Incident la Vama Stamora-Moravita! 48 de politisti din cadrul IPA Timis acuza excesul de zel de colegilor de breasla, la intrarea in tara. “Am trecut prin trei vami, dar cel mai rau am fost tratati la noi acasa!”

Presedintele IPA Regiunea I Timis, colonelul in rezerva Gheorghe Moldovan, a decis sa raspunda unei scrisori deschise postata pe internet de liderul Sindicatului Smart Pol Timis, subinspectorul Dan Tatar, sef de tura la PTF Stamora-Moravita, care a lansat acuzatia ca seful IPA ar fi intrat ilegal in Romania, in data de 5 mai, intrucat ar fi refuzat sa prezinte actul de identitate la controlul de frontiera.


“Incidentul din Vama Moravita, din data de 5 mai, l-am tratat doar ca pe o discutie nepotrivita intre mine si unul dintre agentii care erau de serviciu. Nu am spus ca am fost tratati cu un exces de zel inexplicabil, in conditiile in care, din grupul de 48 de persoane care se intorcea de la Scopje, din Macedonia, faceau parte ofiteri de politie activi si pensionari, agenti de politie, deci, oarecum, fosti si actuali colegi de breasla ai politistilor din frontiera.

Acuzatia ca nu as fi prezentat buletinul la control este o aiureala, intrucat toate cele 48 de acte de identitate erau adunate intr-o gentuta, pentru a fi prezentate rapid in frontiera. Supararea agentului de la Stamora-Moravita a fost provocata de faptul ca, unii colegi de-ai nostri, au coborat din autocar sa fumeze o tigara. Era de inteles, dupa 12 ore de mers…

Au fost apostrofati si trimisi inapoi in autocar, pentru a se putea face identificarea. De parca nu ne-ar fi cunoscut nimeni. Va spun sincer, am trecut prin trei vami, dar cel mai rau am fost tratati la noi acasa”, ne-a declarat Gheorghe Moldovan.

Acest raspuns vine la scrisoarea deschisa postata pe reteaua Smart Pol, in care presedintele IPA Timis este acuzat ca nu a prezentat actul la control si ca i-a amenintat pe agenti ca-i dezbraca de uniforme. Prezentam integral aceasta scrisoare.

“Noi, colectivul turei a II-a de la Sectorul Politiei de Frontiera Moravita va multumim pentru onoarea ce ne-ati facut-o cand ati tranzitat PTF al Frontierei Stamora-Moravita in calitate de insotitor al unui grup de 40 de persoane, membri ai organizatiei dvs.

Rar ne-a fost dat sa avem ocazia sa interactionam cu o personalitate marcanta a vremurilor noastre asa cum sunteti dvs si sa avem noroc de a sta in prezenta dvs in timpul verificarilor la frontiere. Interctiunile noastre cu Maria Sa Principesa Margareta – Custodele Coroanei, cu dl premieri al Romaniei Victor Ponta, cu domnul chestor general de politie Ioan Buda, cu domnul premier al Serbiei si alti demnitari de rang inalt au palit in fata schimbului de replici pe care l-am avut cu dvs.

Asta, pentru ca, mai inainte de toate, ei s-au comportat ca niste oameni normali. Asta, pentru ca mai inainte de toate, ei ne-au apreciat ca pe niste oameni mici care muncesc. Asta pentru ca, inainte de toate, ei nu erau atat de euforici ca si dvs. Asta pentru ca, mai inainte de toate, ei nu au refuzat sa prezinte buletinul la control si nu au intrat ilegal in Romania.

Asta, inainte de toate, ei au avut demnitatea sa nu ne ameninte ca ne dezbraca de uniforma.

Asta, pentru ca ei stiu cat sunt de mari si nu trebuie sa o demonstreze, facandu-ne pe noi sa ne simtim mici. Agentii astia “obraznici si neascultatori” sunt simpli lucratori.

Daca vreti sa le adunati gradele, nu puteti sa o faceti din calitatea de pensionar. Sa stiti ca data viitoare cand veniti pe la noi intr-un grup organizat, aveti prerogativa legala sa anuntati venirea printr-un fax, iar noi vom proceda la efectuarea controlului mult mai rapid. Iar daca aveti acelasi comportament, nu va mai dezamagim si va cazam la 5 stele, cu mesele sudate in podea. Sa va fie rusine. Echipa Smart Pol”. (G.I.)

7 thoughts on “Incident la Vama Stamora-Moravita! 48 de politisti din cadrul IPA Timis acuza excesul de zel de colegilor de breasla, la intrarea in tara. “Am trecut prin trei vami, dar cel mai rau am fost tratati la noi acasa!”

  1. Poate ar fi interesant câți pensionari și câți polițiști activi au fost in delegație

  2. Lasati-ma va cu acest Tătaru.sa va zică cum l -a adus furcea la Moravița și cum până la ultimele arestări trăgea cu dinții și de 5 euro.se da prea multa importanta unor persoane care din interes și au făcut sindicat

  3. Niste rahati ratati care se plimba pe banii cotizantilor . Moldovan un unflat si cu fane celular care rade tot . Astia s sefii IPA ! Moldovan fost militian . Ce dreac nu va faceti pasapoarte diplomatice . Ce daca ati fost militieni si acum vreti sa intre lumea-n divinatie cand va vad ? In toata cariera voastra ati profitat si ati facut abuzuri . Daca vis destepti faceti plangere si o sa o lati in barba . In proceduri nu scrie ca daca veniti voi treceti prin vama cum vreti !!! Nerusinatilor .

  4. IPA o asociatie profitabila pentru unii ! Fraierii cotizeaza si derbedeii care s au cocotat la conducere impreuna cu prietenii lor profita ! Fane celular este exact unde trebe ; trezorier 🙂 ! Aici sunt banii dumneavoastra ! Trebuia sa i tavaleasca in vama pe rahatii astia !

  5. Dl moldovan, mai lasa-ne cu artele astea de mare firfizonul lu peste prăjit. Ai fost un nimeni care nu a făcut niciodată cinste poliției. Cei mai vechi stiu! Cand erai șeful poliției municipiului timișoara erai ca stăpânul poliției. Ca exemplu cat esti de jegos, venea penibilul ala de fiu-to (minor la acea data) si se urca pe capital mașinii de poliție și se urina pe masina de poliție în fața clădirii poliției, pe mocioni. Iar tu, care aveai un respect deosebit, radeai si il incurajai. Bineinteles, pe lângă tine mai erau si alti lunga. Are aplaudau si se distrau spunând ce băiat șmecher ai. Asta s-a întâmplat în mod repetat până intr-acolo încât devenise un obicei. Mai da-te în plua mea de obez ca ai in burta aia numai spăgi si mai nou trezoreria ipa cu tot cu fane celular. Ăștia care cotizația la ipa, niste naivi! Platiti ca in burta aia intra multi bani! Auzi la el! Hai sictir mai nesimtitule!

  6. Ai fost tratat așa pentru ca nici unde nu cred ca ai vrut sa arați cât ești tu de șmecher și de umflat, pe cine poți sa suni și cât de mare te faci când te umfli in pene?

  7. In toata gasca aia nu a fost nici unul cu bun simt sa-i spuna unflatului ca se face de kkt cu aroganta lui ? Nici cei cu pasaport diplomatic nu se baga-n seama! Asa te cimporti cand toata viata ai trait abuzand si facand parada de functie . IPA o asociatie a politistilor cinstiti si educati nu ca astia ! Si inca ceva : daca este o asiciate a politistilor ce cauta comunitatii, pompierii, jandarmii,gardienii ? Iti trebuie cotizatia lor? Sa-si faca asociatie confrm domeniului lor de activitate ! Pe toti zbobii i-a facut fane membrii IPA si a facut cu banii ce a vrut fara sa dea sicoteala ! A se vedea ce dezastru a lasat in urma la IPA Frontiera sau IPA Aeroport !

Leave a Reply