NONCOMBAT. Fratele deputatului Alfred Simonis ne-a dezvaluit adevaratul motiv pentru care a fost lovit cu pumnul de un pensionar. “Daca ripostam, zicea lumea ca-s smardoi, asa, se fac ironii ca nu-s in stare sa ma apar…”

Agresat pe holul primariei din Mosnita Noua de un barbat in varsta de 73 de ani, dupa un schimb de replici avute cu sotia acestuia, Gerhard Simonis, fratele deputatului PSD Alfred Simonis, s-a constituit parte civila in dosarul penal de loviri sau alte violente deschis de politisti, urmand ca ulterior sa anunte cuantumul daunelor.


“Acest incident putea degenera intr-o bataie in toata regula, daca as fi ripostat dupa lovitura de pumn primita in plina figura. De aceea, ma felicit ca am avut calmul necesar sa ma abtin, desi, acuma, lumea face ironii pe seama mea ca m-a facut knock-out un pensionar. Oricum, indiferent cum as fi reactionat, tot nu iesea bine. Daca loveam inapoi, s-ar fi spus ca-s smardoi si ca bat pensionarii, asa, n-am reactionat, si se spune ca nu-s in stare sa ma apar”, ne-a declarat Gerhard Simonis.

Intr-o discutie telefonica, fratele deputatului Alfred Simonis a tinut sa ne spuna, exact, cum au stat lucrurile, de la ce a pornit totul.

Stateam la coada la primarie, sa iau o adeverinta. La un moment dat, a intrat o femeie, care a inceput sa zbiere, i-a spus unei fete ca-i smulge parul din cap, ce mai, colerica doamna. I-am spus sa stea la coada, sa nu jigneasca, pentru ca se afla intr-o institutie publica, si ca fetele o vor ajuta, dar ca ar trebui sa invete sa vorbeasca. M-a facut nesimtit, m-a jignit, a iesit afara…

Credeti-ma, am trait 15 ani la Londra, am terminat o scoala acolo, am fost managerul unei companii destul de mari, pe care am inchis-o si m-am intors in Romania. Nu am jignit o femeie in viata mea, nu sunt nici cioflingar, nici golan…

Eu mi-am terminat treaba, mi-am luat adeverinta, in momentul in care am iesit pe holul institutiei, m-am trezit cu un pumn in fata. Nu am vazut cati ani are, avea un ghiul pe mana, mi-a tasnit sange, nu am mai vazut cu un ochi. Nu am cazut, nu am dormit, am reusit sa-l iau in brate, sa-l pun pe o banca, i-am spus, domnule, ai putea sa-mi fii bunic, calmeaza-te.

Au venit oamenii de acolo, l-au imobilizat, l-au pus deoparte. M-am dus la medicina legala, mi-am scos certificat medico-legal, am fost la politie si am depus o plangere. Omul este problematic, agresiv, il stie toata comuna, are vreo 200 de procese pe rol. Acuma, astept solutionarea dosarului si voi cere daune”, ne-a declarat Gerhard Simonis.

Acesta a mai precizat ca nu face politica si singura legatura cu fratele sau, Alfred Simonis, este ca sunt nascuti de aceeasi mama, in rest, fiecare isi vede de treburile sale. Totusi, in opinia sa, in Romania nu este confortabil sa fii ruda cu o persoana publica, pentru ca ai parte de o atentie sporita si de un tratament discriminatoriu. (G.I.)

Leave a Reply