FLAGRANT! Traficanti de droguri de mare risc din Timisoara, retinuti de mascati in timp ce tranzactionau 300 pastile de ecstasy

O operatiune in forta executata ca la carte de politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Timisoara, miercuri seara, in zona Caii Aradului, a dus la prinderea in flagrant a trei traficanti de droguri.


Actiunea – pusa la punct si supravegheata de procurorii DIICOT – s-a desfasurat, punctual, in spatele blocurilor de langa benzinaria Aral, unde politistii pregatiti de interventie, inarmati si cu cagule, au asteptat derularea unei tranzactii cu droguri de mare risc.

Informatiile in baza carora s-a planificat actiunea s-au dovedit a fi exacte, astfel ca, imediat dupa ora 19, in zona si-au facut aparitia persoanele urmarite de mai multe zile. In momentul tranzactiei, oamenii legii au intervenit in forta si i-au imobilizat pe cei trei traficanti, care n-au opus rezistenta.

In urma flagrantului au fost capturate 297 pastile de ecstasy (MDMA), un drog sintetic care in Romania este considerat de mare risc.

Ecstasy se prezinta sub forma de pastile de forme si culori diferite si se administreaza pe cale orala. Este supranumit “pastila dragostei” deoarece accentueaza perceptia asupra culorilor si sunetelor, amplifica senzatiile atunci cand consumatorul atinge sau mangaie alte persoane, in special in timpul actului sexual.

La pachet cu starile de bine, specialistii spun ca MDMA aduce distrugere emotionala, iar consumatorii sufera de cele mai multe ori de depresie severa, stari de confuzie, anxietate, paranoia, tulburari psihotice si multe alte probleme de natura fizica sau psihologica. Pretul unei pastile, intre 10 si 15 euro.

Revenind la flagrantul realizat de politistii BCCO Timisoara, miercuri seara, in cazul in care traficantii nu vor face intelegeri cu procurorii si vor fi trimisi in judecata, risca intre 5 si 12 ani de inchisoare. (G.I.)

Leave a Reply