BREAKING NEWS! Doua seifuri din incinta Casei Judetene de Pensii Timis au fost sparte, luni, hotii reusind sa dispara cu o suma importanta de bani    Procurorii Parchetului Militar Timisoara au deschis un dosar penal pentru vatamare corporala din culpa, dupa ce un tanar din Tg. Carbunesti a fost lovit de un glont provenit dintr-un poligon al Jandarmeriei    Presedintele Klaus Iohannis a respins, pentru a treia oara, propunerile de noi ministri in Cabinetul Dancila, anuntand ca "niciun ministru nu va fi numit nou in guvern decat dupa validarea din Parlament"     Un procuror de la Parchetul de pe langa Judecatoria Baia Mare este cercetat pentru neglijenta in serviciu, ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa, dupa decesul unui politist care a participat la o descindere    Jurnalistul Cristian Tudor Popescu ii duce lipsa lui Liviu Dragnea, in conditiile in care fostul lider PSD „punea niste probleme fundamentale: problema justitiei, a independentei justitiei, problema relatiei Romaniei cu Uniunea Europeana"    In perioada 18-22 septembrie 2019, la Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timis, are loc Expo CASA, Construct & Imobiliare, cel mai important targ de imobiliare din partea de vest a Romaniei

SONDAJ IMAS. Romanii nu vor dictatura si coboara PSD la un minim istoric. Traian Basescu si PMP se profileaza ca marea surpriza a alegerilor europarlamentare

Inaintea alegerilor europarlamentare si a refrendumului convocat de presedinte Klaus Iohannis pentru duminica, Europa FM a publicat un sondaj de opinie realizat de IMAS, in fapt – o ultima radiografie a intentiilor de vot a romanilor inainte de termenul limita 26 mai.

Potrivit datelor din Barometru Europa FM din luna mai, PNL creste in optiunile valide de vot, ajungand la 28,5%, PSD aduna 21,1%, in scadere fata de aprilie, iar a treia formatiune in optiunile participantilor la sondajul IMAS, realizat la comanda Europa FM, este Alianta 2020 USR – PLUS, cu 19,6%.

Partidul condus de Calin Popescu-Tăriceanu, ALDE, are o intentie de vot de 9,8%, in timp ce Traian Basescu a reusit performanta de a duce PMP la un scor de 6,2%. Nu in ultimul rand, pentru UDMR se profileaza dezastrul, ca nu o sa treaca pragul europarlamentar, avand o  intentie de vot de 3,8%.

In ceea ce priveste optiunile de vot pentru alegerile prezidentiale, daca acestea ar avea loc duminica, Klaus Iohhanis ar fi primul clasat, cu 43,5%, intr-o usoara crestere comparativ cu luna aprilie, fiind urmat de Calin Popescu Tariceanu (19,8%) si Dacian Ciolos (13%).

Liviu Dragnea coboara in optiunile de vot cu 1,7% fata de luna aprilie, avand acum doar 7,0% din mentiunile valide de vot.

Barometru Europa FM pentru luna mai a explorat si optiunile electorale ale romanilor in alegerile parlamentare. Primul partid, in optiunile electoratului, este PNL cu 29,3%, intr-o crestere accentuata fata de luna aprilie (25,6%), urmat de PSD cu 21,4%, in scadere de la 23,1%, cu cat era cotat Partidul Social Democrat in urma cu o luna in Barometru Europa FM, realizat de IMAS la comanda postului de radio Europa FM.

Sondajul IMAS, realizat la comanda Europa FM, a fost facut intre 2 si 20 mai, prin telefon. Au raspuns 1.010 persoane cu varsta de peste 18 ani. Eroarea sondajului este de:+/- 3,1 la suta. (Mara Ion)

Leave a Reply

%d bloggers like this: