BREAKING NEWS! Raliul masinilor de epoca, care ar fi trebuit sa aiba loc, azi, la Timisoara, a fost mutat la Arad, in ultimul moment, din cauza refuzului Politiei Rutiere de a inchide circulatia in zona centrala     Politistii din cadrul IPJ Timis sunt obligati sa-si faca sedintele de tragere obligatorii la sali private din oras, in conditiile in care exista un poligon in curtea IPJ timis     Duminica, intre orele 13-15, in centrul Timisoarei se va desfasura o actiune de responsabilizare a participantilor la traficul rutier, organizata de Diana Mihai, realizatoarea emisiunii TV "Cronica rutiera"    Samuel Dominic Fritz este candidatul USR care promite ca-l va invinge pe Nicolae Robu la alegerile pentru Primaria Timisoara de anul viitor     Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Preafericitul Daniel, ar fi fost filat de structuri din MAI, la cererea fostului ministru, Carmen Dan, operatiune devoala dupa ce intr-o celebra biserica din centrul Bucurestiului a fost descoperita tehnica de interceptare    Grupul Telekom Romania, format din fostele companii Cosmote si Romtelecom, a anuntat ca va concedia aproape 700 de angajati

Primarii din GRAL Timis au “amendat” noul Codul Administrativ, dupa ce au descoperit articole care ar putea afecta grav activitatea primariilor

Primarii din Grupul de Reforma si Administratie Locala (GRAL) s-au intalnit, vineri dupa amiaza, la Dudestii Noi, pentru a discuta despre ultimele modificari care trebuie aduse Codului Administrativ.

Acesta urmeaza sa fie aprobat in urmatoarea perioada prin Ordonanta de Urgenta de catre Guvernul Romaniei si este sustinut de primarii din GRAL, deoarece edilii considera ca modificarile din Cod aduc clarificari si o mai buna functionare a administratiei publice locale.

 Cu toate partile bune, noul Cod Administrativ are, insa, si o serie de articole care ar putea ingreuna activitatea administratiilor locale din Romania.

Primarii din GRAL au discutat pe articole si au stabilit un punct de vedere care urmeaza sa ajunga pe masa guvernantilor, inainte de adoptarea ordonantei.

Membrii GRAL au cazut de acord ca acest Cod Administrativ este foarte important pentru toti primarii din tara si eventualele greseli sau neclaritati care se regasesc in actualul text al legii ar putea afecta grav activitatea primariilor si implicit cetatenii din localitatile tarii.

Primarii le-au cerut in repetate randuri liderilor nationali ai partidelor sa sustina adoptarea cat mai rapida a Codului Administrativ.

In cadrul intalnirii de la Dudestii Noi s-a discutat si despre calendarul urmatoarelor intalniri pe care reprezentantii GRAL le au programate cu lideri politici si administrativi la nivel national. Primarii au votat ca toate aceste intalniri sa fie organizate in mod transparent, iar cei care participa sa fie mandatati de GRAL.

„A venit momentul sa aflam ce pot oferi liderii politici si administrativi de la Bucuresti pentru comunitatile noastre. Ne intalnim cu toti cei care au putere de decizie in aceasta tara si care inteleg ce rol avem noi ca primari in comunitatile care ne-au investit cu incredere prin vor direct”, se mentioneaza intr-un comunicat trimis presei de primarii din GRAL. (I.P.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: