PRECEDENT. Procurorul timisorean Ciprian Dorobantu, sanse sporite sa nu fie exclus din magistratura! CSM a decis, astazi, ca judecatorii si procurorii betivi pot sa ramana in sistem

Fostul procuror anticoruptie Ciprian Dorobantu, actualmente la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis, are foarte mari sanse sa ramana in magistratura, sa nu fie exclus din profesie, dupa o decizie interesanta a Consiliului Superior al Magistraturii.


In sedinta de astazi, sapte din cei zece judecatori din Consiliul Superior al Magistraturii au votat pentru ca Damian Dolache, magistrat la Curtea de Apel Bucuresti, sa nu fie exclus din profesie, chiar daca a fost condamnat la 10 luni de inchisoare cu amanarea executarii pentru ca a fost prins baut la volan.

Printre cei care au votat pentru salvarea lui Dolache se numara si presedinta CSM, judecatoarea Lia Savonea.

Potrivit rechizitoriului Parchetului General, in data de 4 noiembrie 2017, Damian Dolache a fost prins baut de un echipaj al Politiei Rutiere. Fiind testat cu aparatul alcooltest, s-a stabilit o alcoolemie de 0,77 mg/l in aerul expirat, pentru ca la proba de sange sa rezulte o alcoolemie de 1,95 mg/l.

In ciuda acestei valori mari a alcoolului din sange, Dolache a primit doar 10 luni de inchisoare, cu amanarea executarii pedepsei, speculandu-se faptul ca aceasta clementa a legii se datoreaza faptului ca este in bune relatii cu presedinta CSM, judecatoarea Lia Savonea.

In cazul in care s-a creat un precedent judicar, se poate estima ca nici timisoreanul Ciprian Dorobantu nu va fi exclus din magistratura, chiar daca fostul procuror al DNA Timisoara are o condamnare de 2 ani de inchisoare cu suspendare efectuarea a 100 de zile de munca neremunerata in folosul comunitatii.

Conform rechizitoriului intocmit de procurori, “la data de 6 mai 2016, in jurul orei 15 – 15,20, inculpatul Dorobantu Ciprian a condus un autoturism pe mai multe strazi (drumuri publice) din municipiul Timisoara, avand o imbibatie alcoolica de peste 0,80 gr./l. alcool in sange”. (G.I.)

 

One thought on “PRECEDENT. Procurorul timisorean Ciprian Dorobantu, sanse sporite sa nu fie exclus din magistratura! CSM a decis, astazi, ca judecatorii si procurorii betivi pot sa ramana in sistem

  1. În profesia asta???? E posibil așa ceva? Când lumea vrea ce vrea în politică?

Leave a Reply