BREAKING NEWS! Ioan-Sorin Buta, patronul firmei Bistrim-Dera SRL Timisoara, este cercetat pentru omor din culpa, dupa decesul a trei persoane dintr-un bloc in care a efectuat lucrari de deratizare     Noul avocat al mamei Luizei Melencu, Carmen Obirsanu, anunta ca de la dosarul Caracal lipsesc probe cheie privind disparitia Luizei Melencu.     Vicepresedintele SNPPC Timis, agentul sef Valer Kovacs, a demisionat din functie si a aderat la un alt sindicat al politistilor, SNPR DECUS     Actualul management al IPJ Timis, "cel mai corupt si mai pervers, impus cu forta de clasa politica", acuza comisarul Dan Vasile     Noul ministru de Interne, Marcel Vela, a inceput curatenia la varful sistemului: i-a demis pe seful Directiei Resurse Umane si pe cel al Directiei Audit din cadrul MAI    Boxerul Flavius Biea a castigat la puncte meciul sustinut, sambata seara, la Londra, in compania nicaraguanului Berman Sanchez

SONDAJ IMAS. Romanii nu vor dictatura si coboara PSD la un minim istoric. Traian Basescu si PMP se profileaza ca marea surpriza a alegerilor europarlamentare

Inaintea alegerilor europarlamentare si a refrendumului convocat de presedinte Klaus Iohannis pentru duminica, Europa FM a publicat un sondaj de opinie realizat de IMAS, in fapt – o ultima radiografie a intentiilor de vot a romanilor inainte de termenul limita 26 mai.

Potrivit datelor din Barometru Europa FM din luna mai, PNL creste in optiunile valide de vot, ajungand la 28,5%, PSD aduna 21,1%, in scadere fata de aprilie, iar a treia formatiune in optiunile participantilor la sondajul IMAS, realizat la comanda Europa FM, este Alianta 2020 USR – PLUS, cu 19,6%.

Partidul condus de Calin Popescu-Tăriceanu, ALDE, are o intentie de vot de 9,8%, in timp ce Traian Basescu a reusit performanta de a duce PMP la un scor de 6,2%. Nu in ultimul rand, pentru UDMR se profileaza dezastrul, ca nu o sa treaca pragul europarlamentar, avand o  intentie de vot de 3,8%.

In ceea ce priveste optiunile de vot pentru alegerile prezidentiale, daca acestea ar avea loc duminica, Klaus Iohhanis ar fi primul clasat, cu 43,5%, intr-o usoara crestere comparativ cu luna aprilie, fiind urmat de Calin Popescu Tariceanu (19,8%) si Dacian Ciolos (13%).

Liviu Dragnea coboara in optiunile de vot cu 1,7% fata de luna aprilie, avand acum doar 7,0% din mentiunile valide de vot.

Barometru Europa FM pentru luna mai a explorat si optiunile electorale ale romanilor in alegerile parlamentare. Primul partid, in optiunile electoratului, este PNL cu 29,3%, intr-o crestere accentuata fata de luna aprilie (25,6%), urmat de PSD cu 21,4%, in scadere de la 23,1%, cu cat era cotat Partidul Social Democrat in urma cu o luna in Barometru Europa FM, realizat de IMAS la comanda postului de radio Europa FM.

Sondajul IMAS, realizat la comanda Europa FM, a fost facut intre 2 si 20 mai, prin telefon. Au raspuns 1.010 persoane cu varsta de peste 18 ani. Eroarea sondajului este de:+/- 3,1 la suta. (Mara Ion)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *