Politistul de la IPJ Timis care a “deconspirat” lista salariilor de excelenta pe 2019 a decis sa se pensioneze, dupa ce a fost mutat de la Serviciul Resurse Umane la postul de politie din localitatea Peciu Nou

Agentul de politie Gabriel Jurchita (foto), fost angajat la Serviciul Resurse Umane din cadrul IPJ Timis, a decis sa se pensioneze, din motive medicale, dupa ce a fost nevoit sa accepte mutarea la peste 20 de kilometri de Timisoara, la postul de politie din Peciu Nou,


Motivul cercetarii sale disciplinare, care a fost suspendata dupa eliberarea biroului de la Resurse Umane si plecarea la Peciu Nou, tine de apartia in public a listei salariilor de excelente pe primul semestru al anului 2019, care a provocat tensiuni la nivelul inspectoratului, dupa ce politistii au constatat ca printre premianti se afla soferul inspectorului sef Alin Petecel, dar si bucatarul de la popota.

Agentul Gabriel Jurchita a recunoscut, inca de la inceput, ca a oferit o copie a listei unui reprezentant al Sindicatului “Diamantul”, motiv pentru care sefii inspectoratului i-au recomandat calduros sa accepte mutarea la Peciu Nou, lucru care s-a si intamplat.

Nu a mai contat faptul ca, la 1 aprilie 2017, cand i s-a oferit un post la Serviciul Resurse Umane, ratiunea mutarii sale intr-un birou din sediul inspectoratului, din functia de sef post Peciu Nou, a fost una medicala, de schimbare a conditiilor de munca, intrucat agentul tocmai suferise un infarct si i se montase un stent.

“Dupa mutarea, inapoi, la Peciu Nou, pe o functie de executie, am decis sa ma pensionez, pentru a nu-mi risca sanatatea, din nou. M-am prezentat la Spitalul Militar si am cerut sa fiu bagat in comisia medicala. Am invocat infarctul din urma cu doi ani si stresul psihic de la serviciu, din ultima luna. Dosarul mi-a fost acceptat, iar in prezent umblu sa-mi fac fisa de lichidare”, a dezvaluit politistul.

Deocamdata, nu se poate estima valoarea pensiei pe care o va incasa Gabriel Jurchita, insa, conform declaratiei sale de avere, acesta detine o hala de peste 1000 de metri in localitatea Peciu Nou, pe care a inchiriat-o Teatrului German de Stat din Timisoara, incasand anual suma de 36.000 de lei. (G.I.)

 

5 thoughts on “Politistul de la IPJ Timis care a “deconspirat” lista salariilor de excelenta pe 2019 a decis sa se pensioneze, dupa ce a fost mutat de la Serviciul Resurse Umane la postul de politie din localitatea Peciu Nou

  1. Na poftim… În loc să-și dea demisia din funcție Petecel a trebuit să plece cel care a dezvăluit lista rușinii. S-a sacrificat un coleg ca să vadă și polițiștii din IPJ Timiș cum se acordă salariile de merit într-o instituție publică… Se știa și până acum cum se dau salariile de merit, cum se promovează pe funcțiile de conducere, doar că acuma a devenit deranjant pt Petecel că un polițist a prezentat dovada, negru pe alb, și la modul concret, nu doar la modul de bârfe, nu-i așa Petecel? Bine, Petecel face parte din categoria ființelor care refuză ideea că un lucru poate funcționa normal dacă există și posibilitatea ca acel lucru să funcționeze anormal … logica fiind că el alege cum să funcționeze. Păi dacă nu el atunci cine?
    Dle Jurchița Gabriel, felicitări pentru publicarea listei rușinii! Păcat că organizația sindicală care a publicat lista rușinii nu v-a susținut și apărat de consecințele ulterioare. Lui Petecel ce să-i urăm? Dacă îl sfidăm face atac de panică.

  2. ,,Panica de atac,, cum zicea interlopul Viscol de la Lugoj cand il ,,strangea,, celula!

  3. De ce nu se fac publice salariile de excelenta ? Sa se vada cine sunt cei care beneficiaza de ele. Asa s-ar evita situatiile de acest gem . Daca se manaresc pe sub masa clar ca apar discutii.

  4. Cum acest polițist a părăsit sistemul, tot asa ne pleaca valorile din tara! Scârbiți de instituții publice conduse de oameni numiți politic, fără pic De experienta în domeniu! Sa nu îmi vb ca au scoli și doctorate fiindcă ma bufnește rasul… Din păcate cazul prezentat nu e singular

Leave a Reply