BREAKING NEWS! Directoarea Colegiul National Pedagogic „Carmen Sylva” din Timisoara, Olimpia Cirimpei, schimbata din functie, in urma unor acuzatii cu tenta penala cercetate si de Corpul de control al Ministrului Educatiei    Covaci Roberto, 25 de ani, tigan cu domiciliul in Germania, a fost retinut de politistii din Timisoara, fiind suspectat ca a incendiat un imobil din Piata Traian    Politistii locali din Timisoara sunt antrenati de maestrul Hazan Koby, fost politist in Israel, in tehnicile de interventie si autoaparare     Asociatia Pro Infrastructura cere deschiderea circulatiei pe Lotul 3 al autostrazii Lugoj-Deva, de 21 de kilometri, de la Ilia la Holdea, unde s-au descoperit lucrari neconforme, iar ministrul a decis sa acorde un termen de 10 zile pentru repararea disfunctionalitatilor    Lica Dolga, bateristul trupei Bega Blues Band a murit, ieri, la varsta de 64 de ani, din cauza unui cancer la pancreas     Judetele Cluj, Timis si Ilfov, in topul puterii de cumparare din Romania, la polul opus fiind Botosani, Vaslui, Calarasi si Giurgiu

Mesajul Patriarhului Daniel cu ocazia sarbatorilor pascale. “Sa nu-i uitam pe fratii nostri, romanii aflati printre straini”

Patriarhul Daniel a transmis un mesaj de unitate cu ocazia sarbatorilor pascale, solicitandu-le romanilor sa nu uite de fratii lor, care se afla in aceasta perioada in strainatate.

Sarbatoarea Invierii Domnului sau Sarbatoarea Sfintelor Pasti este sarbatoarea biruintei lui Hristos asupra pacatului, asupra iadului si asupra mortii.

Invierea lui Hristos nu este revenirea la viata pamanteasca, trecatoare, amestecata cu moartea, ci este trecerea la o viata noua, la o viata cereasca, vesnica. Invierea lui Hristos este temelia si inceputul invierii tuturor oamenilor, la sfarsitul veacurilor. De aceea, Sfantul Apostol Pavel spune ca precum in Adam toti mor, asa in Hristos, toti vor invia”, a transmis Patriarhul Daniel.

Patriarhul a mai aratat ca sarbatoarea Sfintelor Pasti este o sarbatoare a luminii, adica a sensului ultim al vietii omului si al Universului.

“Intrucat omul nu a fost facut pentru a ramane in mormant, ci pentru a urca la cer, iar universul actual, trecator, se va preface in cel nou si in pamant nou. Intrucat Sarbatoarea Sffintelor Pasti este si sarbatoarea pacii si a bucuriei, ea ne cheama sa aducem oamenilor aflati in nevoi pace si bucurie, prin cuvinte frumoase si prin fapte bune. Totodata, sa nu-i uitam pe fratii nostri, romanii aflati printre straini.

Cu prilejul sarbatorii Sfintelui Pasti, va dorim tuturor pace si bucurie, sanatate si mantuire, impreuna cu salutul pascal Hristos a Inviat!”, a mai spus Patriarhul Daniel. Duminică, 28 aprilie, credinciosii ortodocsi sarbatoresc Pastele. (I.P.)

2 Responses to Mesajul Patriarhului Daniel cu ocazia sarbatorilor pascale. “Sa nu-i uitam pe fratii nostri, romanii aflati printre straini”

  1. Patriarhul says:

    Sa il iau în pluă pe Daniel

  2. Alin says:

    subscriu la commentul anterior.

Leave a Reply

%d bloggers like this: