BREAKING NEWS! 200 de pasageri care circulau cu trenul InterRegio 1691, pe ruta Bucuresti – Timisoara, au fost evacuati, duminica seara, dupa ce locomotiva a luat foc in gara Recas     Tribunalul Timis a decis sa respinga propunerea DIICOT de arestare preventiva a contrabandistilor sarbi, care au fost prinsi transportand tigari cu cisterna    In ciuda saraciei bugetare invocate de primarul Nicolae Robu, care a dus la taierea unor finantari, printre care si catre rugile din cartiere, Timisoara va vira in contul fantomaticei Aliante a Vestului suma de 150.000 de euro/anual    Ilie Nastase a anuntat ca, dupa rezultatul rusinos obtinut de ”partidul generalilor” la europarlamentare, se retrage definitiv din politica    Seful Sectiei pentru anchetarea magistratilor, Gheorghe Stan, a fost eliberat din functie si isi preia mandatul de judecator al CCR, propus de PSD    Meteorologii avertizeaza ca, pana duminica seara, la ora 23, ca vremea va fi caniculara in regiunile vestice si sudice, indicele temperatura - umezeala urmand sa depaseasca pragul critic

De ce sa votezi PMP? Principalele masuri care trebuie sa fie adoptate la nivelul Uniunii Europene, in viziunea PMP si a lui Traian Basescu (P)

Accelerarea proceselor de integrare a statelor membre prin trecerea tuturor la moneda euro si prin integrarea tuturor in spatiul Schengen.

Crearea instrumentelor politice, administrative si financiare pentru ca, pe termen mediu, sa se poata realiza Statele Unite ale Europei, ca singura solutie pentru asezarea Uniunii Europene alaturi de SUA, China si Federatia Rusa pe puntea de comanda a procesului de globalizare.

Relatiile Bruxelles – Washington

PMP sustine ca statele membre NATO sa aloce 2 la suta din PIB pentru bugetele de aparare.

PMP este solidar cu pozitia Uniunii Europene de mentinere a Acordului Nuclear cu Iranul, denuntat de SUA.

PMP este solidar cu pozitia UE, care nu accepta redeschiderea negocierilor asupra Acordului privind schimbarile climatice si cere SUA sa revina asupra deciziei de retragere din acest acord.

PMP sustine reluarea negocierilor UE-SUA si ajungerea la un Acord de Liber Schimb SUA-UE, ceea ce ar putea crea cea mai mare piata a lumii.

PMP sustine reducerea dependentei energetice a UE fata de Federatia Rusa si stoparea proiectului North Stream 2. Compensarea necesarului de gaze naturale se va putea face cu importuri de gaze lichefiate din SUA, cu conditia ca SUA sa livreze gazele in Europa la un pret competitiv.

PMP este solidar cu pozitia Uniunii Europene care deplange decizia SUA de a se retrage din Tratatul privind Comertul cu Arme.

Din punct de vedere al securitatii si a eventualelor amenintari ale Federatiei Ruse, PMP considera ca relatia UE – SUA este esentiala si este singura ce asigura nivelul de descurajare suficient pentru ca Federatia Rusa sa nu fie tentata de actiuni agresive la adresa statelor din flancul Estic al UE.

Evolutiile din Balcanii de Vest

PMP sustine pozitia oficiala a Romaniei, care nu recunoaste independenta  Kosovo, militand pentru o solutie negociata cu privire la minoritatea sarba din Nordul Kosovo.

Dialogul separat

PMP militeaza pentru corelarea statelor membre la nivelul Uniunii Europene in raport cu cele trei mari puteri – SUA, China, Federatia Rusa.

Migratia extracomunitara

PMP va propune un proiect de directiva sau de regulament al UE care sa reglementeze conditiile de acordare a dreptului de sedere si de munca, precum si a drepturilor si obligatiilor migrantilor de integrare in societatile europene, in deplin respect pentru valorile si credinta acestora.

Regulamentul sau directiva va stabili si conditiile de expulzare de pe teritoriul Uniunii Europene a migrantilor care refuza sa se integreze in campul muncii sau refuza sa accepte traditiile, cultura si obiceiurile crestine specifice Europei.

Riscul  terorist

PMP va propune crearea unei agentii de analiza si informatii la nivel european, care va avea ca misiune sa analizeze informatiile vizand riscurile teroriste la nivelul Uniunii Europene si sa avertizeze, in timp util, statele membre.

Securitatea frontierelor

PMP va sustine o reformare a sistemului Schengen, crearea Politiei de Frontiera a Uniunii Europene si punerea acesteia sub comanda unica, dublat de sustinerea alocarii de resurse umane si mijloacele tehnice pentru a-si putea indeplini misiunea de aparare si securizare a frontierelor Uniunii Europene.

Politica externa unica

PMP va propune ca, in probleme majore, sa fie obligatorie o politica externa unica a statelor membre, respectandu-se litera si spiritul Tratatului de la Lisabona.

Crearea armatei europene

PMP nu sustine proiectul armatei europene. (I.P.)

One Response to De ce sa votezi PMP? Principalele masuri care trebuie sa fie adoptate la nivelul Uniunii Europene, in viziunea PMP si a lui Traian Basescu (P)

  1. Saftoiu Ilie says:

    Pai raspunsul e simplu. E singurul care pune in discutie problemele instituiilor europene ca doar sunt eroparlamentare nu ca ceilalti care fac campanie europarlamentara cu atac la persoana si programe de dezvoltare locala.

Leave a Reply

%d bloggers like this: