angajati

Timisoreanul Werner Wolff, demis de la conducerea TAROM! Ministrul Transporturilor a anuntat ca azi va fi numit un nou director

Mandatul timisoreanului Werner Wolff la conducerea Companiei Nationale de Transporturi Aeriene TAROM SA va inceta, joi, 21 martie, dupa cum a anuntat ministrul Transporturilor, Razvan Cuc.

“De acum incolo intram noi cu oameni din aviatie, sa redresam Taromul”, a declarat ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, miercuri seara, la TVR.

Acesta s-a declarat nemultumit de conducerea Tarom, iar joi Consiliul de Administratie va numi un nou director. Cuc a refuzat sa dezvaluie numele acestuia, dar a tinut sa precizeze ca este o persoana familiarizata cu domeniul aviatic.

Pana acum a fost epoca Tudose, a tinut ministrul Cuc sa trimita o sageata in directia fostului premier, care in perioada mandatului de sef al Guvernului l-a ironizat de cateva ori pe Razvan Cuc.

Werner Wolff, actualul sef al Tarom, a fost numit in functie la sfarsitul anului 2017, venind pe aceasta pozitie din fruntea reprezentantei BMW Timisoara-Arad. El a fost director in cadrul Automobile Bavaria, companie condusa de Michael Schmidt, un cunoscut prieten al presedintelui Klaus Iohannis.

Un document obtinut de “Romania libera” demonstreaza ca de la instalarea lui Wolff Werner-Wilhelm in functia de director general (ca management privat) al Companiei Nationale de Transporturi Aeriene TAROM SA, in noiembrie 2017, soldul operatorului aerian a scazut cu peste 40 milioane de dolari in doar 12 luni.

Contul TAROM avea, in noiembrie 2017, peste 70 milioane de dolari, iar in aceeasi luna a anului 2018 ramasesera doar aproximativ 28 milioane de dolari. Aceasta suma se traduce in pierdere pentru transportatorul aerian de stat.

Explicatiile reprezentantilor operatorului aerian pentru disparitia banilor din cont sunt „scumpirea carburantului“ si „reparatii“ ale aeronavelor.

„Numai pe reparatii motoare, cheltuieli indispensabile pentru mentinerea in operare si siguranta a aeronavelor noastre, TAROM a cheltuit 21.943.852 $ in 2018. Cresterea pretului la combustibil a contribuit cu circa 22 milioane USD la cresterea platilor suplimentare catre furnizori. In acelasi timp, certificatele de mediu CO2 au fost platite cu 2,2 milioane dolari mai mult decat anul precedent“, au precizat reprezentantii TAROM la o emisiune de la B1 TV.

De vinerea trecuta, TAROM a ramas fara Consiliu de Administratie, dupa ce directorul Wolff si alti doi membri au demisionat din organismul de conducere al companiei. (V.E.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: