Cireasa, valuta forte! Banca Transilvania si-a fixat cursul zilei in cirese, ca o ironie la pretul exagerat al celor mai scumpe fructe din pietele romanesti

Banca Transilvania are cursul zilei in cirese, ca o ironie la faptul ca fructele aparute in piete sunt foarte scumpe, ajungand in ultimii ani sa fie catalogate drept produse “de lux”.


In schimbul unei coroane suedeze poti cel mult sa atingi cireasa, conform Mediafax.

Asadar, la cursul zilei, un dolar american este cotat la 4,3 lei la vanzare sau doua cirese. Un euro este 4,8 lei la vanzare doua cirese si jumatate, in timp ce in schimbul unei coroane suedeze poti cel mult sa atingi cireasa.

La inceputul lunii mai in pietele romanesti au aparut ciresele importate, care se vand si la preturi de 120 de lei kg. Potrivit specialistilor din domeniul agro-alimentar, vanzarea acestor produse la preturi atat de mari reprezinta o specula pura.

Ca si anul trecut, cand jandarmii au lansat pe internet un filmulet cu un transport pretios, care s-a dovedit a fi o cireasa, si anul aceste, pe retelele de socializare circula foarte multe glume despre pretul cireselor, precum:

„Femeile nu-si mai fac selfie cu geanta Louis Vuitton, ci cu punga de cirese”;

„La aprozar: – Puneti-mi si mie cirese de 10 lei, va rog… – Ori luati una intreaga, ori deloc. Eu din ea nu tai…”. (I.P.)

 

Leave a Reply